Se on Bolsonaron menoa nyt kiitos koronan

 

Eräissä maissa pandemian esiintyvyys ei muodosta aaltoja. Tällaisia tasaisen tappavan koronan maita ovat olleet esimerkiksi Brasilia ja tuossa naapurissa Ruotsi. Eräissä  muissa maissa korona on ilmaantunut valtavan jyrkkinä aaltoina. Esimerkkejä terävistä piikeistä ovat Iso-Britannia ja Intia.

Mikä selittää eroja? Onko terävien koronatsunamien maissa yhteiskunta suljettu onnistuneesti ja totaalisesti, kun tartunnat ovat lähteneet nousuun? Vai voiko erilaisen ilmaantuvuuden selittää virusvarianttien erilaisuus, Brasilian ja Intian variantin erilainen tarttuvuus, itämisaika, sitkeys tms.? Toivottavasti tutkittua analyysia tulee pian tavallisten kansalaisten tietoon.

Brasiliassa loputon koronakuohunta on nyt viimein saanut kansan liikkeelle ja vaatimaan Bolsonaron eroa, valitettavan myöhään.

 

 

 

 

 

 

+3
Esa-Jussi Salminen
Multia

Olen ammattimainen suomentaja Koneen Säätiön rahoittamassa kaksivuotisessa projektissa vuosina 2021-2022. Suomennan udmurttilaista rikoskirjallisuutta ja ensimmäisen udmurtinkielisen romaanin.

Sukukansojen ystävät ry:n hallituksen jäsen.
http://sukukansojenystavat.fi/index.php/jaseneksi/

Kirjoittamani matkaopas ja tietokirja Sankareitten Marinmaa ja Udmurtia julkaistaneen syksyllä 2021 Sankarimatkailijan matkakirjasarjassa.

Vuonna 2020 ilmestyi teos Murskautuneet tähdet, jossa 400 sivua suomentamiani udmurttilaisia novelleja.

FM suomalais-ugrilaisesta kielentutkimuksesta.

Olen työskennellyt opetustehtävissä Joshkar-Olassa, Kolozsvárissa ja Izhevskissä.

Popularisoin sukukansoja yleistajuisilla kirjoituksilla.

Vuodesta 2009 alkaen on ilmestynyt useita suomentamiani udmurttilaisen ja marilaisen kirjallisuuden teoksia, esim. Dorvyzhy, käännökset Volga-antologiassa ja Bjarmia-antologiassa. Viisivuotissuunnitelmissa mm. komilaisen, marilaisen ja ersäläisen kirjallisuuden novellikokoelmat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu