Tiede-, innovaatio- ja energiapolitiikka

Suomi tarvitsee tiede-, innovaatio- ja energiapolitiikan päälinjauksiin keskittyvän ministeriön TEM:n rinnalle.
Tavoitteena saada päätöksentekoon pitkäjänteisyyttä ja vaikuttavuutta. Perusteenani se, että nykyinen ministeriöiden työnjako ei ole optimaalinen kansantaloutemme kannalta.

TEM tekee hyvää työtä ja nimensä mukaisesti sen pitäisi keskittyä yksinomaan työ- ja elinekeinoasioihin.

Tiede-, innovaatio-, teknologia ja energiapolitiikkaan liittyvien laajojen kysymysten käsittelemiseen ei jää riittävästi aikaa ja erityisesti tällä hetkellä (velkamäärän kasvaessa) tarvitsemme koordinointia näiden asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon. Näin saamme selätettyä vaihtotaseongelman, johon ei oikein näytä olevan ainakaan nykyhallituksella  otetta.

Nykyisen TEM-organisaation osalta tämä tarkoittaisi ainakin sitä, että Innovaatiot ja yritysrahoitus ja Energia -osastot yhdistetään ja näistä muodostetaan Tiede- ja teknologiamininsteriö.

Marko Ekqvist (192)

ekqvist
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Kirjoittaja on koulutukseltaan energiatalouden ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri. Tohtorikoulutettava. IT-konsultti, tekoälytutkija. Helsingin SOTEPE-jaoston jäsen. Helsingin kaupungin asunnot Oy:n hallituksen varajäsen (asukkaiden valitsema). Ehdokkaana Helsingin vaalipiirissä (192).

Eduskuntavaaliehdokas kevään 2023 vaaleissa Helsingin vaalipiirissä.

Vuodesta 2014 lähtien osallistunut extreme-estejuoksukilpailuihin. Vapaa-aika kuluu voimaa, ketteryyttä ja kestävyyttä vaativien urheilulajien parissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu