Pohdintoja valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen esitutkintamääräyksestä

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaiselta on puuttunut suhteelisuuden taju kokonaiskuvaan katsoen antaessaan esitutkintamääräyksen poliisille kansanedustaja Päivi Räsäsen 15-vuotta vanhan pamfletin Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi- johdosta.

1. Vuonna 2011 eduskunnan hyväksymän, nykyisen voimassa olevan lain kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, sisällöllinen ja sovelluksellinen epämääräisyys ja epäselvyys on kiistaton fakta, jonka lainsäätäjät, juristit ja asiantuntijat ovat todenneet. Sen vahvistaa myös lukuisat esitutkintaan jääneet tutkintapyynnöt poliisille.

2. Kyseisen lain suhde sananvapauslakiin ja uskonnonvapauslakiin on moniselitteinen ja vaikea soveltaa tuomioistuimissa. Kansanedustajan Päivi Räsäsen tulevan esitutkinnan ja mahdollisen syyteharkinnan ja syyttäjälle antamisen jälkeen, on mahdotonta oikeudessa toteutua sellaisen tuomion, joka ei loukkaisi yleistä oikeustajua, yhdenvertaisuuslakia, uskonnonvapautta ja ennenkaikkea sananvapautta.

3. Mahdollinen tuomio ja siitä seuraavat valitukset johtavat ylempiin oikeusasteisiin aina Euroopan ihmisoikeustuomioistuinta myöden.

4. Minkäläisen kuvan tälläinen uskonnonvapauslain, sananvapauslain ja yhdenvertaisuuslain vastainen prosessi ja päätös, antaisi Suomesta kansainvälisesti. – Valtiosta, joka tähän asti on tunnettu demokratiastaan ja yleisistä länsimaisista ihmisoikeuksistaan malli maana ja kumppananina kansainvälisillä areenoilla.

5. Jos ja kun niin uskon, valtakunnansyyttäjä on nyt hakemassa ennakkopäätöstä tässä keississä. On välttämätöntä jo pelkästään yleisen kansallisen edun, että ennenkaikkea sanan ja uskonnonvapauden tähden, että parlamenttisessä järjestyksessä valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen pätevyys ja sopivaisuus tehtävässään punnitaan ja ratkaistaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu