Tartuntaketjujäljitykseen lisää resursseja
Edelleen näyttää siltä, että COVID19-tartuntaketjujäljitys ei toimi optimaalisesti. Tästä kyllä selvitään, mutta vaatii, että jäljitykseen saadaan riittävästi resursseja. Nyt suuria ongelmia näyttäisi olevan HUS:n lisäksi Satakunnassa, Vaasassa ja Varsinais-Suomen shp-alueilla. Tartuntaketjujäljityksessä oleellinen osa on karanteeniin määrättyjen valvonta. Ovatko kaikki karanteeniin määrätyt pysyneet kotona ja onko heille tarjottu riittävät tukipalvelut? Nykyisten tartuntamäärien kasvun johdosta rohkenen epäillä, ettei ole. Mikäli nämä asiat olisivat olleet kunnossa niin strategia olisi toiminut. Nyt karanteenit vuotaa ja pahasti.
Toistan jo monta kertaa aiemmin esittämäni perusteet.
- Yksikin tartunta on liikaa ja ainoa keino saada tartunnalle altistuneet kiinni on toimiva tartuntaketjujäljitys. Tartuntaketjujäljitykseen liittyy oleellisena osana tietojärjestelmä, jonka avulla pystytään valtakunnan tasolla seuraamaan ja tarkastelemaan aluetason tietotoja altistuneista, karanteeniin asetetuista ja ns. tavoittamattomista altistuneista. Ilmeisesti vieläkään tätä tietokantaa ei ole saatu aikaiseksi. Alue ja valtakunnan tason rajoitusten tekeminen olisi huomattavasti helpompaa, mikäli tämä järjestelmä olisi pystyssä.
- Mikäli resursseja on liian vähän, niin niitä pitää lisätä. Rekrytoijat liikkeelle tämän asian suhteen NYT. Huom. tehtäviin on palkattava uusia ei nyt virassa olevia th-ammattilaisia!!
- Taloutemme ja eritoten yritykset ovat jo nyt suurissa ongelmissa tämän päätöksentekokyvyttömyyden johdosta. Nyt kannattaisi tukahduttaa, koska rokotusten vaikutus näkyy vasta viiveellä. Rokotusten kautta saadun immuniteetin kestosta ei myöskään ole tietoa. Toivotaan, että rokotusten kautta tauti hiipuu.
- Mitä enemmän aikaa kuluu, niin sitä suuremmalla todennäköisyydellä kotoperäisiä variantteja ilmenee.
- Mikäli variantit saavat yliotteen, niin siinä vaiheessa alkuperäiseen virukseen kehitetyt rokotteet eivät enää pure. Siinä vaiheessa peli kovenee.
Vaadin monen muun tavoin päätöksentekijöiltä NYT rohkeitakin PÄÄTÖKSIÄ.
Tartuntaketjujen jäljittäjät eivät ole niitä tyyppejä joiden tehtävänä on vaalia kotikaranteeneja.
Ilmoita asiaton viesti
ECDC:n ohjeistuksen mukaan kuuluu tartuntaketjujäljityksen toimenkuvaan. . kts. s. 4. https://www.ecdc.europa.eu/sites/default/files/documents/Public%20health%20management%20people%20in%20contact%20with%20COVID19%20cases_FI.pdf
Ilmoita asiaton viesti
On aikoihin eletty.
Persulle pitää oikein julkisesti sanoa,että kannattajanne pyyhkivät perseensä noilla suosituksilla. Persut vähät välittää maskeista koska hallitus. Käy haastattelemassa maskittomia,niin tiedät keistä puhutaan.
Ilmoita asiaton viesti
Heikki, en ymmärrä viestiäsi. Otsakkeeni oli Tartuntaketjujäljitykseen lisää resursseja. Olen seurannut tähän liittyvää kotimaista ja kansainvälistä keskustelua viime keväästä lähtien ja yleensä en kirjoittele mistään sellaisesta aiheesta tai asiasta, jolla ei olisi merkitystä kokonaisuuden kannalta. Paheksun sellaista toimintaa, jossa lähimmäisten terveydestä ei välitetä. WHO on julistanut maailmanlaajuisen pandemian ja niin kauan kuin tilanne on päällä, niin sen mukaan mennään. Pidän myös tärkeänä, että alueellisesti tehdään tilanteen mukaisia arvioita ja toimitaan maalaisjärjellä kullakin alueella.
Ilmoita asiaton viesti
Merkittävin ongelma on jäljittäjiltä vaadittava koulutus!
– tässäkin asiassa kun on niin, että pelkkä osaaminen ei riitä siihen, että voisi jäljittäjänä toimia. Osaamisen lisäksi pitää olla oikeanlainen koulutus!
– itse asiassa, kuten yleensäkin, tärkeintä on juurikin tuo koulutus, ei osaaminen.
Ilmoita asiaton viesti