Koronarokotusfarssi

Jo monta viikkoa sitten laitoin ylös tiedon, että 20.5. alkaen on minun ikäryhmäni aika alkaa varata koronarokotusaikoja Keski-Suomessa. Niinpä viime yönä vähän yli puolen yön jälkeen kirjauduin järjestelmään sisään, mutta vapaita aikoja ei ollut. Ajattelin, että ryntäys oli ollut suuri tai varaus tulisi mahdolliseksi päivällä. Niinpä kokeilin uudestaan tänään aamupäivällä ja päivällä. Tulos oli sama.

Systeemi https://ajanvaraus.hyvis.fi/citizen/… sanoo, että ”Sopivia aikoja ei tällä hetkellä löytynyt. Kokeile uudestaan toisena päivänä tai ota yhteyttä ammattilaiseen.” Jos yhtään sopivaa aikaa ei löydy, niin ota yhteyttä ammattilaiseen:                       Eli tiedustelisin, miten voisin saada edes tietää tuon mystisen ammattilaisen yhteystiedot, joiden paikalla on tyhjää?

Salainen koronarokotusnumero on 014-2690540. Sitä ei Keski-Suomen rokotussivuilla mainita, mutta eräs yksityishenkilö vuosi sen. Se on nyt kuitenkin suljettu. Keuruun seudulla kaikki kertovat mahdottomuudesta varata aikoja.

Miksi ihmisiä kehotetaan varaamaan aikoja, joita ei ole? Helsingistä uutisoitiin, että tämän ikäluokan ihmiset ovat laiskasti varanneet aikoja rokotuksiin 🙂 Ei kai niitä voi varata, jos aikoja ei ole. Olisiko nyt selityksen ja anteeksipyynnön paikka? Mikä on mennyt täydellisesti pieleen?

 

+1
Esa-Jussi Salminen
Multia

Olen ammattimainen suomentaja Koneen Säätiön rahoittamassa kaksivuotisessa projektissa vuosina 2021-2022. Suomennan udmurttilaista rikoskirjallisuutta ja ensimmäisen udmurtinkielisen romaanin.

Sukukansojen ystävät ry:n hallituksen jäsen.
http://sukukansojenystavat.fi/index.php/jaseneksi/

Kirjoittamani matkaopas ja tietokirja Sankareitten Marinmaa ja Udmurtia julkaistaneen syksyllä 2021 Sankarimatkailijan matkakirjasarjassa.

Vuonna 2020 ilmestyi teos Murskautuneet tähdet, jossa 400 sivua suomentamiani udmurttilaisia novelleja.

FM suomalais-ugrilaisesta kielentutkimuksesta.

Olen työskennellyt opetustehtävissä Joshkar-Olassa, Kolozsvárissa ja Izhevskissä.

Popularisoin sukukansoja yleistajuisilla kirjoituksilla.

Vuodesta 2009 alkaen on ilmestynyt useita suomentamiani udmurttilaisen ja marilaisen kirjallisuuden teoksia, esim. Dorvyzhy, käännökset Volga-antologiassa ja Bjarmia-antologiassa. Viisivuotissuunnitelmissa mm. komilaisen, marilaisen ja ersäläisen kirjallisuuden novellikokoelmat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu