Kazakstanin vallankumous alkanut

Viime sunnuntaina Kazakstanissa suututtiin siitä vääryydestä, että tärkeän nestekaasun hinta nostettiin 60 tengestä 100 tengeen yhtäkkiä. Tämä tekee köyhille elämisen mahdottomaksi. Mielenosoitukset ovat voimistuneet ja kansa on yksimielisesti vaatimassa oikeutta. Viimein myös suomenkieliset mediat ovat heränneet. Enää ei nestekaasun hinnan laskeminen riitä, vaan vaaditaan myös poliitikkojen eroa.

Venäjällä kansa on herännyt peukuttamaan kazakstanilaisten urheutta yksimielisesti: kazakstanilaisia ihaillaan. Virallinen Venäjä on laskenut liikkeelle hädissään onnettomia teorioita siitä, että kyseessä on lännen provosoima värivallankumous.

Jos polttoaineen hinta nostetaan kansainväliselle tasolle, on nostettava myös palkat kansainväliselle tasolle. Kansan yksipuolinen riistäminen tuosta vain ei käy! Yhtykäämme taisteluun kansainvälistä uusoikeistolaista politiikka vastaan ja osoittakaamme tukemme kazakstanilaisille.

+6
Esa-Jussi Salminen
Multia

Olen ammattimainen suomentaja Koneen Säätiön rahoittamassa kaksivuotisessa projektissa vuosina 2021-2022. Suomennan udmurttilaista rikoskirjallisuutta ja ensimmäisen udmurtinkielisen romaanin.

Sukukansojen ystävät ry:n hallituksen jäsen.
http://sukukansojenystavat.fi/index.php/jaseneksi/

Kirjoittamani matkaopas ja tietokirja Sankareitten Marinmaa ja Udmurtia julkaistaneen syksyllä 2021 Sankarimatkailijan matkakirjasarjassa.

Vuonna 2020 ilmestyi teos Murskautuneet tähdet, jossa 400 sivua suomentamiani udmurttilaisia novelleja.

FM suomalais-ugrilaisesta kielentutkimuksesta.

Olen työskennellyt opetustehtävissä Joshkar-Olassa, Kolozsvárissa ja Izhevskissä.

Popularisoin sukukansoja yleistajuisilla kirjoituksilla.

Vuodesta 2009 alkaen on ilmestynyt useita suomentamiani udmurttilaisen ja marilaisen kirjallisuuden teoksia, esim. Dorvyzhy, käännökset Volga-antologiassa ja Bjarmia-antologiassa. Viisivuotissuunnitelmissa mm. komilaisen, marilaisen ja ersäläisen kirjallisuuden novellikokoelmat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu