Venäjän tyrannin omaisuus!

On erittäin hienoa, että suuri rikollinen, Marinmaan entinen hullu tyranni Leonid Markelov otettiin kiinni muutama vuosi sitten ja nyt viimein on hänen rikollisella toiminnalla hankittu omaisuutensakin tuomittu valtiolle.

Tyrannin omaisuuteen kuuluu 16 autoa, 15 miljoonan ruplan huoneisto,muita rakennuksia, kiinteistöjä ja tontteja. Lisäksi irtaimistoa on esim. puolen miljoonan kynä, arvokolikoita, kultakimpaleita, miekkoja ja sapeleita, kelloja yms. Eräs pitkäaikaisen ekspresidentin puhelimista on tehty alligaatorin nahasta.

Kun itse olin hänen kautenaan Marin valtionyliopistossa töissä vuosina 2003-05 Suomen lähettämänä kieliassistenttina, siellä ei ollut varaa maksaa edes minun ASUNTOLAHUONETTANI äärimmäisen vaatimattomassa asuntolassa! Palkankin kanssa oli vähän niin ja näin. No nyt nähdään minne rahat menivät ja varmaan edelleen menevät… … … Ei kopeekkaakaan riitä mihinkään tärkeään, esim. suomalais-ugrilaisten kielten tai kirjallisuuksien tukemiseen… Herää myös kysymys, mikä on tilanne nyt, mihin kansalle kuuluvia varoja nyt kätketään. Entä miten tuollainen ryöstöoperaatio, jonka Markelov suoritti, ylipäänsä onnistui? Olisiko tarpeen hieman paremmin syynätä, Suomenkin, tällaisten vampyyrien edesottamuksia? Kannattaisiko suomalaisten tahojen esim. Suomi-Venäjä-seuran miettiä, minkälaisten tahojen kanssa tekee yhteistyötä ja kenen kanssa suostuu istuutumaan saman pöydän ääreen? Yleensä totuus on huhuja monin verroin karmeampaa…

Esa-Jussi Salminen

Painossa Murskautuneet tähdet, jossa noin 400 sivua suomentamiani udmurttilaisia novelleja. FM suomalais-ugrilaisesta kielentutkimuksesta. Olen työskennellyt opetustehtävissä Joshkar-Olassa, Kolozsvárissa ja Izhevskissä. Popularisoin sukukansoja yleistajuisilla kirjoituksilla. Vuodesta 2009 alkaen on ilmestynyt useita suomentamiani udmurttilaisen ja marilaisen kirjallisuuden teoksia, esim. Dorvyzhy, käännökset Volga-antologiassa ja Bjarmia-antologiassa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu