Eilinen persulinko Helsingissä

Eilinen persujen kuntavaalikampanjan aloitustilaisuus asettui siinä mielessä kiintoisaan jatkumoon, että media ei viitsinyt korostaa sitä, että tilaisuus on nimenomaisesti persujen. Siellä esiintyy puhujina Ossi Tiihonen ja Ano Turtiainen.

Muistamme, miten pääministerin tylyvideokampanja oli persujen hanke, mutta siitä ei viitsitty myöskään mainita mediassa. Toisaalta ymmärrän tätä strategiaa. On vaikea uskoa, että jäljet johtavat aina sinne. Ehkä toimittajat eivät halua antaa turhaa mainosta persuille? Minä kuitenkaan en voi tällaisesta olennaisesta seikasta vaieta.

 

+1
Esa-Jussi Salminen
Helsinki

Olen ammattimainen suomentaja Koneen Säätiön rahoittamassa kaksivuotisessa projektissa vuosina 2021-2022. Suomennan udmurttilaista rikoskirjallisuutta ja ensimmäisen udmurtinkielisen romaanin.

Kirjoittamani matkaopas ja tietokirja Sankareitten Marinmaa ja Udmurtia julkaistaneen syksyllä 2021 Sankarimatkailijan matkakirjasarjassa.

Vuonna 2020 ilmestyi teos Murskautuneet tähdet, jossa 400 sivua suomentamiani udmurttilaisia novelleja. FM suomalais-ugrilaisesta kielentutkimuksesta. Olen työskennellyt opetustehtävissä Joshkar-Olassa, Kolozsvárissa ja Izhevskissä. Popularisoin sukukansoja yleistajuisilla kirjoituksilla. Vuodesta 2009 alkaen on ilmestynyt useita suomentamiani udmurttilaisen ja marilaisen kirjallisuuden teoksia, esim. Dorvyzhy, käännökset Volga-antologiassa ja Bjarmia-antologiassa. Viisivuotissuunnitelmissa mm. komilaisen, marilaisen ja ersäläisen kirjallisuuden novellikokoelmat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu