Sunnuntaina kello 12

Venäjän ns. presidentinvaalit, joihin ei päästetty oikeita ehdokkaita kuten Nadezhdinia ja joihin ei Navanlyj voinut edes pyrkiä, ovat käynnissä.

Jo ensimmäisinä päivinä on ilahduttavasti aktivoiduttu eri tavalla kuin aiemmin: eräs mummo sytytti uurnan tuleen ja kuvasi kännykällä tulosta. Savua tuprsusi ainakin mukavasti.

Jossain oli vihreällä värillä tehty samaa.

Kaikkein tärkein on edessä! Huomenna kello 12, jos Jumala suo, mennään vaaliuurinille ”äänestämään”. Mielenosoitusta ei voi estää, koska onhan kansalaisella oikeus mennä

äänestämään tasan 12 yhdessä muutaman muun kanssa. Mitä siellä tehdään on eri asia: tärkeintä on näyttää, että tämä joukko on tullut vastustamaan verisen diktaattorin runttausta jälleen kerran presidentiksi.

Jää sitten kunkin omantunnon varaan kirjoittaako lappuun haistattelut despootille, kirjoittaako siihen Navanlnyi, ottaako äänestyslipukkeen kotiinsa ja kieltäytyy antamasta ääntä, vai äänestääkö vaikka jotain ns. vastaehdokakkaista.

Onnea ja menestystä Venäjän kansalaisille huomiseen päivään! Saatan seurata tapahtumaa.

Esa-Jussi Salminen
Multia

ORCID-tunniste: https://orcid.org/0000-0002-8694-9094

Toimittaja, sukukansa-asiantuntija, entinen suomentaja
Koska maailma ei ole kiinnostunut suomalais-ugrilaisesta kirjallisuudesta enkä voi saada työlleni rahoitusta, en suomenna tällä hetkellä.

ALKUKOTI-LEHDEN PÄÄTOIMITTAJA

Sukukansojen ystävät ry:n hallituksen jäsen.
http://sukukansojenystavat.fi/index.php/jaseneksi/

Kirjoittamani tietokirja ja matkaopas Sankarimatkailijan Marinmaa ja Udmurtia julkaistiin heinäkuussa 2023 Sankarimatkailijan matkakirjasarjassa.

FM suomalais-ugrilaisesta kielentutkimuksesta.

Olen työskennellyt opetustehtävissä Joshkar-Olassa, Kolozsvárissa ja Izhevskissä.

Popularisoin sukukansoja yleistajuisilla kirjoituksilla.

Vuodesta 2009 alkaen on ilmestynyt useita suomentamiani udmurttilaisen ja marilaisen kirjallisuuden teoksia, esim. Dorvyzhy, käännökset Volga-antologiassa ja Bjarmia-antologiassa.
Vuonna 2020 ilmestyi teos Murskautuneet tähdet, jossa 400 sivua suomentamiani udmurttilaisia novelleja.

Tulossa viimeisenä on vielä udmurttilaista rikoskirjallisuutta ja ensimmäinen udmurtinkielinen romaani Raskas ies vuodelta 1929.
Koska maailma ei ole kiinnostunut suomalais-ugrilaisesta kirjallisuudesta enkä voi saada työlleni rahoitusta, en suomenna tällä hetkellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu