Albert Razin hakattiin kahteen kertaan

Kun Albert Razin teki polttoitsemurhan 10. syyskuuta taistellessaan udmurtin kielen puolesta, alkoivat viranomaiset tutkia heti tapausta. Rikosnimikkeenä on yllytys itsemurhaan ja uhrina nähdään Razinin leski. Tutkinnassa on ilmennyt kiintoisia asioita, joista tämän blogin lopussa. Lisäksi tutkintaa on yritetty johdattaa aivan outoihin suuntiin. Razinin leskeä Julija Razinaa on kuulusteltu pitkään perhe-elämästä ja yritetty saada selville, olisiko tapahtuman taustalla terveysongelmia tai perheriitoja. Hänen käsityksensä mukaan tutkijat saattavat kehitellä jotain omaansa, koska heitä ei ole kiinnostanut esimerkiksi Razinin sähköpostiliikenne.
https://www.idelreal.org/a/30197215.html?fbclid=IwAR0MSZrb8Svu9z0NGiEfVli0RlJ20lpCfmZo_XZjBb_UGRGgeEV5feDKywY

Razinin läheistä työtoveria Andrei Perevoztshikovia on jahdattu. Sisäministeriön työntekijät ovat vieneet hänet kadulta huumetesteihin. Lisäksi häneltä on tivattu, miksi hän on ollut niin usein polttoitsemurhan tapahtumapaikalla, aikooko hän tavata jotakuta kansanedustajaa vai asettaa pommin.
Julija Razinan mukaan lopulta tutkinta on päätynyt nyt kuitenkin siihen, että Razinilla ei ollut mitään psyykkisiä ongelmia. Tällaista leimaa on yritetty iskeä Raziniin myös somessa. Julija Razina on vasta nyt saanut selville lääkäriraporttien ja eräiden miehen sukulaisten kertomuksista, että hänen miehensä on hakattu ainakin kahdesti tuntemattomien ihmisten toimesta, mitä ilmeisimmin poliittisista syistä: ensimmäisen kerran 1990-luvun alussa ja toisen kerran viime vuonna. Razin oli salannut nämä tapahtumat. Vain muutamat sukulaiset olivat tienneet tapahtumista.
https://www.idelreal.org/a/30208029.html?fbclid=IwAR129zqzOqE3TRUuonxnEhhR2s6lNWkki6DsrV_KDe51-4LF83TkGDIn5-8

Vastaavia pahoinpitelyjä tunnetaan runsaasti Marinmaalta 1990-luvulta sekä vuodelta 2005.

Esa-Jussi Salminen

Ilmestyneet Murskautuneet tähdet, jossa 400 sivua suomentamiani udmurttilaisia novelleja. FM suomalais-ugrilaisesta kielentutkimuksesta. Olen työskennellyt opetustehtävissä Joshkar-Olassa, Kolozsvárissa ja Izhevskissä. Popularisoin sukukansoja yleistajuisilla kirjoituksilla. Vuodesta 2009 alkaen on ilmestynyt useita suomentamiani udmurttilaisen ja marilaisen kirjallisuuden teoksia, esim. Dorvyzhy, käännökset Volga-antologiassa ja Bjarmia-antologiassa. Suunnitelmissa mm. komilaisen, marilaisen ja ersäläisen kirjallisuuden novellikokoelmat sekä udmurttilaisia dekkareita.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu