Mistä kaikki alkoi neljännesvuosisata sitten!
Tästä alkoi uusi sivu maailmanhistoriassa suomalais-ugrilaisten kansojen nostamisessa yleiseen tietoisuuteen viime vuosisadan lopun tuulahduksen innostamana:
https://sukukansojenystavat.fi/alkukoti-jasenlehti/alkukoti-1/
Alkukodin ideoinnista on kulunut neljännesvuosisata. Muistan sen kuin eilisen päivän, vaikka maailma oli aivan eri silloin, meille miljoona kertaa parempi kuin nyt… Nimeäkin suunniteltiin Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan sukukansavaliokunnassa pitkään. Esillä oli sellaisiakin versioita kuin Kielisuku tai Pabrikavabrik ym. Vaikka suomalais-ugrilaiset kansat perustuvat kieleen, on kyse muustakin. Siksi Kielisuku ei päässyt voittajaksi. Alkukoti tarkoittaa kielikuntamme alkukotia, mutta monella muullakin tavalla sen voi tulkita.
Alkukoti 1 vuodelta 2000 lukekaa tästä! Koko lehti ja kaikki muutkin vanhat numerot vuosilta 2000-2016 ovat nyt luettavissa vapaasti ja ilmaiseksi uudistuneilla sivuillamme:
Alkukoti on maailman paras ja luotettavin aikakausijulkaisu suomalais-ugrilaisista kansoista, Uralilainen Pravda eli Totuus, joka ilmestyy luonnollisesti suomeksi. Alkukoti keksittiin siis viime vuosisadan viimeisillä hetkillä ja asialla olimme me valveutuneet NUORET OPISKELIJAT Helsingin yliopiston ylioppilaskunnasta. Lähialueiden poliittisen kuohunnan aiheuttamaan uuteen tilanteeseen vain me kykenimme reagoimaan asiaankuuluvalla tavalla: sukukansat eivät enää olleet tunkkaista arkistokamaa ja satavuotisten muistiinpanojen asiaa vaan yhä eläviä ja kielineen ja kulttuureineen iholle tulevia innostavia juttuja, joista sai helposti uutta ja ajankohtaista tietoa, jos vain halusi.
ME toimme sukukansojen popularisoinnin ja uusien urien tärkeyden vanhempien sukupolvien tietoisuuteen. Veimme lehteä yliopistoihin ja tutkimuslaitoksiin. Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen tutkijat tulivat henkilökohtaisesti kiittelemään ihastuttavan kiinnostavasta lehdestä. Tätä oli kaivattu ja me saimme sen aikaan.
Valitettavasti nykyopiskelijat ovat muun muassa tältäkin osin äärimmäisen passiivisia. Tosin syyt ovat myös yhteiskunnalliset: 90-luvulla opintoraha riitti elämiseen ja opiskeluaikoja ei erityisemmin rajoitettu. Silloin ihmisellä oli opiskeluaikanaan aikaa ja varaa ja henkistäkin tilaa ymmärtää, mikä olisi oikeasti tärkeää ja tarpeellista. On suorastaan ihme, että lehti elää edelleen, ei tosin enää opiskelijoiden ansiosta.
Ikuinen opiskelu hoidetaan omaan piikkiin eikä tulonsiirroilla. Työssäkäyväkin voi opiskella tai tutkia hyvin.
Kaikkea voi myös harrastaa työn ohessa kuten tutkimusta pehmyttieteissä.
Ilmoita asiaton viesti
Höpö höpö. Kun yhteiskunta panostaa vähän koulutukseen, saa se myös tulosta vähän. 90-luvulla ei persut hallinneet…
Ilmoita asiaton viesti
Pehmyttieteet :):):):):)
Kiintoisaa persupropagandaa…
Ilmoita asiaton viesti
Ihminen, joka opiskelee tai tutkii työkseen, opiskelee ja tutkii paremmin kuin se, joka tekee ensi sijassa jotain muuta työtä.
Persuideologian ydinhän on, että työtäkin voi tehdä ilmaiseksi ja harrastukseksi…
Ilmoita asiaton viesti