Malmin lentokenttä

Malmin lentokenttä tulee säilyttää siinä käyttötarkoituksessa, kuin se on ollutkin. Tärkeä seikka, joka usein keskusteluissa unohtuu on se, että Helsinki ei ole tehnyt alueelle osayleiskaavaa. Nyt siis tehty kyseenalainen kaavarunko, jonka pohjana virheelliset ja tarkoituksellisesti ylioptimistiset väestöennusteet. Käsitykseni mukaan maankäyttö- ja rakennuslaissa ei tunnisteta tälläistä menettelyä. Kyseenalaisella kaavarunkomenettelyllä on pystytty ohittamaan yleiskaavaan sisältyvät  selvitykset  luontoarvoja turvaaviin sisältövaatimuksiin.

Malmin lentokenttä on ehdottomasti säilytettävä ja on aivan uskomatonta, että Helsinki olisi Euroopan harvoja pääkaupunkeja, joiden lähellekään ei pääsisi vapaalla aikataululla kevyellä lentokalustolla.

Näen Malmin lentokentän säilyttämisen tärkeänä niin ilmailuelinkeinon tulevaisuuden näkökulmasta, kuin myös taloudellisista, kulttuurillisista ja virkistysmahdollisuuksien näkökulmista. Malmi on myös strategisesti tärkeä kenttä huoltovarmuuden ja maanpuolustuksen kannalta. Liikelentopalveluiden tarve kasvaa ja tulevaisuudessa jokainen kiitotie pääkaupunkiseudulla on tarpeen. Malmin lentokenttä on tärkeä osa Helsingin nykyistä ja varsinkin tulevaa yritystoimintaa, kaupunkikuvaa, historiaa ja virkistystoimintaa. Se on elävä, kansainvälisesti tunnettu ja tunnustettu kulttuuriympäristö, jolla on tutkitusti merkittäviä luontoarvoja.

Ilmailullisesti kyse on monipuolisten lentomahdollisuuksien turvaamisesta Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla ja kokonaisen elinkeinosektorin (kaupallinen ilmailukoulutus) alueellisesta olemassaolosta. Malmi mahdollistaa alkaneen älykkään ilmailun kasvun ja erityisesti sähköisen, päästöttömän ilmailun tulevaisuuden potentiaalin.

Älykkään ilmailun kasvu tuo tullessaan uusia teknologioita ja tulevaan vetytalouteen liittyen toimii myös alustana vetykäyttöisen lentotoiminnan suunnannäyttäjänä. Nykyinen päätöksenteko Malmiin liittyen näyttää idioottimaiselta ulospäin ja kaikki alaa tuntevat tietävät tämän seikan.

Virheellisesti tehtyjen väestöennusteiden takia ei kannattaisi tehdä vuosisadan möhläystä.

Tulevana valtuutettuna tulen kannattamaan kaikkia niitä päätöksiä, jotka palauttavat lentokentän jälleen toimintaan.

Malminkartanossa 22.5.2021

Marko Ekqvist (378)

vaalit.ekqvist.fi

+5
ekqvist
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Kirjoittaja on koulutukseltaan energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri. IT-konsultti, tekoälytutkija. Työmaahuolto Oy Ab hallituksen puheenjohtaja. Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-esteratakilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu