Tartuntaketjujäljitykseen lisää resursseja

Edelleen näyttää siltä, että COVID19-tartuntaketjujäljitys ei toimi optimaalisesti. Tästä kyllä selvitään, mutta vaatii, että jäljitykseen saadaan riittävästi resursseja. Nyt suuria ongelmia näyttäisi olevan HUS:n lisäksi Satakunnassa, Vaasassa ja Varsinais-Suomen shp-alueilla. Tartuntaketjujäljityksessä oleellinen osa on  karanteeniin määrättyjen valvonta. Ovatko kaikki karanteeniin määrätyt pysyneet kotona ja onko heille tarjottu riittävät tukipalvelut? Nykyisten tartuntamäärien kasvun johdosta rohkenen epäillä, ettei ole. Mikäli nämä asiat olisivat olleet kunnossa niin strategia olisi toiminut. Nyt karanteenit vuotaa ja pahasti.

Toistan jo monta kertaa aiemmin esittämäni perusteet.

  1. Yksikin tartunta on liikaa ja ainoa keino saada tartunnalle altistuneet kiinni on toimiva tartuntaketjujäljitys. Tartuntaketjujäljitykseen liittyy oleellisena osana tietojärjestelmä, jonka avulla pystytään valtakunnan tasolla seuraamaan  ja tarkastelemaan aluetason tietotoja altistuneista, karanteeniin asetetuista ja ns. tavoittamattomista altistuneista. Ilmeisesti vieläkään tätä tietokantaa ei ole saatu aikaiseksi. Alue ja valtakunnan tason rajoitusten tekeminen olisi huomattavasti helpompaa, mikäli tämä järjestelmä olisi pystyssä.
  2. Mikäli resursseja on liian vähän, niin niitä pitää lisätä. Rekrytoijat liikkeelle tämän asian suhteen NYT. Huom. tehtäviin on palkattava uusia ei nyt virassa olevia th-ammattilaisia!!
  3. Taloutemme ja eritoten yritykset ovat jo nyt suurissa ongelmissa tämän päätöksentekokyvyttömyyden johdosta. Nyt kannattaisi tukahduttaa, koska rokotusten vaikutus näkyy vasta viiveellä. Rokotusten kautta saadun immuniteetin kestosta ei myöskään ole tietoa. Toivotaan, että rokotusten kautta tauti hiipuu.
  4. Mitä enemmän aikaa kuluu, niin sitä suuremmalla todennäköisyydellä kotoperäisiä variantteja ilmenee.
  5. Mikäli variantit saavat yliotteen, niin siinä vaiheessa alkuperäiseen virukseen kehitetyt rokotteet eivät enää pure. Siinä vaiheessa peli kovenee.

Vaadin monen muun tavoin päätöksentekijöiltä NYT rohkeitakin PÄÄTÖKSIÄ.

 

ekqvist
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Kirjoittaja on koulutukseltaan energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri. IT-konsultti, tekoälytutkija. Työmaahuolto Oy Ab hallituksen puheenjohtaja. Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-esteratakilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu