Suurmielettömyydenosoittajien muotokuva

Maailmalta kantautuu kevyesti ja helposti lohduttomia uutisia koronarintamalta. Brasiliassa tilanne on ollut surkean diktaattorin Bolsonaron ansiosta pitkään järkyttävä. Siellä viruksen uusi muoto tappaa myös nuoria, lapsia ja vauvoja. Kuolonuhreja on tuhansia joka päivä.

Intiassa toisen aallon käyrä osoittaa edelleen suoraan ylös. Maa rahtasi rokotteita ulkomaille ja, kun äkkiä alkoi toinen aalto, juuri mitään ei ole enää tehtävissä. Toissapäivänä Intiassa oli 217 353 todettua koronatapausta. Ensimmäinen aalto viime vuonna oli huomattavasti loivempi ja matalampi, mikä ei jätä juuri muuta pätevää tulkinnanmahdollisuutta kuin että viruksesta on liikkeellä nyt huomattavasti herkemmin tarttuva muoto.

Suomi on onnistunut ihailtavan hyvin tässä tilanteessa. Tautitilanne on jälleen parantumaan päin ja käyrät laskevat. Erittäin monessa muussa maassa näin ei ole. Brasilia ja Intia eivät ole ainoat ennennäkemätöntä kulkutautikatastrofia elävät maat. Tilanne jatkuu huonona monessa Euroopankin maassa kuten vaikkapa epädemokraattisessa Unkarissa.

Kuitenkin riippumatta siitä, mikä on kunkin maan todellinen tilanne ja onnistumisen taso koronan vastaisessa taistelussa, ilmeisesti joka maassa ollaan järjestämässä kansainvälisiin salaliittoteorioihin haksahtaneiden masinoimia kulkutautimyönteisiä mielenosoituksia. Suomessakin nämä löyhäpäät ovat riehuneet jo useaan otteeseen: mm. 20.3. ja 10.4. Heille on yhteistä se, että kun he eivät näe teho-osastojen potilaiden kuolevan koronaan, heidän mielestään koronaa ei ole ja ”kaduilla on rauhallista” :):):):

Videotallenne 20.3. tapauksesta kertoo paljon siitä, keitä nämä kulkutautimieliset oikein ovat. Päättömästi kuulemma tehdään pakkoa, joka heikentää ihmisten terveyttä, kertoo eräs tyyppi, jolla todellakin on melkoisen pyterä hymy. Hän kertoo menevänsä kauppaan hymyilemään ilman maskia ikään kuin töihin, lähettelemään rakkautta kaikille, jotka maskien takana ovat peloissaan. Eli hymy parantaa koronan?

”Nyt täällä on kaikki, joka ihmisryhmä edustettu”. Eli kyseessä on ne harhaiset kansanvillitsijät, jotka luulevat edustavansa kansaa, vaikka edustavat todellisuudessa vain yhtä promilleja mielipuolista sairaimpia …

”Uudenlaisen yhteiskuntajärjestelmän tuominen, great reset… ”

Eräiden tiedonjyvien mukaan huomenna 18.4. on taas tulossa ”suur”mielenosoitus, jossa on liikkeellä ”koko kansa” osoittamassa mieltään eli äänestämässä ”oikeana vaalipäivänä”.  Sivun Joukkovoima keskustelee välittämän tiedon mukaan mukana on taas esim. Panu Huuhtanen, joka tunnetaan aggressiivisena Jessikka Aron vainoajana. Ilmeisesti mielenosoittajat ovat moniharhaisia, jotka ovat jo kauan olleet erilaisissa trollikampanjoissa mukana.

Kaiken karmeuden lisäksi koronatoimien vastaiset globaalit mielenosoitukset ovat ulkomailta johdettuja ja niiden tehtailijoiden lopullisia tarkoitusperiä voi vain arvailla. World Freedom Alliance on tämän kaiken saneleva joku idioottimainen hippihihhuliaate: ”to facilitate an open platform to promote Freedom in all its forms Worldwide and to unite people around the world, and to provide information and share best practice between countries. We aim to ensure our cherished fundamental Freedoms, as outlined in the WFA Charter, are restored and maintained.”

Toivoa sopii, että jos huomenna jotain mielenosoituksen aihiota esiintyy, poliisi ottaa välittömästi talteen kaikki yhteiskuntamme viholliset.

 

 

+4
Esa-Jussi Salminen
Multia

Olen ammattimainen suomentaja Koneen Säätiön rahoittamassa kaksivuotisessa projektissa vuosina 2021-2022. Suomennan udmurttilaista rikoskirjallisuutta ja ensimmäisen udmurtinkielisen romaanin.

Sukukansojen ystävät ry:n hallituksen jäsen.
http://sukukansojenystavat.fi/index.php/jaseneksi/

Kirjoittamani matkaopas ja tietokirja Sankareitten Marinmaa ja Udmurtia julkaistaneen syksyllä 2021 Sankarimatkailijan matkakirjasarjassa.

Vuonna 2020 ilmestyi teos Murskautuneet tähdet, jossa 400 sivua suomentamiani udmurttilaisia novelleja.

FM suomalais-ugrilaisesta kielentutkimuksesta.

Olen työskennellyt opetustehtävissä Joshkar-Olassa, Kolozsvárissa ja Izhevskissä.

Popularisoin sukukansoja yleistajuisilla kirjoituksilla.

Vuodesta 2009 alkaen on ilmestynyt useita suomentamiani udmurttilaisen ja marilaisen kirjallisuuden teoksia, esim. Dorvyzhy, käännökset Volga-antologiassa ja Bjarmia-antologiassa. Viisivuotissuunnitelmissa mm. komilaisen, marilaisen ja ersäläisen kirjallisuuden novellikokoelmat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu