Kuntien ja hyvinvointialueiden toiminta vaikuttaa meidän jokaisen arkeen

Miksi olla kiinnostunut kuntien ja hyvinvointialueiden asioista?

Meidän kaikkien kannattaa olla kiinnostuneita kuntamme ja hyvinvointialueemme asioista, sillä kunnissa ja hyvinvointialueilla tehtävät päätökset vaikuttavat meidän kaikkien arkeen. Nimittäin kuntien ja hyvinvointialueiden tuottamat tuet ja palvelut vaikuttavat meidän jokaisen arkeen. Ei siis ole yhdentekevää, keitä valitaan kunnallisiin ja alueellisiin luottamustehtäviin kunta- ja aluevaaleissa 2025. Kunta- ja aluevaaleissa 13.4.2025 valittavat alue- ja kuntavaltuutetut sekä muut luottamushenkilöt vastaavat kuntien ja hyvinvointialueiden tekemistä päätöksistä kesäkuun alusta 2025 vuoden 2029 kesään asti. Neljä vuotta on pitkä aika.

Kunnat vastaavat mm. kirjastoista, nuorisotyöstä, liikuntapalveluista, työväen-, kansan- ja aikuisopistoista, musiikkiopistoista, kuvataidekouluista, katujen ylläpidosta, kaavoituksesta, vesi- ja jätehuollosta, varhaiskasvatuksesta, peruskouluista, lukioista ja ammattikouluista. Kunnat ja valtio myös tukevat ihmisten harrastamista. Kuntien ansioista ihmisellä on mahdollisuus oppia kaiken ikää.

Voimme mennä hyvinvointialueen terveysasemalle lääkäriin, jos sairastumme. Keskussairaala antaa meille tarvittaessa mm. tehohoitoa. Monille tarpeellisia ovat myös hyvinvointialueiden apuväline- ja hoitotarvikepalvelut, sosiaali-, vammais-, vanhus-, päihdehuolto-, nuoriso- ja mielenterveyspalvelut sekä lastensuojelu. Neuvolaa ja oppilashuoltoakaan ei sovi unohtaa. Edellä on vain muutama esimerkki kuntien ja hyvinvointialueiden palveluista.

Kunta tai hyvinvointialue on yhtä kuin sen asukkaat: jokainen meistä voi vaikuttaa siihen, kuinka hyvin kunnan tai hyvinvointialueen palvelut toimivat. Me kaikki tarvitsemme kuntamme ja hyvinvointialueemme palveluita jossain vaiheessa elämäämme. Lapsena ja nuorena tarvitsemme esimerkiksi varhaiskasvatusta, kouluja, neuvoloita, oppilashuoltoa. Iäkkäänä saatamme puolestaan tarvita esimerkiksi hyvinvointialueen kotihoitoa sekä apuväline-, kuljetus- ja hoitotarvikepalveluita.

Jos #ihmisoikeudet, #demokratia, #yhdenvertaisuus ja #tasaarvo ovat perusarvojasi, niin voit hyvillä mielin äänestää Vasemmistoliittoa myös vuoden 2025 kunta- ja aluevaaleissa. Harkitse myös ehdolle lähtemistä kunta- ja aluevaaleissa 2025.

  1. Lähde ehdolle kunta- ja/tai aluevaaleihin 13.4.2025! Ehdokashankinta on juuri käynnistynyt.

Kunta- ja/tai aluevaaleissa voi olla ehdolla kuka tahansa asukas, riippumatta iästä tai ammatista. Voit lähteä ehdolle molempiin vaaleihin tai vain yhteen vaaleista. Eli: voit olla ehdolla sekä alue- että kuntavaaleissa taikka pelkästään kuntavaaleissa tai aluevaaleissa.  Kuntien ja hyvinvointialueiden valtuustoissa ja luottamustoimielimissä tarvitaan kaiken ikäisiä ja kaikenlaisten väestöryhmien edustajia.

Kunnan tai hyvinvointialueen luottamushenkilönä toimiminen ei vaadi mitään erityistä koulutusta, ammattia tai muuta kokemusta. Tärkeintä on se, että kunnan tai hyvinvointialueen valtuutettu, varavaltuutettu taikka muu luottamushenkilö on aidosti kiinnostunut yhteisten asioiden hoidosta ja hänellä on yhteisten asioiden hoitamiseen aikaa.

Kunta- ja aluevaalit vaikuttavat valtuustojen koostumuksen lisäksi siihen, keitä valitaan kunnallisiin ja alueellisiin luottamustehtäviin, esim. lautakuntiin, jaostoihin ja hallitukseen. Yleensä kunnallisiin tai alueellisiin luottamustehtäviin ei pääse, jos ei ole ollut ehdolla kunta- ja/tai aluevaaleissa. On mahdollista tulla valituksi johonkin kunnalliseen tai alueelliseen luottamustehtävään, esimerkiksi lautakunnan jäseneksi tai varajäseneksi, vaikkei olisi tullut valituksi kunnan tai hyvinvointialueen valtuutetuksi tai varavaltuutetuksi.

Ei ole yhdentekevää se, mitkä puolueet ovat kuntien ja hyvinvointialueiden toimintaa koskevia päätöksiä tekemässä. Jos sinulle on tärkeää puolustaa ihmisoikeuksia, ihmisten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa, demokratiaa, ihmisoikeuksia ja hyviä julkisia palveluita ja vastustat rasismia, vihapuhetta ja syrjintää, on Vasemmistoliitto sinulle hyvä vaihtoehto.

Vasemmistoliitto tarvitaan kaikkien kuntien ja hyvinvointialueiden valtuustoissa ja luottamustoimielimissä puolustamaan hyviä julkisia palveluita sekä kaikkien ihmisten oikeutta ihmisarvoiseen elämään, inhimilliseen toimeentuloon ja itsemääräämisoikeuteen.

  1. Muutama kysymys juuri sinulle

Onko mielestäsi asioiden muututtava omassa kunnassasi tai/ja hyvinvointialueellasi? Haluatko olla mukana tekemässä meidän kaikkien arkeen vaikuttavia tärkeitä päätöksiä? Haluatko puolustaa yhdenvertaisuutta, ihmisoikeuksia, hyviä julkisia palveluita sekä riittävää sosiaaliturvaa?

Jos vastasit kyllä, niin lähde ehdolle kunta- ja/tai aluevaaleihin 13.4.2025 tai mene mukaan ehdokkaiden tukijoukkoihin! Tule mukaan tekemään Vasemmistoliiton kunta- ja aluevaalivoitosta totta!

Ehdokkuus ei vaadi puolueen jäsenyyttä. Voit olla Vasemmistoliiton listalla sitoutumattomana ehdokkaana, mikäli et ole Vasemmistoliiton jäsen. Toki puolueemme toivottaa kaikki tervetulleeksi jäseneksikin.  Jokainen ehdokas päättää itse omien voimavarojensa ja jaksamisensa mukaan, millä panoksella kampanjoi. Kunta- ja aluevaaleissa minimivaatimus ehdokkuudelle on ehdokaslomakkeen täyttäminen ja vaalikuvassa käyminen.

  1. Jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä

Jos ehdokkuus kunta- ja/tai aluevaaleissa kiinnostaa, niin ota yhteyttä alueellasi toimivaan paikalliseen Vasemmistoliiton yhdistykseen. Jos asut Vantaalla Myyrmäen, Aviapoliksen tai Kivistön suuralueella, niin ota rohkeasti yhteyttä minuun yksityisviestillä tai sähköpostilla (elina.nykyri(at)vantaa.fi).

  1. Lisää tietoa

Lisää tietoa löydät seuraavista linkeistä

#vasemmisto, #vasemmistoliitto, #kuntavaalit, #aluevaalit, #valoisatulevaisuus, #kaikille #eiharvoille, #kunta, #Vantaa, #hyvinvointialue, #Kerava, #VantaaKerava, #Vasemmistoliitto, #reilumpitulevaisuus, #kuntavaalit2025, #aluevaalit2025

Elina Nykyri
Vasemmistoliitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

EDUSKUNTAVAALIEHDOKAS/CANDIDATE IN PARLAMENTAL ELECTIONS
(In English below).
Hyvinvointi kuuluu kaikille! Olen 45-vuotias vantaalainen eduskuntavaaliehdokas sekä haavoittuvassa asemassa olevien asialla oleva vasemmistolainen vammaisaktivisti. Olen Vasemmiston ryhmän 2. varavaltuutettu Vantaalta ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelta. Olen myös mukana puolueemme päätöksenteossa kaikilla tasoilla, aina paikallistasolta aina valtakunnalliselle tasolle asti. Olen Vasemmiston puoluevaltuuston jäsen, Invalidiliiton liittovaltuuston jäsen, Heta-liiton valtuuston jäsen, Länsi-Vantaan Vas. pj sekä Vas. vammaispoliittisen työryhmän pj. Olen myös Vantaan vas. hallituksen jäsen ja Uudenmaan vas. vpj. Lisäksi olen Vantaan kaupunkikulttuurilautakunnan jäsen ja Vantaan ja Keravan lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan jäsen. Asun Kaivokselassa. Olen iloinen, ahkera ja määrätietoinen haavoittuvassa asemassa olevien puolustaja. Minulla on omakohtaista kokemusta köyhän, tutkijan, eläkeläisen, omaishoitajan ja vammaisen ihmisen elämästä. Olen elänyt sekä vammattoman että vammaisen ihmisen elämää. Minun arvojani ovat yhdenvertaisuus, tasa-arvo, solidaarisuus, demokratia, inkluusio, itsemääräämisoikeus, esteettömyys, saavutettavuus, ympäristönsuojelu ja uskonnonvapaus. Kaikki ovat yhtä arvokkaita - ilman poikkeusta! Hyvinvointi kuuluu kaikille! Rakennetaan yhdessä yhdenvertainen, tasa-arvoinen ja esteetön Suomi, jossa kaikilla, myös heikko-osaisimmillakin on hyvä olla, ja kaikkien ihmisoikeuksia kunnioitetaan.

WELLFARE belongs go all - deputy member in Vantaa municipal council.
I am a 45 years old cadidate in parlamental elections and a resident of Kaivoksela, Vantaa. My positions of trust: deputy member in Vantaa municipal council, Left Alliance (vas.), Left Alliance party council member, Chair of vas. disability working group and vas. Länsi-Vantaa, Vice-Chair of Left Alliance Uusimaa, Vantaa vas. executive committee, member in Cultural services Board Vantaa, HETA council member and Invalidiliitto council member. I am a happy, hard-working, tenacious, qualified and skillful defender of the most vulnerable. I have personal experience of being poor, disabled, and a pensioner. I have known closely the daily life of being chronically ill and the hard work of a caregiver. I’m a statistician by training and have vast expertise in disability services. For more than 20 years, I have been active in various patient organizations. I am deeply involved in party decision-making from the local to the national level. My non-negotiable values are equity, equality, solidarity, democracy, inclusion, right to self-determination, sustainability and religious freedom. Let’s build a Finland where even the weakest do well. A Finland for all. Translation: Salla Sariola and Kazu Ahmed. #Vantaa, #Elina2023, #Vasemmisto, #LeftAlliance

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu