Hyvän tahdon sumutusta
Raha-automaattiyhdistys, Veikkaus ja Fintoto ovat Suomen lailliset rahapelien tarjoajat ja tuottavat 800 miljoonaa euroa vuodessa ”hyvään tarkoitukseen” eteenpäin jaettavaksi. Minä väitän että varat saataisiin kasaan muutenkin kuin monopolien avulla. Päinvastoin, sikäli kuin on perusteltua säilyttää nämä varat valtion kontrollissa, olen huolissani miten ne kerrytetään jatkossa, jos suomalaisia yrityksiä – nykyisiä monopoleja ja uusia toimijoita – ei kannusteta pärjäämään myös avoimilla kansainvälisillä markkinoilla.
Miksi pitäisi pärjätä kansainvälisillä markkinoilla? Siksi, että jakkara suomalaisten monopolien alla tutisee jo muutenkin: Euroopan Unionin tarkoitus on palveluiden vapaa liikkuvuus ja vääjäämättä tähän suuntaan ollaan menossa myös rahapelien osalta. Toisekseen. Valtion pitäisi ylipäänsä huolehtia vain sellaisista asioista joihin se voi vaikuttaa. Suomen pelimonopoli ei yllä Internetiin asti ja tällä vuosikymmenellä olisi viisasta hyväksyä se.
Valtio valvoo varoja, ei pelaamista
Toimiville kansainvälisille pelisivuille hakeutuakseen ei tarvitse nähdä kummoista vaivaa, vaikkei niitä mainostetakaan. Sitä ei Suomessa kukaan kontrolloi eikä siihen käytännössä pysty ilman että verkkoliikenne maan rajojen ulkopuolelle suljetaan. Mainos- ja muut tulot kuitenkin jäävät täällä saamatta. Peliriippuvuudesta on ihan aiheellistakin olla huolissaan, mutta on suorastaan valheellista väittää, että se pysyisi kurissa suomalaiset monopolit säilyttämällä.
Suomalaiset palveluntarjoajat toimivat muutenkin korkeintaan mielenkiinnon herättelijöinä – se joka luulee että omat ilarisahamiehemme tahkoavat miljoonansa kotimaisissa peleissä, on harhainen.
Meillä monopoleja suojellaan lähinnä siksi etteivät ne markkinaehtoisesti pärjäisi. Ja koska ne eivät pärjäisi, valtio pelkää menettävänsä hallinnan rahapelivaroihin. Siinä noin lyhykäisyydessään. Sitä ei toki sanota, vaan uutta arpajaislakia perustellaan näin: ”Suomessa halutaan vahvistaa yksinoikeusjärjestelmää, koska se on tehokkain tapa ennalta estää pelihaittoja ja rahapeleihin mahdollisesti liittyvää rikollisuutta sekä valvoa rahapelitoimintaa.”
Itse en pidä kovin ennaltaehkäisevänä sitä, että RAY asettaa hedelmäpelinsä jokaisen marketin tuulikaappiin mummoja ja teinejä juksaamaan. Kuka niitä valvoo? Ei ainakaan RAY. En liiemmin pidä kovin estävänä toimintana nettipokerin avaamista – sitten kuitenkin – vaikka ensin RAY piti sitä kansalle haitallisena. Saati sen mainostamista telkkarissa. Tilastot puhuvat puolestaan: Suomessa rahapelien kulutus on yksi Euroopan suurimmista ja erikoispiirteenä on ahkera raha-automaattien pelaaminen. Raha-automaattipelit perustuvat tuuriin, ja lopulta kone aina voittaa.
Varojen käyttö pidettävä erillään
Missä on puolueeton selvitys taloudellisesta kokonaisvaikutuksesta jos pelaaminen avattaisiin kilpailulle? Jos ulkomaiset firmat saisivat ostaa mainoksia, sponsoroida ja työllistää Suomessa. Tai entä jos netissä pyörisi vaikka yksi tai useampi suomalainen pelisivusto (sellainen toimiva) joka maksaisi veronsa Suomeen ja houkuttelisi ulkomaisiakin pelaajia?
Monopolien tuottamat eurot ovat käytännössä valtion kulutusverotuloja, joita voidaan korvamerkitä haluttuihin kohteisiin. Tieteeseen, taiteeseen, peliriippuvaisten hoitoon tai vaikkapa vaalirahoitukseen, kuten viime vuosina on ollut tapana. Se mihin nämä kansalta kerätyt rahat käytetään, on oma keskustelunsa. Kyse on siitä, miten varat kerätään: kotikutoisen kuolevan monopolin voimin vai sallimalla alan kehittyä muun maailman mukana.
On huomattava, että valvonta voidaan toteuttaa tai olla toteuttamatta myös kilpailluilla markkinoilla. Samalla tavalla kuin pankeilla pitää olla lisenssi toimiakseen, tulee vedonlyöntitoimistojen osoittaa vilpittömät ja lailliset aikeensa. Mikään ei takaa, että sallimalla ainoastaan yksi lisenssi jokaista pelimuotoa kohden suojaisi kansaa (tai valtiota) paremmin kuin useampi lisenssi. Eikös se
rikollisen toiminnan vitsi ole juuri se, että toimitaan ilman lisenssiä tai juuri muitakaan rajoituksia.
Rahapelimonopolit ovat eräänlainen tyhmyysvero. Itse pelaan käytännössä vain ulkomaille – ellei sitten Veikkausella satu olemaan selkeä ylikerroin.
Ilmoita asiaton viesti
Mielestäni vastuuntuntoisen ja aktiivisen kansalaisen tulisi toimia seuraavasti:
Purukumia on oltava mukana,sitä mässytetään suussa,siirrytään peliautomaatin luokse ja kenenkään huomaamatta sujautetaan purukumi peliautomaatin kolikkosyötön sisään.
Näin automaatti on toimintakyvytön eikä pysty imemään heikkoluontoisten ja peliriippuvaisten ihmisten rahoja.
Näin teen aina kun se on mahdollista ja näin pitäisi mielestäni kaikkien tehdä.
Vai pitäisi pelibisnes yksityistää…ja heroiinin myynti varmaan seuraavaksi yksityisille ”farmaseuteille”…Koti,uskonto ja isänmaa,heh heh
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä kirjoitus. Suomessa eletään pää pussissa.
Ilmoita asiaton viesti
En ota tässä kantaa RAY:n rahanjakamiseen.
”Tai entä jos netissä pyörisi vaikka yksi tai useampi suomalainen pelisivusto (sellainen toimiva) joka maksaisi veronsa Suomeen ja houkuttelisi ulkomaisiakin pelaajia?”
Tule jo todellisuuteen.
Ilmoita asiaton viesti
”Tule jo todellisuuteen.”
Mitähän Wahrman mahtaa tällä tarkoittaa? Sattuiko Wahrman tietämään, että on jo olemassa ainakin yksi suomalainen (suomalaisten perustama ja omistama) pelisivusto (Pokerihuone.com), joka toimii ja houkuttelee ulkomaisia pelaajia. Suomen nykyisen lainsäädännön takia tämä pelisivusto tosin joutuu toimimaan ulkomailla. Jos lakia muutettaisiin, en näe mitään syytä, miksei Suomeen syntyisi nopeasti useitakin suomalaisomisteisia pelisivustoja.
Ilmoita asiaton viesti
Taitaa mennä puurot ja vellit sekaisin. Pokerihuone ei ole suomalainen, toki suomalaisten perustama yritys joka toimii ulkomailla. Liikeyritystä ei voida pitää suomalaisena, jos se on rekisteröity johonkin muuhun maahan kuin Suomeen kuten Pokerihuone.com taustayrityksineen on.
Suomessahan ei kukaan muu kuin RAY, Finntoto ja Veikkaus saa panna toimeen uhkapelejä, joten tällä alalla ei yksinkertaisesti voi olla muita suomalaisia toimijoita tai sellaiseksi kutsuttavia.
Ja onhan meillä toki vielä PAF, Ahvenmaan ylpeys.
Ilmoita asiaton viesti
Roberto: ”Taitaa mennä puurot ja vellit sekaisin.”
Niin taitaa. Sinulta nimittäin.
”Suomessahan ei kukaan muu kuin RAY, Finntoto ja Veikkaus saa panna toimeen uhkapelejä, joten tällä alalla ei yksinkertaisesti voi olla muita suomalaisia toimijoita tai sellaiseksi kutsuttavia.”
Juuri niinhän minä kirjoitin. Pokerihuone.com on ulkomaalainen koska Suomen lainsäädäntö kieltää sen toiminnan Suomessa. Jos ei kieltäisi, niin se olisi suomalainen, ja siitähän tuossa Kalevi Wahrmanille suunnatussa kommentissani nimenomaan oli kyse: Suomessa olisi suomalaisia peliyhtiöitä, jos Suomen laki sallisi sen.
Ilmoita asiaton viesti
”Tai entä jos netissä pyörisi vaikka yksi tai useampi suomalainen pelisivusto (sellainen toimiva) joka maksaisi veronsa Suomeen ja houkuttelisi ulkomaisiakin pelaajia?”
Miksi jokin firma perustaisi pelisivuston Suomeen ja maksaisi Suomeen veroja? Vaihtoehtoina on alueita, joilla veroja ei tarvitse maksaa.
Jos rahapelit vapautetaan, niin eikö se tarkoita, että markettien aulatiloissa olisi RAY:n automaattien lisäksi parin kolmen ulkomaisen firman automaatteja. Kun kerran suomalaiset pelaavat tutkimusten mukaan onnenpelejä kolikoilla, niin miksi ulkomaiset yritykset eivät tulisi niitä rahoja keräämään? Suomalainen kansanluonne tuskin muuttuu rahapelien vapauttamisen myötä.
Ilmoita asiaton viesti
ReiskA kirjoitti:
”Miksi jokin firma perustaisi pelisivuston Suomeen ja maksaisi Suomeen veroja? Vaihtoehtoina on alueita, joilla veroja ei tarvitse maksaa.”
—————–
Juuri näin!
Se olisi niinkuin laittaisi pystyyn ALKOn jonnekin Venäjälle ja toivottaisi paikalliset asiakkaat tervetulleiksi – suomalaisin hinnoin.
HUOM!
Tämä blogisti haluaa eduskuntaan huolehtimaan rahoistamme ja niiden käytöstä!!!
Henry
Ilmoita asiaton viesti
No eiköhän se ”vero” käytännössä olisi ulkomaisille firmoille myytävä lisenssi toiminnan harjoittamiseen Suomessa.
Monet muut edistyksellisemmät maat, kuten vaikkapa Viro tuossa lahden takana, on avannut/avaamassa rahapelimarkkinansa lisensoinnilla. Rahaa kertyy valtion kassaan mukavasti, ja kuluttajien edun mukainen kilpailu lisääntyy.
Suomi on kyllä vihoviimeinen takapajula näiden korruptoituneiden pelimonopoliensa kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Missä maassa voi harjoittaa yritystoimintaa maksamatta veroja?
Tiedoksesi kuitenkin, että vapaat pelimarkkinat tuottavat valtiolle enemmän tuottoa kuin monopoli. Tämä pätee EU:n sisällä sekä Suomea pienempiin (esim Malta), että Suomea suurempiin maihin (Britannia).
Monopoli tarkoittaa sitä, että rahaa virtaa ulkomaille ja koko pelin alan työllistävyys jää murto-osaan optimista.
Ja todettakoon vielä, että me suomalaiset olemme Euroopan peliongelmaisin kansa. Onko se sitten geeneissä, kun meillä on ollut monopolikin aina turvana?
Ilmoita asiaton viesti
HUH Huh onhan kovaa tekstiä markkinavoimien ylistystä ihan kuin markkinat hoitaisi kaikki ihmisten ongelmat, näinhän ei kuitenkaan ole . Kyllä me nykyajan pöljät suomalaiset tarvitsemme edes joitakin sääntöjä ja rajoituksia ,ettei markkinat vie meitä kuin litran mittaa .Aina on sanottu että markkinavoimat korjaa itse tekemänsä virheet missä se oikein näkyy ? Miten markkina hoitaa esim. peliriippuvuuden uhrit, pikavippien uhrit ? Yliagressiivinen markkinointi näköjään aiheuttaa monille heikompiluonteiselle ihmiselle suunnattomia inhimmillisiä ongelmia. Voiko vapaat markkinat tehdä ko. aiheuttamilleen ongelmille jotain?
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus on ollut mukana kaikissa Suomen lähihistorian suurimmista taloudellisista töppäyksistä, joissa Suomen kansallisomaisuutta on hukattu jopa kymmeniä miljardeja. Joku RAY:n romuttaminen on vain luonnollinen jatkumo tässä kehityksessä.
Kemira Grow-lannoitekauppa, myytiin jopa miljardien arvoinen omaisuus norjalaisille n. 200 miljoonalla.
Maanpäällisen tv-verkon myynti pilkkahintaan ranskalaisille, seurauksena tv-lupien hinnan raju nousu.
Autokatsastuksen myynti lähes lahjahintaan ulkolaisille sijoittajille, seurauksena katsastushintojen moninkertaistuminen.
Soneran osakkeiden myynti pilkkahinnalla ruotsalaisille. Seurauksena maaseudun puhelinverkkojen alasajo ja lisäksi joudutaan rakentamaan veronmaksajien rahoilla käsittämättömän kallis viranomaisverkko Virve.
Suomalaiset veronmaksajat pelastivat Suomen pankit. Parhaat palat annettiin halvalla ruotsalaisille, Nordea-pankki perustettiin.
Valtion kiinteistöjä on myyty helppoheikkihintaan ruotsalaisille kiinteistösijoittajille.
Ostettiin muutamalla miljardilla saksalaisilta ilmaa UMTS-kaupoissa.
Ostettiin ylihintaisia Hornetteja USA:sta, nyt on tulossa näiden uusiminen eteen. Hintalappu ainakin 10 miljardia.
Mentiin kokoomuksen ja Lipposen vetäminä EMU:un, josta tulee romahduksen seurauksena Suomelle miljardien ja taas miljardien lasku, piikki on auki ja mitään ei voi tehdä.
Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka paljon, nollien määrä hintalapussa sen kun lisääntyy.
Seuraavaksi kokoomusministeri Suvi Linden haluaa antaa postin parhaat palat ulkolaisille spekulanteille ja jättää heikommin kannattavat osat veronmaksajien kustannettavaksi.
Kun Koivisto nosti EU-kiimassaan Holkerin valtaan Suomi oli vielä lähes velaton maa, jossa kaikille halukkaille oli työtä. Viimeisen 25 vuoden aikana Kokoomus on tuhonnut paitsi Suomen itsenäisyyden myös kansantalouden.
Missähän muuten on ne muutama vuosi sitten niin paljon puhutut emu-puskurit?
Ilmoita asiaton viesti
Erinomainen tiivistelmä, joskin kokoomuksen lisäksi molemmat muut suurpuolueet ovat karkeloissa olleet täysin rinnoin mukana.
Mitä uhkapelimonopoliin tulee, on perusajatuksena ollut se tosiasia että osa ihmisistä aina valitettavasti kokee tarvetta rahapeleihin. On erittäin hyödyllistä että peleissä pyörivä raha pysyy edes jollakin tavoin yhteiskunnan kontrollissa. Ei myös liene suurikaan salaisuus että uhkapelaaminen ja järjestäytynyt rikollisuus ovat läpi aikojen pidelleet toisiaan hellästi kädestä.
Ilmoita asiaton viesti
Olen samaa mieltä tämän kommentin kanssa. Jatkuva valtionyhtiöiden hassaus on erään tutkimuksen mukaan maksanut 15 miljardia euroa enemmän menetettyinä osinkotuloina, verrattuna saatuihin hintoihin. Mielenkiintoista että kokoomus haluaa tämänkin viimeisen humanitaarisuuden linnakkeen uusiliberalismin alttarille. Lisäksi yksityisten mainostus joka kannustaisi ongelmapelaajia jatkamaan. Ääni menee taatusti muille kuin kokoomukselle täältäkin.
Ilmoita asiaton viesti
Briteissä päätetään National Lotteryn/Loton järjestäjästä 6-7 vuoden välein. Tällä hetkellä tätä peliä hoitaa Camelot Group.
Voitonjako menee näin (wikipedia, National Lottery):
All prizes are paid as a lump sum and are tax-free. Of every pound (£) spent on Lottery games, 50 pence (p) goes to the prize fund, 28p to ’good causes’ as set out by Parliament (though some of this is considered by some to be a stealth tax[1] levied to support the Big Lottery Fund, a fund constituted to support public spending[2]), 12p to the British Government as duty and 5p to retailers as commission, while Camelot receives 4.5p to cover operating costs and 0.5p profit.[3] The National Lottery returns a higher percentage of revenue back to society than any other Lottery.[4]
Tuo voitonjakomalli on avoin, tarjoaa edelleen mahdollisuuden tilittää huomattava osa tuloista valtion tahdon mukaan ja varmistaa toisaalta sen, että toiminnan on oltava tehokasta. Lisäksi valvontaa ei tarvitse hajauttaa, koska on vain yksi osapuoli, joka tehtävää hoitaa. Jos on kyseessä säädellyt markkinat, tai toimiala, niin eipä mikään estä lisenssiehtojen muokkaamista sellaiseksi että edelleen tulostavoitteet säilyvät.
Yhden tahon suosiminen tuntuu omituiselta. Jos Veikkaus on hoitanut tätä peliä jo kymmeniä vuosia, eikö sillä pitäisi olla silloin riittävästi osaamista, että se voisi laajentaa toimintaansa myös esim. ulkomaille?
Ilmoita asiaton viesti
RAY:n monopolin purkamisessa valtion täytyy joka tapauksessa kontrolloida alaa siten, että mukaan tulevilta yrityksiltä vaaditaan erillistä arpajaisveroa tai osallistumismaksua, jolla ylläpidetään RAY:n tukiluonne. Raha-automaattiyhdistys toimisi alan kattojärjestönä.
Olet varmaan ajatellut, että mitä enemmän alalla on toimijoita sitä enemmän on myös mahdollisuuksia hävitä rahansa hedelmäpeleissä. Esimerkiksi jos RAY:lla ei olisi yhtään ainoaa omaa rahapeliä vaan se saisi kymmenyksen muiden peleistä, niin nykyisen summan kattamiseen erilaisia pelejä täytyy olla kymmenkertainen määrä.
Tästä rahasta siis 90% menisi silloin muualle kuin Suomeen, jos kaikki muut toimijat olisivat ulkomaisia.
Toivottavasti siis uudet toimijat olisivat enimmäkseen suomalaisia, jotka houkuttelisivat niitä ulkomaisia paikalle…
Ilmoita asiaton viesti
Vain todellinen äärioikeistofundamentalisti voi vaatia, että meille ehdoin tahdoin päästetään ulkomaiset täys- ja puolikriminaalit keräämään peliriippuvaisten rahoja pois Suomesta.
Ilmoita asiaton viesti
”Vain todellinen äärioikeistofundamentalisti voi vaatia, että meille ehdoin tahdoin päästetään ulkomaiset täys- ja puolikriminaalit keräämään peliriippuvaisten rahoja pois Suomesta.”
Olet pahasti myöhässä: Ihan vapaasti ja kaikkien saatavilla internetissä ne ulkomaiset pelifirmat ovat olleet jo vuosikausia…
Ilmoita asiaton viesti
Täytyyhän poliitikoille (SDP) löytyä suojatyöpaikkoja. Käpälä-Matti tosin sai kenkää…
Ilmoita asiaton viesti
Rahat mielummin yksityiseen taskuun kuin ”hyvään tarkoitukseen”?
”Nämä kolme ovat Suomen lailliset rahapelin tarjoajat ja tuottavat 800 miljoonaa euroa vuodessa ”hyvään tarkoitukseen” eteenpäin jaettavaksi. Minä väitän että varat saataisiin kasaan muutenkin kuin monopolien avulla.”
Olisi mielenkiintoista lukea katetta kirjoittan väitteeseen, että miten nämä varat sitten muutenkin saataisiin kasaan. Nyt jo EU:n kilpailua koskevat säännöstöt rajoittavat esimerkiksi MLL:n kaltaisten toimijoiden mahdollisuuksia palveluiden tuottamisessa. Jotta he pystyisivät edelleen jatkamaan näiden ”hyvää tarkoittavien” palveluiden tuottamista, niin he varmaan mielellään palkkaisivat kirjoittajan ja hänen innovatiiviset ajatukset rahan kasaamisesta…
Ilmoita asiaton viesti
Minä olen aina ihmetellyt, että miksi RAY:n ja Veikkaus Oy:n ”hyvään tarkoitukseen” keräämiä rahoja pidetään kiveen hakattuina lakeina, jotka on aina kerättävä hyvään tarkoitukseen koska ne on kerättävä hyvään tarkoitukseen. Miksi tämä koskee nimenomaan ja vain rahapelien tuottoa? Miksei myös kaljabaarien, kahviloiden, rockfestareiden, makeisten, lomamatkojen tai virvoitusjuomien tuottoja määrätä käytettäväksi hyvään tarkoitukseen? Kaikki edellä mainitut ovat puhtaasti viihteellisiä ja ainakin liikaa harrastettuna monesti vahingollisiakin toimintoja aivan kuten rahapelaaminenkin. Miksi vain rahapelaamisen tuotot pitää laittaa ”hyvään tarkoitukseen”?
Ilmoita asiaton viesti
Juurikin siitä syystä että kyseessä on erittäin haitallinen viihdemuoto johon perinteisesti on kytkeytynyt huomattavasti enemmän lieveilmiöitä mainitsemiisi esimerkkeihin nähden. Mielestäni on ”hiukan” naivia rinnastaa rockfestailu ja uhkapelibisnes toisiinsa.
Olen matkani varrella saanut sivusta seurata rahapelibisnestä ”vapaiden markkinoiden” maissa, enkä todellakaan toivo sensuuntaista kehitystä tänne.
Nämä Lepomäet ovat omalla tavallaan aikakautensa markkinaoppien(aivopesun) ja arvotusten orjia aivan kuten taistolaiset aikoinaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kemppari: ”Juurikin siitä syystä että kyseessä on erittäin haitallinen viihdemuoto johon perinteisesti on kytkeytynyt huomattavasti enemmän lieveilmiöitä mainitsemiisi esimerkkeihin nähden.”
Jaa’a, en voi kiistää, mutta en myönnäkään. Olisi mielenkiintoista nähdä puolueeton tutkimus esimerkiksi oluen kokonaishaitoista vs. rahapelien kokonaishaitat. Ei sinulla sattuisi olemaan mitään aiheesta tehtyä tutkimusta tai vastaavaa lähdeviitettä tiedossa?
”Mielestäni on ”hiukan” naivia rinnastaa rockfestailu ja uhkapelibisnes toisiinsa.”
Aivan yhtä naivia on rinnastaa rahapelibisnes ja uhkapelibisnes. Ne kun eivät ole läheskään sama asia. Rahapeli on uhkapeliä vain, jos panos on ”ilmeisessä epäsuhteessa ainakin jonkun osallistujan maksukykyyn” (rikoslaki 17. luku 16 §). Toisaalta mikä tahansa peli voi olla uhkapeliä, jos panos on (rahallisesti tai muulla tavalla) huomattavan suuri.
”Olen matkani varrella saanut sivusta seurata rahapelibisnestä ”vapaiden markkinoiden” maissa, enkä todellakaan toivo sensuuntaista kehitystä tänne.”
Haluatko kertoa tarkemmin? Missä maissa olet bisnestä seuraillut ja millaista on ollut se kehitys, jota et toivo tänne?
Ilmoita asiaton viesti
Kempparille ja tietysti muillekin:
Annatko nyt vaikka käytännön esimerkin miten asiat ovat EU:n alueella huonommin niissä maissa missä ei ole rahapelimonopolia?
Ilmoita asiaton viesti
Hei Jani, joudun vastaamaan tälle toiselle kommenttipaikalle.
”Jaa’a, en voi kiistää, mutta en myönnäkään. Olisi mielenkiintoista nähdä puolueeton tutkimus esimerkiksi oluen kokonaishaitoista vs. rahapelien kokonaishaitat. Ei sinulla sattuisi olemaan mitään aiheesta tehtyä tutkimusta tai vastaavaa lähdeviitettä tiedossa?”
Valitettavasti en pysty sellaista tilastoa tarjoamaan. En tunnustaudu myöskään millään tapaa aiheen asiantuntijaksi.
Alkoholi on ehkäpä merkittävin sosiaalinen uhkatekijä tämän päivän Suomessa, yhtenä merkittävänä syynä kulutuksen nousuun alkoholimarkkinoinnin ja myynnin vapauttaminen takavuosina. En näe vähäisintäkään tarvetta löysätä suitsia toisen yhtä haitallisen kulttuurin kehittymisen edistämiseksi.
Pelaaminen on addiktio siinä missä alkoholismikin, ongelmakäyttäjillä kokonaishaitat lienevät lopputuloksiltaan samaa tasoa molemmilla ryhmillä.
Aivan yhtä naivia on rinnastaa rahapelibisnes ja uhkapelibisnes. Ne kun eivät ole läheskään sama asia. Rahapeli on uhkapeliä vain, jos panos on ”ilmeisessä epäsuhteessa ainakin jonkun osallistujan maksukykyyn” (rikoslaki 17. luku 16 §). Toisaalta mikä tahansa peli voi olla uhkapeliä, jos panos on (rahallisesti tai muulla tavalla) huomattavan suuri.
Juridisesti tällainen erottelu on ollut tarpeellista tehdä, koska muutoin pelaamista olisi ollut mahdotonta sallia laisinkaan. Käsitteenä rahapelaaminen on vain yksi uhkapelaamisen muoto. Panoksena käytetään rahaa vaikkapa auton, kännykän tai vaimon sijasta.
Todellisuudessa meillä on käsittääkseni valitettavan paljon ongelmapelaajia jotka pelaavat pienillä panoksilla (lue raha-automaatit)huomattavasti yli kantokykynsä.
Varmaankin lähin esimerkki puhtoisen julkikuvan takaa varsin synkästä pelimaailmasta löytyy heti lahden takaa Virosta.
Ilmoita asiaton viesti
Kemppari: ”Pelaaminen on addiktio siinä missä alkoholismikin, ongelmakäyttäjillä kokonaishaitat lienevät lopputuloksiltaan samaa tasoa molemmilla ryhmillä.”
Hieman epäilen, mutta koska minulla ei tutkimustietoa asiasta ole, niin en väitä mitään. Sen sijaan haluaisin pitää esillä sitä kysymystä, että onko oikein kieltää jokin asia kaikilta sen takia, että pieni vähemmistö saa siitä itselleen ongelmia. Pelaajien auttava puhelin Peluuri arvioi, että ongelmapelaajia on n. 3% väestöstä. Onko se riittävä syy kieltää tai monopolisoida pelaaminen niiltä lopuilta 97%:lta?
”Käsitteenä rahapelaaminen on vain yksi uhkapelaamisen muoto.”
Rahapeli ja uhkapeli eivät ole sama asia sen paremmin juridisesti kuin käytännön käsitteenäkään. Kaikki rahapelaaminen ei automaattisesti ole uhkapelaamista eikä kaikessa uhkapelaamisessa ole kyse rahasta.
”Varmaankin lähin esimerkki puhtoisen julkikuvan takaa varsin synkästä pelimaailmasta löytyy heti lahden takaa Virosta.”
Jälleen joudun pyytämään tarkennusta. Muutaman kerran olen käynyt Virossa pelaamassa, enkä ole itse havainnut sen pelimaailmassa mitään synkkyyttä.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus ei ole kovin voimallisesti ajanut viranomaisvalvontaan lisäresursseja edes niillä sektoreilla, jossa valtio menettää suoraan verotuloja (rakentaminen, remontointi…)
Tämä tiedossa pitäen, Elina varmaankin tarkoittaa, että vapaasti kilpailtu toiminta tulee jättää valvomatta, joka on ihan OK valinta mikäli poliitikot niin päättävät.
Ei kuitenkaan kannata perustaa mahdollisesti vapautuville rahapelimarkkinoille samankaltaista turhaketta kuin esim. Liikenteen turvallisuusvirasto TraFi (vastaa juhlallisesti alan valvonnasta, turvallisuudesta ja kehittämisestä, mutta oikeasti (omankin ilmoituksensa mukaan) asiantuntemattomat virkamiehet sinkoilevat EY-asetukset kädessä tekemässä piruraamattu-tulkintoja liian pienellä miehityksellä.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä kirjoitus ja Lepomäen aiemmat tasaveron tervehtimiset edustavat meikäläiselle äärioikeistolaisen sumutusta nykyistä vielä villimmän markkinatalouden saavuttamiseksi.
Enää ei puutu, kuin Lepomäen peräänkuulutus VR:n yksityistämiseksi, yleisen terveydenhuollon ja sosiaaliturvan lakkauttamiseksi, ja vaatimus valtion tuista yksityiskouluille.
Ilmoita asiaton viesti
”Enää ei puutu, kuin Lepomäen peräänkuulutus VR:n yksityistämiseksi, yleisen terveydenhuollon ja sosiaaliturvan lakkauttamiseksi, ja vaatimus valtion tuista yksityiskouluille.”
Aatteellisten taikalasien läpi maailma saattaa näyttää tuolta, mutta asemalla kuukausilippu kädessä seisovaa junamatkustajaa ei kyllä yhtään haittaisi, jos Suomen junia operoisi VR:n sijasta joku sellainen toimija, joka saa junat kulkemaan talvellakin.
Valtion oppilaskohtainen tuki (ns. valtionosuus) yksityskoululle on muuten ollut iät ja ajat samansuuruinen kuin valtion oppilaskohtainen tuki kunnalliselle koululle…
Ilmoita asiaton viesti
Junat tökkii muuallakin kun lunta tulee tupaan, en sano etteikö VR voisi olla tehokkaampikin, mutta mitenkäs on tavaraliikenteen osuus? Jos yksityistetään VR, ja ruokahuolto hoidetaan tulevaisuudessa enemmän raideliikenteellä (koska diesel on pian liian kallista kun öljyvarat vähenee jatkuvasti) voisiko se tarkoittaa sitä että viili ja bansku maksaa pian tuplaten?
Ruoka on hyvä rahastuskohde, itseasiassa paras. Se huomataan jo nyt ja koko ajan.
Ilmoita asiaton viesti
Lepomäki luottaa yksityistämisen autuuteen.
Mitä tulee VR:n yksityistämiseen, niin sopii tutkailla Englannin rautateiden yksityistämistä.
Silloin junat eivät ole vain myöhässä, vaan junaonnettomuudet lisääntyvät, kun voittoa revitään maksimaalisesti.
Ja mitä tulee valtion tukiin yksityiskouluille, miksi yhteiskunnan pitää verovaroin niitä tukea sen enempää kuin yksityistä terveydenhuoltoakaan, kun vastaavia yleisiä palveluja ajetaan alas varojen vähyyden takia?
Lepomäki haluaa kokoomushengessä kuoria kermat päältä, mistä vain on saatavilla yksityistämisellä, plus veronmaksajien tuet päälle.
Ilmoita asiaton viesti
Tuskin aivan kaikkea kannattaa antaa yksityisten toimijoiden tehtäväksi, ainakaan aivan täysin. Tuo julkinen liikenne on vaikea. Sillä on turhan helppo rahastaa. Raideliikenne täällä on vielä kohtalaisen pientä, joten suhtaudun vähän skeptisesti siihen että noille raiteille mahtuisi kovin montaa yksityistä toimijaa.
Voi olla että siitä tulisi vain toinen monopoli.
Ja raideliikennettähän on kasvatettava jatkuvasti. En mitenkään vihaa autoilua, itsellänikin on auto ja mopo, mutta näen raideliikenteen sellaisena alueena joka tulee kasvamaan tulevaisuudessa ja suinpäin yksityistäminen olisi ehkä hieman turhan riskaabelia.
Tämä siksi että ihmisten on PAKKO liikkua ja kuten jo aiemmin sanoin, ruoka on toinen PAKKO ja noista on helppo rahastaa jos osaa.
Koko ketjussa voisi olla sittenkin hyväksi olla myös muutamia avaintoimintoja joita ei yksityistetä.
Ilmoita asiaton viesti
Monopoliasemaan liittyen: eikös tuo ole EU-tasolla kiellettyä? Siis tuollainen valtion harjoittama monopoli? Mutta Suomen ei tarvitse asiasta välittää, vai?
Pelaamisen haitoilla perustelu ontuu pahasti, kun mainontaa puskee joka tuutista ja todelliset ongelmapelaajat ovat ihan yhtä ongelmissa kuin ennenkin. Ja mikähän mahtaa olla RAY:n palautusprosentti? Mikä osuus menee hyväntekeväisyyteen ja mikä osa ”hyväntekeväisyyten”?
Johan se on nähty, että rajoittaminen ja diktatuuri eivät vain pidemmän päälle toimi. Pokerin pelaaminen ei ole vähentynyt ollenkaan ja ihan kivasti mekin sillä elellään, vaikke RAY:n pelejä pelatakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Rahapelimonopolit, niin kuin moni muukin Suomen valtion harjoittama toiminta, ovat niin 1900-lukua…
Ehkä järjestelmä saadaan palautettua nykyaikaan, kun eduskunnassa tapahtuu sukupolvenvaihdos. Tosin en ole optimistinen sen suhteen, että kovinkaan moni nuori ehdokas menisi läpi…
Ilmoita asiaton viesti
Eli siis koska rahapelien käyttöä ei vahdita nyt, niin se voitaisiin vapauttaa markkinoille, joilla sitä ei myöskään vahdita, vaan olisi mahdollista vahtia. Eiköhän suljettua valtion monopolia ole helpompi vahtia, jos niin haluttaisiin. Jos pointti on se, että raha-automaatteja (mielenkiintoinen nimi pelikoneelle) tulisi valvoa, niin eikö kannattaisi kirjoittaa siitä, että valtion valvontajärjestelmä kusee jossakin. Jos taas se on päämääränä, että kaikki vapautettaisiin markkinoille, niin eikö sitä voi sanoa suoraan. Ajatus vapautuksesta valvomisen varjolla on naurettava. Ajatus vapautuksesta vapautuksen varjolla on mielipide.
Ilmoita asiaton viesti
Nykyäänhän viesti on tämä: ”Pelaa mummo vaan ja hoida itsellesi peliriippuvuus niin me sitten hoidetaan sinut kuntoon ja irti peliriippuvuudesta -omilla rahoillasi jotka olemme sinulta kusettaneet.”
Oiretta hoidetaan oireen aiheuttajalla, ja tätä käytetään myös perusteena monopoliasemalle. Aivan tajutonta.
Koska olet niin tyhmä ja onneton aivokääpiö että sullot kaikki rahasi niihin peleihin?
Pelissä voi menettää rahansa, miten ihmeessä aivokääpiö oppii koskaan käyttäytymään vastuullisesti jos vaan paapotaan jatkuvasti?
Jos olet tyhmä ja heität rahasi tuuleen, sitten olet tyhmä ja sitten kärsit eikä mikään isoveli tule auttamaan. Näin sen kuuluu mennä. Se on rehellistä.
Huomionarvoista tässä on se että ensin RAY opetti ihmiset pokerikoneen nappuloita hieroviksi mummoiksi, ja nyt on pelko perseessä että koulutetut mummo-apinat pelaavat itsensä kuoliaaksi. Että kiitosta vaan.
Ja tämäkin on paskapuhetta. Aivan liian moni tienaa elantonsa tuon organisaation sisällä peliriippuvaisilla mummoilla, ja aivan liian moni ”yhteishyvä” rahoitetaan tuollaisen kusetuksen kautta. Ts. se on moraalitonta ja epärehellistä heti alkuunsa.
Ja kuinka ollakaan niin joka ikisen kaupan nurkassa on vähintään yksi pelikone ja 5 teiniä sullomassa viikkorahojaan sinne aivan kuin ilman sitä konetta ei elämää olisi ensinkään.
Rahapeleillä on vain yksi ainoa -rehellinen- tarkoitus eli putsata hölmöiltä taskut tyhjiksi.
Minä en niihin koneisiin sullo centtiäkään. Ystävällinen uhkapeli…my arse.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole tainnut kykypuolueen ehdokas Elina Lepomäki huomioida, että RAY:n, Veikkauksen ja Finntoton touhu on poliitikkojen erittäin läheisessä suojelussa. Niin vain ne kokoomuspuolueenkin lonkerot ulottuvat ihan kaikkiin näistä, ja jos setäkerholta kysytään, ei ole mitään muutosta tulossa, eikä edes näköpiirissä.
Todellista sumutusta on se, jos väitetään yhden vaalien alla yksilöllisesti ajattelevan ehdokkaan 1. pääsevän läpi eduskuntaan ja 2. ajavan monopolien kaatamista valtapuolueesta käsin. Emme näitä näkemään, aivan kuten emme myöskään tule näkemään kaavoitus- ja rakennusbisneksen pesänselvitystä poliittisine kytkyineen. Liian monella on liian paljon pelissä.
Vai mitäs Elina Lepomäki tuumaa siitä, että asfalttikartelli sai Suomessa jatkua yli 10 vuotta ennen kuin siihen nyt kerran puututtiin?
Ilmoita asiaton viesti
Meinasin kommentoida Lepomäelle samasta asiasta, mutta ehditkin ensin. Eli loistava kirjoitus ja hyvät mielipiteet, mutta täysin väärä puolue. Kokoomus rp. seisoo rahapelimonopolien takana kuin kelottunut mänty. Puolueen jokainen johtohenkilö on vankkumaton rahapelimonopolin kannattaja. Jopa Vasemmistoliitosta on kuulunut enemmän kriittisiä ääniä rahapelimonopoleja kohtaan kuin Kokoomuksesta. Ainoa varmasti rahapeli- ja kaikkien muidenkin monopolien vastustamiseen täysin ja varmasti sitoutunut on Liberaalit, joka valitettavasti on ainakin toistaiseksi vielä ry eikä rp. Ensi kevään vaaleissa Liberaalien ehdokkaita löytyy kuitenkin Piraattipuolueen listoilla sitoutumattomina ehdokkaina.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän tässä ole vähän sama kuin rajojen avaamisessa: rikollisuus lisääntyy väistämättä? Ken elää, vasta näkee, mutta kannattaako olla liian sinisilmäinen -inhmisten sinisilmäisyyteen rikollisuus perustuu nähdäkseni, ei niinkään lisensseihin tai niiden puutteeseen (rikollisessa toiminnassa ne lisenssit puuttuvat aina: on puoskareita koulutettujen lääkärien ohella toimimassa, on kortitta ajajia, on ”asiainhoitajia” laillistettujen asianajajien rinnalla, on vaihtoehtoisia lääkinnällisiä tuotteita myyviä usein perushoitajien ym hoitamia putiikkeja apteekkien rinnalla.)
Mikä monopoleissa ärsyttää? Ovat usein tuottoisia ja tuotot valtionmonopoleissa suoraan valtiolle, jolla kuitenkin aina on se ikuinen rahapula.No ainahan veroja voi sitä mukaa nostaa , kun monopoleja myydään. On jo myyty kokoomuksen toimesta mm. Sonera. Muitakin: erilaisia valtionyhtiöitä.
Ilmoita asiaton viesti
”Tuuli toiiii, veto veiiii…”
Jåå, mitä ajokortteihin tulee niin on mielestäni kohtalaisen idioottimaista että muovinpala jossa on henkilötietosi, maksaa pian kymmeniä tuhansia jos haluaa (olla hullu) ja kouluttautua esim. bussikuskiksi tai rekkakuskiksi.
Kenenkään omat rahat ei siihen enää riitä vaan on pakko perustaa jokin virasto joka kouluttaa ja pumppaa sen 10 000 jollekin toiselle organisaatiolle joka on valtion erityisessä suojeluksessa.
Tuo on varmasti tuottoisaa (toisille on, toisille ei) kun ukkoja ja akkoja istutetaan vuosiksi koulun penkille vain sen eteen että osaavat kääntää rattia ja osaavat sen jälkeen hygienia-säännöstön ulkoa.
Eikö yhtään haiskahda siltä että näitä tällaisia kehitetetään ja pidetään yllä vain sen vuoksi että ei vahingossakaan opittaisi mitään omatoimista ajattelua ja typeryydestäsi vain riipaistaan rahaa aivan kuten RAY:n pokerikoneesta?
Ilmoita asiaton viesti
Mikä monopoleissa ärsyttää?
Monopolit ovat sekä teoriassa, käytönnössä ja aattteellisesti huonoja ratkaisuja, joita pitää käyttää vain poikkeuksellisissa tilanteissa kun muuta vaihtoehtoa ei ole. Tällöin puhutaan useimmiten ns. luonnollisista monopoleista.
Monopolit ovat
– puuttumista kansalaisten valinnan vapauteen
– puuttumista elinkeinovapauteen
– tehottomia ja kalliita
– aiheuttavat manageri-ongelmia – siis mm. politiikan läpinäkyvyyden heikentymistä, kähmintää ja osa-optimointia
– rajoittavat asioiden ja toimintojen kehittymistä ja kehittämistä
Pitääkö listaa vielä jatkaa? Historiaa tuntevat tietävät mitä monopoleista on aina seurannut.
Ilmoita asiaton viesti
Dear Elina,
onhan tuo monopoliaspekti toki tietyssä mielessä ja paljonkin vastenmielinen ilmiö. Erittäin vastenmielinen ilmiö oli rahavoittoja jakamattomien flippereiden yms. pelien pakkolunastus RAY:lle. Noita pelejä alaikäisetkin olisivat voineet huolehti pelata ilman mitään suurempaa uhkakuvaa.
Nettipokeria tai osallistumista Italian sadan miljoonan voittojen arvontaan ei voi estää. Eikä pidä yrittää. Pelitoiminta on aina liiketoimintaa. Hoiti sitä RAY tai lisensioidut tai lisensioimattomat yksityiset yrittäjät muualla. Pelaaminen perustuu ja on aina perustunut siihen, että pelin järjestäjä voittaa. Panosten ja jaettavien voittojen suhde sen määrää. Tosin, mikäli muistan, niin RAY:n ruletissa on yhden ruudun voiton kertoimella todennäköisyyksistä poikkeava kerroin. Pohjanoteeraus ”fair playssä” nähtiin hiljattaisessa Veikkauksen Kenossa, jossa harvinainen sattuma sattui juuri nyt ja voittokerrointa justeerattiin pelaajien vahingoksi pienemmäksi kuin mitä se matemaattisesti olisi.
Kysymys voittovarojen jakamisesta on dilemmaattinen. Kuten Nuorisosäätiöistä ym. nähdään isännätöntä rahaa käytetään päätöksentekijöiden omien tarkoitusten mukaan. Politiikka on myös vahvasti mukana valittaessa Veikkaukseen ahteita ja RAY:een mönkäreitä. Eihän ”ansioituneilla” poliitikoilla ole mitään kompetenssia itse pelaamisen sisältöön nähden, vaikka kuinka ovat yhteisöjensä laskuun maailmaa kiertäneet. Onko heillä kompetenssia varojen jakoon? Entä henkilöstöpolitiikkaan? Asiamies- ja asiakassuhteiden hoitoon? Ei mihinkään näistä. Eli tässä mielessä liiketaloudellisesti toimivat ovat yhtä hyviä, asiallisesti jopa tulosvastuullisina parempia.
Mutta ”moraalisesti” asia on myös dilemmaattinen. RAY mainostaa pelejä, mutta ”huolehtii” oman massivisen mainontansa uhreista, peliriippuvaisista. Mainostat siis tupakkaa, ja ohjaat siitä kärsiviä hoitoon? Alko ei onneksi mainosta.
Mutta sitten hyppy sivuun. Osoittamaan valikoivaa moraalia tai oikeastaan hyväksikäyttöä: oikeusministeri Tuija Brax valitteli, ettei hän ehtinyt valmistella äänioikeusikärajan alentamista 16 ikävuoteen. Samaan aikaan hallitus, jonka jäsen hän on, kieltää tupakkatuotteiden hallussapidon, raha-automaattipelaamisen ym. sellaisilta, jotka eivät osaa hallita omia asioitaan. Alle 18-vuotiailta. Kyvyttömyys omista asioista päättämiseen ei kuitenkaan estä ”hallitsemasta” valtiollisia asioita. Omien asioiden hallintaa on yleensä pidetty ”yksinkertaisempana” kuin valtiollisten asioiden hallintaa. Arvelenpa, että ministerikin on tästä selvillä. Olisiko tässä ajatus käyttää nuorten rajotetumpaa tarkastelukulmaa, vaikkapa luontoon kohdistuvaa idealismia, poliittisiin tarkoituksiin? Onhan vihreä hieno nimitys, jos ei lainkaan tarkastele, mitä sen edustajat puuhailevat.
Mutta ei varojen keruun monopolisointi ole yksinomaan negatiivinen asia. Vaikka flipperien pakkolunastus kauppaliikkeistä ja baareista sitä olikin. Muullakin tavalla hoidetusta liiketoiminnasta tulisi viipale tulla yhteiseen kassaankin. Sehän on kulutuksen verottamista.
Ilmoita asiaton viesti
Todella hyvä kirjoitus Veikkauksen ja kumppanien kaksinaamaisuudesta. Pääsäätäjänä ja äänitorvena häärää arpajaispäällikkö hallitusneuvos Jouni Laiho. Mies joka on erittäin kyseenalainen muutenkin.
Mm. Veikkauksen Ja RAY:n höpöttämä vastuullinen pelaaminen on täyttä sontaa. Kuka niitä mummoja ja pappoja yms. mukamas valvoo, kun monien markettien aula saattaa olla mummoista ja papparaista tukossa, kun he paukuttavat kolikkopelejä?
Se on todellista tekopyhyyttä, mitä nämä monopolit saarnaavat ja tämä Laiho suoltaa tuota skeidaa. Ei enää eletä jotain -90 lukua ja se pitäisi näiden monopolien puolustajien tajuta.
Ilmoita asiaton viesti
Veikkauksen propaganda on purrut hyvin, kuten oheisista kirjoituksista voi päätellä. Vaihtoehdot ovat vain Veikkauksen monopoli tai rahojen valuminen ulkomaille rikollisiin taskuihin.
Suomessa on myös kolmas laillinen lotto, nimittäin Finlotto. Finloton tuotto tulee 100% suomalaisen yhteiskunnan hyväksi ja pelaajat saavat vielä itse päättää ketä haluavat rahoillaan tukea.
Peliriippuvuudesta aiheutuvia ongelmia voidaan helposti välttää tunnistamalla pelaajat ja rajoittamalla pelaamista vapaaehtoisesti. Finloton maksullisiin lisäpalveluihin voi käyttää 22,50€ viikossa.
RAY:n nettikasinoon voi tallettaa 5000 € ja RAY antaa pelaajien hävitä maksimissaan 500 € päivässä. Suomalaisen keskivertopalkansaajan tai eläkeläisen tili hupenee parissa päivässä.
Ilmoita asiaton viesti
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miten tämä on laillista?
Ilmoita asiaton viesti
Arpajaisten määritelmä, Arpajaislaki 2§:
Tässä laissa tarkoitetaan arpajaisilla toimintaa, johon osallistutaan vastiketta vastaan ja jossa osallistuja voi saada kokonaan tai osittain sattumaan perustuvan rahanarvoisen voiton. Vastikkeena ei pidetä osallistumisilmoituksesta arpajaisiin osallistuvalle koituvia posti-, paikallis- tai kaukopuhelumaksuja taikka vastaavia kuluja, jotka eivät tule arpajaisten toimeenpanijan hyväksi.
Arpajaisissa pitää olla osallistumismaksu, sattuma ja rahanarvoinen etuus. Finlotossa ei ole osallistumismaksua, joten se ei ole arpajaislain tarkoittama arpajainen.
Liiketoiminta perustuu vapaaehtoisiin maksullisiin lisäpalveluihin, jotka eivät ole Kotkan Käräjäoikeuden lainvoimaisen päätöksen mukaan osallistumismaksuja.
Ilmoita asiaton viesti
”Hyvän tahdon”
Poliittinen tahto ei koskaan ole hyvä; se on enemmistön tahto.
Ilmoita asiaton viesti
Kun kotisivuillakin julistetaan:
”Finlotolle jää pelimaksuista 15%”
Niin veikkaisin, että lakimiehille on edelleen käyttöä. Onnea kuitenkin yritykselle.
Ilmoita asiaton viesti
4.1.2011 13:03 Hannu Mikael:
Suomessa ei ole selvitelty VR:n yksityistämistä vaan yhteiskunnan kustantaman rataverkon avaamista muillekin toimijoille kuin VR. Tavaraliikenteessä tämä on periaatteessa toteutunutkin, mutta henkilöliikennepuolella asia on vielä selvittelyssä.
http://www.lvm.fi/c/document_library/get_file?fold… 17-2010
Britanniassakin asiat ovat sittemmin muuttuneet, että rataverkko on palautunut yhteiskunnan omistukseen, vaikka operaattorit ovat yksityisiä.
http://www.rautatiematkustajat.fi/Pj034.htm
Terveisin Kalevi Kämäräinen
Ilmoita asiaton viesti
RAY suojelee meitä kaikelta pahalta mm. hankkimalla käytettävyydeltään surkean nettipokerin Playtechilta (ilmeisesti halvin tarjous), jonka pääomistajan ja perheensä tausta on vähemmän puhtoinen:
http://www.highbeam.com/doc/1P1-1704681.html
Ilmoita asiaton viesti
Pidän itse uhkapelejä ja peliriippuvaisia vastenmielisinä ja surullisina, mutta tämä valtion monopoli ei kyllä ongelmaa ratkaise (nykyisinhän addiktit pelaavat netissä rahansa ulkomaille) ja on muutenkin tekopyhä. Sama kuin prostituutiota varten perustettaisiin monopoli ValPro, joka keräisi voittoja ja urkkisi heikkouksia kansalaisilta ja käyttäisi varat feministisen aatteen edistämiseen. Kyllä on parempi että paheiden tarjoamisesta huolehtivat yksityiset yrittäjät ja valtio huolehtii lainsäädännöllä ihmisoikeuksien toteutumisesta sekä siitä, ettei säännöstö manipuloi markkinoita järjestäytyneen rikollisuuden hyväksi, kuten monopoleissa ja kieltolaeissa tapahtuu.
Ilmoita asiaton viesti
”nykyisinhän addiktit pelaavat netissä rahansa ulkomaille”
En tiedä ihan viimeisimpiä lukuja, mutta peliongelmaisista 60% lienee RAY:n asiakkaita ja 20% Veikkauksen.
Peliongelmainen taas on käsite, joka on nostettu esille kun monopolin puolesta on käyty viivytystaistelua. 90-luvulla käsite oli meillä tuntematon. Toki jo silloin tiedettiin, että ulkomailla tarjotaan todella paheellisia rahapelejä (vedonlyönti), joka oli meillä Suomessa ihan laissa erikseen kielletty.
Lakia muutettiin kun Veikkaus halusi oman vedonlyöntinsä. Ei se kai niin paheellista sitten olekaan? Vedonlyönnin piti tuhota ihmisen moraali ja johtaa turmioon. Missä ovat nämä vedonlyöjät Peluurin tilastoissa? Hyvin pienessä vähemmistössä.
Toki on ongelmapelaajia. Joillekin syöminen on ongelma. Joillekin alkoholi, tai tupakka. Toisille internet. Jos yksi asia ottaa vallan elämästä, niin eiköhän syyt kuitenkin löydy jostain muualta?
Ilmoita asiaton viesti
”Nämä kolme ovat Suomen lailliset rahapelin tarjoajat ja tuottavat 800 miljoonaa euroa vuodessa ”hyvään tarkoitukseen” eteenpäin jaettavaksi. Minä väitän että varat saataisiin kasaan muutenkin kuin monopolien avulla.”
Oletetaan että monopoli puretaan ja tilalle/lisäksi tulisi muutamia kaupallisia pelialan yrityksiä, jotka haluavat tietysti tehdä voittoa. Tällöin yhteiskunnalle jaettava raha (800 milj) pienenee automaattisesti, koska yritykset ottavat osansa välistä. Paitsi jos pelaaminen lisääntyy entisestään ja silloin lisääntyy myös peliongelmat.
Toinen teoreettinen mahdollisuus on, että Veikkaus/RAY/Finntoto alkaisivat tarjota palvelujaa myös ulkomaille ja lisätuottoa tulisi sieltä. Tosin kolmikon tuotteet ovat niin huonoja tällä hetkellä, että kilpailussa ei todellakaan pärjättäisi.
Eli käytännössä paras tapa saada maksimoitua pelialan tuotto Suomessa on kiistatta kyllä nykyinen monopoli. Monopolilla on monta ongelmaa ja mielestäni kaksi olennaisinta on RAY 19000 raha-automaattin hajasijoitus joka markettiin, joka on olennaisin peliongelman syntymistapa. RAY peleille ei voi tehdä estoja ja niitä pelaavaat jopa 12-13 vuotiaat vielä toistaiseksi. Toinen ongelma on RAY ja Veikkauksen aggressiivinen mainostaminen, joka ei ole edes sallittua. Jättipotteja mainostetaan laittomasti aivan estoitta todella näkyvästi (Veikkaus on yksi Suomen suurimmista mainostajista)ja lisäksi pelaamisen kynnystä madalletaan toitottamalla kuinka rahat loppujen lopuksi menevät hyvään tarkoitukseen. (Suomalainen voittaa aina, hyvän tahdon pelit, sotaveteraanit jne)
Ilmoita asiaton viesti
”Oletetaan että monopoli puretaan ja tilalle/lisäksi tulisi muutamia kaupallisia pelialan yrityksiä, jotka haluavat tietysti tehdä voittoa. Tällöin yhteiskunnalle jaettava raha (800 milj) pienenee automaattisesti”
Olet väärässä. Kun pelialan merkitystä valtiolle (suhteutettuna väkilukuun) verrataan, niin Suomi tulee kaukana kärjestä.
Meillä peliala työllistää nyt vajaa tuhat henkeä. Jos monopolia ei olisi, niin tuo luku olisi helpostikin kymmenkertainen (jopa viisikymmenkertainen jos ala todella kasvaisi).
Alan kasvaessa kääntyvät myös rahavirrat. Tällä hetkellä suomalaisten eurot valuvat maailmalle. Optimitapauksessa rahaa tulisi meille ympäri maailmaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Meillä peliala työllistää nyt vajaa tuhat henkeä. Jos monopolia ei olisi, niin tuo luku olisi helpostikin kymmenkertainen (jopa viisikymmenkertainen jos ala todella kasvaisi).
Alan kasvaessa kääntyvät myös rahavirrat. Tällä hetkellä suomalaisten eurot valuvat maailmalle. Optimitapauksessa rahaa tulisi meille ympäri maailmaa.”
Siis käytännössä Suomesta tehtäisiin uusi Malta, tätäkö tarkoitat?
Eli tänne saisi perustaa tietyn määrän pelifirmoja, jotka tarjoasivat palveluitaan ympäri EU:ta ja myös Suomessa.
Kaunis ajatus, mutta ilmiselvästi et oikein tiedä mistä puhut. Ei EUssa ole mitään yhtenäistä pelirintamaa. Suomeen perustettavat yhtiöt esim tappelisivat sitten mainosasioista esim Ruotsissa ja Norjassa, jossa on vielä monopolit. Toki lisenssejä voisi ostaa esim Viroon, Englantiin tai Ranskaan, mutta miksi ihmeessä silloin rekisteröityä Suomeen ja maksaa tänne veroja? Halvempiakin ratkaisuja on. Lisäksi monen yhtiön kilpaileminen samoilla markkinoilla lisää automaattisesti peliongelmia.
Ilmoita asiaton viesti
Jokaisesta lantista niihin koneisiin, menee välillisesti osa mm. E10- bensan tukiaisiin.
Jos tuo pelitoiminta päästettäisiin vapaaksi, ihmiset ei enää pelaisi niin paljon noita valtion tukiaisenkeruu-automaatteja. Siihen pääsisi silloin yksityinen vetämään vähän voittoa välistä. Eivät pelaisi muutenkaan niin paljon.
Se mitä noista koneista ja koko RAY:sta saadaan,(suoraa tuottoa) on pois siitä, mitä valtio joutuisi muutoin hoitamaan; tuet urheilulle, peliaddiktien hoitoon tahi koulutukseen.
Nyt jää enemmän verokertymää jakaa nettomaksajamaan veronmaksajilta tukiaisia mm. sellaisille firmoille kuin Monsanto, jotka riipaisee voitot kotiin äärimmäisen epäekologisesta E10-bisneksestä.
Kyse on suljetun ”hyvätekeväisyysjärjestelmän” tulonsiirrosta.
Romania haluttiin väkisin unioniin vain sen vuoksi että saadaan sen maan rikkaat viljelysmaat korporaatiojättien gm-viljelyyn, jota tuetaan meidän verorahoista.
Euroopan unioni ei varmasti tuota pelimonopolia halua purkaa, se on liian tuottoisa ”yhteishyvä.” Todellinen piilotettu lypsylehmä, ja ihmisten aivottomuuden tulos. Nyt kun se on ns. yhteishyvää, se on muka eettisesti hyväksyttävää.
E10:ssä taas ei ole mitään ekologista, se on ihan sama kuin jatkaisit kaljaa lonkerolla kun kalja alkaa huveta hanasta. Vitsi jota on pakko tukea koska ei ole muutakaan keksitty jolla saataisiin öljyntuotannon lasku paikattua. Kun Saudeissa syttyy sisällissota heidän taloutensa kaaduttua omaan mahdottomuuteensa, 25% maailman öljystä alkaa olla käytetty.
Vaikka vaikuttaisi kuinka kaukaa haetulta, tuota me maksetaan ja sitä tuetaan kun hinkataan niitä jokeripokereita.
KAIKKI ylimääräinen jota valtiolle vapaaehtoisesti antaa, menee lopulta näihin tukiasiin.
Onko se sitten huono juttu? Sikäli on että ei hyväksytä tosiasioita ja uskotaan sokeasti jatkuvaan kasvuun. Ei voi kasvaa enää. Se oli nyt tässä, nyt on paskat housuissa, isot paskat.
Ainoa syy miksi pääkaupunkiseutu kasvaa on se että ihmisiä ravistellaan muovipussin pohjalle tänne etelämmäksi.
Edessä on laaja yhteiskunnan uudelleenmuokkaus, ja en henkilökohtaisesti laita latiakaan mihinkään huvin vuoksi pelaamiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Olen pelannut ray:n nettikasinossa ja siellä on pelejä jotka ei eroa mitenkään ulkomaalaisten netticasinojen peleistä. Myös veikkaus on nostanut pitkävedon palautusprosenttia nyt jo 91%:iin ennen se oli 55%. Myös kohdemäärä on kasvanut pitkävedossa huomattavasti.
Mihin perustuu syrjivä laki joka antaa ray:n mainostaa omaa nettikasinoaan jokaisella mainoskatkolla ja ulkomaalaisten mainonta kielletään uhkasakon uhalla jos ray:lla on samoja pelejä kuin samoilla palytechin softaa käyttävillä ulkomaalaisilla kasinoillakin?
Tästä laista voisi valittaa EU tuomioistuimeen ja uskoisin, että EU Ei hyväksyisi juuri tällistä lakia vaikka hyväksyykin rahamonopolin. Tämä laki on täysin EU lakien vastainen
Veikkaus ja ray on tavallaan lähtenyt nyt jo kilpailuun mukaan vaikka heillä on vielä teoriassa monopoli ja nettissä pelataan vedonlyöntiä paremmilla kertoimilla jossa häviää vähemmän. Käytännössä monopoli on jo murtunut ja se kannattasi purkaa teoriassakin.
Niin ja käsittääkseni kukaan ulkomaalainen toimija ei ole tuomassa tänne rahapeliautomaatteja. Monopoli halutaan purkaa lähinnä vedonlöntistä ja nettipokerista sekä casino lottopeleistä ja he toimivat pääaisiassa netissä kuten nyttenkin.
Ilmoita asiaton viesti
Olen pelannut ray:n nettikasinossa ja siellä on pelejä jotka ei eroa mitenkään ulkomaalaisten netticasinojen peleistä. Myös veikkaus on nostanut pitkävedon palautusprosenttia nyt jo 91% ennen se oli 55%. Myös kohdemäärä on kasvanut pitkävedossa huomattavasti.
Mihin perustuu syrjivä laki joka antaa ray:n mainostaa omaa nettikasinoaan jokaisella mainoskatkolla ja ulkomaalaisten mainonta kielletään uhkasakon uhalla jos ray:lla on samoja pelejä kuin samoilla palytechin softaa käyttävillä ulkomaalaisilla kasinoillakin?
Tästä laista voisi valittaa EU tuomioistuimeen ja uskoisin, että EU Ei hyväksyisi juuri tällistä lakia vaikka hyväksyykin rahamonopolin. Tuo laki on täysin EU lakien vastainen
Veikkaus ja ray on tavallaan lähtenyt nyt jo kilpailuun mukaan vaikka heillä on vielä teoriassa monopoli ja nettissä pelataan vedonlyöntiä paremmilla kertoimilla jossa häviää vähemmän. Käytännössä monopoli on jo murtunut ja se kannattasi purkaa teoriassakin.
Niin ja käsittääkseni kukaan ulkomaalainen toimija ei ole tuomassa tänne rahapeliautomaatteja. Monopoli halutaan purkaa lähinnä vedonlöntistä ja nettipokerista sekä casino lottopeleistä.
Ilmoita asiaton viesti
Okei, valotan nyt vähän asiaaa junteille.
Pokeri&vedonlyönti tulot EUn sisällä ovat verottomia.
Vedonlöynnin ykkösnimi on Betfair, missä pelaajat itse määrittävät kertoimet tai ”ostavat” kertoimia, Betfair toimii markkina paikkana ottaen (muistaakseni 5%) osan voitoista, riippuen siitä kuinka paljon pelaat (isot saavat alennukset). Ammattivedonlyöjät vertailet laskelmiensa jälkeen parhaan paikan lyödä vetoa ja joskus se on jopa meidän oma veikkaus (siis kun tötöilevät), yleensä veikkaus antaa huonoimmat kertoimet ja ainostaan jotkut pelit ”sinkku” kohteina.
Pokerissa miljoonia voittavat ihmiset pelaavat ehkä eri ”saiteilla” mutta kuuluvat johonkin verkkoon, paitsi isoimmat, Fulltilt, PokerStars… joilla on jo serverit Euroopassa, jolloin tulot ovat verottomia.
Näiden kanssa ei voida kilpailla, PISTE. Osa suomalaisista pelaa PAFfilla tai pokerihuoneella, mutta vähänkin järkevämmät ovat isommilla vesillä. Nyt tulee se kysymys missä voidaan kilpailla.
Eli Veikkaus, jolla on yksinoikeus meidän ”tuulipuku” kansan r-kioski veikkeuksiin ja tietysti Lottoon, se on tietysti laajentanut valikoimaansa kaaiken näköisiin nettipeleihin missä halutaan ihmisiltä nopeammin rahat pois, sitten RAY eli Kasino ja kolikkopelit.
Fyysisiä paikkoja joita ei voi siirtää. Ymmärrettekö että kilpailun lisääminen, PARANTAA kuluttajien asemaa ja lisää jopa tuloja, luuletteko muutaman sadan miljoonan ”lahjan” kansanterveydelle olevan hyödyllinen? Miksei valtion monopoli lahjoita KOKO TULOSTAAN?
Kannataisi tutkia miten nämä yritykset oikeasti toimivat ja miten niiden toiminta sallitaan, ennen kuin aletaan itkemään muutamasta sadas miljoonasta jotka voidaan kerätä aivan helposti uusista verovaroista.
Suomi on jämähtänyt maa jossa asuu jämähtänyttä porukkaa ja sitä hallitsevat vielä jämähtäneemmät poliitikot. Siksi täältä ei tule mitään facebookkeja tai googlejakaan, olemma yksinkertaisesti jämähtäneitä vähän kuin Nokian keskijohto.
Ilmoita asiaton viesti
Turha tästä on oikeastaan kiistellä. On ihmisiä jotka ovat monopolin kannalla eikä näiden kannattajien mieltä saa muuttumaan vaikka miten perustelisi, että ray:n ja veikkauksen peleissä on yhtä suuret riksit kuin muissakin ja paremmista peleistä korkeimmilla kertoimilla tulee jopa pelaajalle pienemmät tappiot.
Eikä taas ihmisiä jotka ovat monopolia vastaan saa kääntymään sen puolelle.
Tällä hetkellä ikävälkyllä eduskunnassa on se vanhempi sukupolvi jonka enemmistö kannattaa monopolia, mutta vaikka tänä vuonna jo on uudet vaalit ja mahdollisuus saada nuorempi polvi eduskuntaan joka on monopolia vastaan.
Ennen tai myöhemmin se jokatapuksessa puretaan. siihen voi mennä vielä peräti 20 vuottakin. Jos eduskunnassa jatkaa vanhat 1970 Neuvostoliitossa elävät vanhat jäärät.
Itse kuulun näihin nuorempiin, mutta ei nämä vanhat jäärät vaan tajua, että monopoli riehapelissä ei ole enää nykypäivää netin ollessa lähes kaikilla käytössä josta voi pelata ulkomaille. Blokkauksetkin nuoret osaavat kyllä kiertää.
Ilmoita asiaton viesti
Kyse ei ole mielipiteistä, vaan vallasta ja rahasta. Jokainen voi kuvitella mitä suurpuolueille merkitsee se, että ne pääsevät jakamaan 800 miljoonaa. Puhumattakaan siitä, että osa rahoista palautuu omille.
Rahapelimonopolissa ei ole kyse mielipiteistä. Meillä Suomessa aihetta käsitellään yhtä avoimesti kuin Pohjois-Koreassa maan hallitusta. Yhtään tutkimusta ei ole tehty sen suhteen, että mitä Suomelle merkitsisi oikeasti markkinoiden avaaminen.
Ilmoita asiaton viesti
Kukaan ei ole vielä esittänyt järkevää mallia miten pelit järjestettäisiin ilman monopolia. Rajaehtona olisi, että tuo 800 miljoonaa tulisi täyteen joko lisenssimaksuina, uusien työpaikkojen välillisinä tuloina, veroina, yms.
Rahahan tämänkin asian tietysti ratkaisee, mutta luulisi nyt edes että ne ketkä haluaisivat monopolin purkaa (eli ulkomaalaiset nettifirmat) osaisivat kertoa miksi se olisi parempi vaihtoehto. Mutta yksikään heistä ei ole osannut sitä selittää. Enkä kyllä ihmettele miksi, koska tehtävä on liki mahdoton.
Ilmoita asiaton viesti
porilainen ukko: ”Rajaehtona olisi, että tuo 800 miljoonaa tulisi täyteen joko lisenssimaksuina, uusien työpaikkojen välillisinä tuloina, veroina, yms.”
Miksi? Miksi peliala on niin erilainen kuin vaikkapa kaljanmyyntiala, tupakkateollisuus, matkailuala tai karamellien kauppaaminen? Miksi vain pelialalle pitää asettaa absoluuttinen euromääräinen minimi, 800 miljoonaa (tai mikä tahansa mielivaltainen summa), mikä pitää kerätä ”yhteiseen hyvään”? Kaikilla muilla aloilla tuo homma hoidetaan verokertymällä, jonka määrä vaihtelee sen mukaan, paljonko ala on tuottanut.
Ilmoita asiaton viesti
Se ei vaikuta addiktoitumiseen yhtään mitään vaikka pelien tarjoajana on Veikkaus, RAY tai jokin ulkomainen peliyhtiö, koska sitä ei voi valvoa mitenkään.
Jos se haluttaisiin lopettaa, niin pitäisi perustaa uhkapelien kieltolaki. Vastaavasti pitäisi lopettaa alkoholin myynti, että ihmiset eivät jää koukkuun viinaan. Samoin tupakan myynti on lopetettava. Viina ja tupakka niinikään tuovat valtion kassaan suuret määrät rahaa.
Tässä ei ole mitään perusteita näille asioille, joita kuitenkin Veikkaus, RAY ja Mr Monopoli Laiho tekopyhästi paasaa ja kehuu itseään vastuullisena pelien tarjoajana. Ihan samoin toimivat ulkomaiset peliyhtiöt. Siellä voi asettaa kiintiöitä pelaamiselle, jos haluaa. Mikä tekee esim. Veikkauksesta paremman ja vastuullisemman?????
Kysymyksessä ei ole mikään muu kuin raha, jonka valumista ulkomaille nämä monopolit pelkäävät. Vastuullisuudella ei ole asian kanssa mitään tekemistä.
Ilmoita asiaton viesti
Siis.. eikö tuo tajua, että nuissa peleissä oo mitään pahaa.. Ja osahan siitä meneekin muualle kun RAY:lle itselleen..
Koittas tajuta jo nämä, eivätkä puhus turhuuksia..
KANNABIS LAILLISEKSI! Ja idiootit pois eduskunnasta!!
Ilmoita asiaton viesti
no siis.. vielä lisää, että.. Miks tällästen idioottien pitää antaa kirjottaa ees tuollaista? Tai mitään..
Ei pitäis mitään maksaa suomenvaltiolle, ja kannabiksen tulisi olla laillistan sen lisäksi..
Steen1 puhuu näistä asioista siihen malliin, että alkaa porukat tajuta miten koko systeemi sumuttaa kaikkia silmiin..
Ilmoita asiaton viesti
>On huomattava, että valvonta voidaan toteuttaa tai olla
>toteuttamatta myös kilpailluilla markkinoilla.. Mikään ei
>takaa, että sallimalla ainoastaan yksi lisenssi jokaista
>pelimuotoa kohden suojaisi kansaa (tai valtiota) paremmin
>kuin useampi lisenssi.
Tässäpä onkin the dark side of kokoomusajattelu pähkinänkuoressa:
Aiemmin julkinen palvelu yksityistetään, ulkoistetaan tai avataan (kilpailutuksella tai ilman) niin että aiemman yhden toimijan sijaan palvelua tarjoaa x toimijaa. Uudessa tilanteessa valvontatehtävät jäävät kuitenkin alkuasetelman tavoin julkiselle taholle sillä erotuksella että valvottavia tahoja on nyt x-kertainen määrä. Ja näin palvelun itsensä kannalta toisarvoiset valvontakustannukset moninkertaistuvat mikä kyllä sitten jo näkyykin palvelun hinnassa.
Näin on käynyt katsastuspalveluille, näin on käynyt terveyspalveluille. Olishan se ihan tasapuolista että pitäisi ensin maksaa saadakseen pelata rahapelejäkin.
Ilmoita asiaton viesti
Jos nyt kokoomuksesta joku menee läpi, niin toivon että se olet sinä. Viisaita sanoja.
Muista nämä kirjoitukset myös sitten kun puoluekurisi ja herra käteinen on eri mieltä. Lupaathan?
Ilmoita asiaton viesti
Elina: RAY:n nettitoiminnan pihvi ei ole nettipokeri. Sehän on kokonainen nettikasino. Pokeri on fasadi, johon kaikki kriittiset ammukset, esim. ongelmapelaajakeskustelu kohdistetaan. Taustalla on kuitenkin ne samat vanhat ”juksumaatit” (hedelmäpelit), joita suuri yleisö rakastaa. Näiden kohdalla ei laatutietoisuus (palautus-%) ja kilpailuasetelma ole läheskään samaa luokkaa kuin pokerissa. Nettibingo olisi takuuvarma mummohitti, mutta siihen peliin on onneksi/RAY:n harmiksi Veikkauksella yksinoikeus.
Alkuvuodesta [2009] ongelmapelaajien auttavassa puhelimessa Peluurissa vastattiin 600 ongelmapelaamista koskevaan puheluun. Nettipokerin osuus puheluista oli 15% ja muiden nettirahapelien 13%. RAY:n automaatit ovat edeleen ylivoimainen ykkönen peliongelmien aiheuttajana.
L: http://www.peluuri.fi/peluuri-info/peluuri_puolivu…
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä järjestelmä saadaan palautettua nykyaikaan, kun eduskunnassa tapahtuu sukupolvenvaihdos. Tosin en ole optimistinen sen suhteen, että kovinkaan moni nuori ehdokas menisi läpi.
*
Tämä vuodatus on siis osoitus nuorison osallistumisesta? Eli kun copypastaa Käteisen ajatuksia yksityistämisen ihanuudesta, se on sitä nuoruutta.
JJ
Ilmoita asiaton viesti
Kylläpä täällä on naiveja kommentteja.
Yksikin kysyi, ”koska yritystoimintaa on harrastettu Suomessa maksamatta veroja?”
Voi herran pieksut!
Kv. yritys tulottaa käytännössä sen verran voittoa kuhunkin maahan minkä se haluaa. Kulut kirjataan korkeamman veron maihin ja tulot otetaan ulos matalempien verojen maissa. [Sitten on vielä vaikka kuinka paljon muita kikkoja, joita en kylläkään lähde tässä opettamaan].
————–
No kun tämä selviää näille markkinauskoisille hörhöille, he tulevat siihen lopputulokseen, että vika onkin veroissa!!!
Pitäsi kilpailla siitä, kellä on halvimmat verot!
Loistavaa!!!
Näiden samojen hörhöjen mielipide n:o 1:
”… ja duunareiden pitäisi kilpailla kiinalaisten kanssa kenellä on pienin riisikuppi.”
Henry
Ilmoita asiaton viesti
”koska yritystoimintaa on harrastettu Suomessa maksamatta veroja?”
Kysyin esimerkkiä suomalaisesta yrityksestä, joka ei maksa Suomeen veroa.
Esittämäsi malli on muutenkin hyvin teoreettinen. Miksi ihmeessä Nokia maksaa koko konserninsa liikevoitosta valtaosan veroistaan Suomeen (60%), jos tämä olisi vain järjestelykysymys? Miksi ihmeessä mikään yritys maksaa veroja Suomeen?
Ilmoita asiaton viesti
Joku ”Iso kv. Brändi Finland” tms. ja esim. ”Coca-Cola Finland” on täysin suomalainen yhtiö. Se suomalaisista yhtiöistä.
Mistä päättelet Nokian maksavan 60% veroista Suomeen? Ovatko tietosi 80- ja 90-luvulta?
Nokia maksaa sinänsä paljon veroja Suomeen ja valtio valjastaa *kaikki* yliopistot ja tiedekunnat sen mukaan mitä Nokia haluaa. Joka sinänsä on hyvä juttu.
Kv. pelifirmat eivät toimi näin.
Vielä:
Kun asuin Venäjällä sain ”tarjouksen” perustaa Suomeen yrityksen…, arvanet keiltä?
Henry
Ilmoita asiaton viesti
Aamen. Tuosta lähtökohdasta voi lähteä hommaa kuorimaan. Mitenkään muita vähättelemättä, muissa teksteissä ei ollut mielestäni päästy tämän asian suhteen edes lähtöviivalle.
Ilmoita asiaton viesti
Jatkaakseni vielä:
– Nämä ”Periaatteena Vapaus ja Kuolema”-hörhöt ja suurpääoman Quislingit, ovat sitä mieltä, että jos Hypermarket haluaa rakentaa pienen K-kaupan kylkeen, asia on aina OK.
Heidän mielestään ei kannata pistää hanttiin laillisin keinoin, vaikka tuo pieni K-kauppa olisi Oy Suomi AB.
”Pääasia että periaate toteutuu, kuolema on toissijaista….”
Henry
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitatko Suomi Finland Oyj Ltd? Tämä taitaa olla pörssiyhtiö.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tässä ole pelkästään kyse rahasta ja siitä että kerätään 800 miljoonaa vuodessa. On kyse siitä mihin ne rahat oikein laitetaan. RAY:n tuotto menee sosiaali- ja terveystyön tukemiseen. Miksi ihmeessä kokkareiden pitää väkisin saada romuttaa pala palalta Suomen sosiaali- ja terveysjärjestelmä? Miksi kukaan haluaa äänestää kokoomusta vaaleissa?
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Hoo Moilaselle ja Jani Korhoselle(4.1.2011 15:49) loistavista kommenteista, toivottavasti mahdollisimman moni lukee ne ja herää tajuamaan minkälainen puolue Kokoomus oikeasti on, se ei tosiaankaan ole mikään todellista vapaata markkinataloutta kannattava puolue vaan ihan jotain vääristynyttä muuta…
Jani kirjoitti vielä että Elina Lepomäki on väärässä puolueessa, niin herää kysymys miksi, onko syy
a) Elina ei tajua Kokoomuksen ”syvintä olemusta”
b) Tajuaa edm. mutta yrittää muuttaa sitä
c) Elina pyrkii kansanedustaksi Kokoomuksesta kun ei usko pääsevänsä edustajaksi Liberaaleista
d) Elina on pohjimmiltaan(oikeasti) konservatiivinen kokoomuslainen eikä liberaali eli Elina sumuttaa
e) jokin muu syy
kohtaan d) viittaa vahvasti Elina Lepomäen aikaisempi blogikirjoitus Paskaduunit ja marisevat maisterit jossa Elina kirjoittaa seuraavasti:
”Mielestäni työllisyystöiden palauttaminen olisi oikea tie sekä yhteiskunnan että yksittäisen työttömän kannalta. Toimettomat vanhainkoteihin sanomalehtiä lukemaan ja teiden varsille lumea luomaan.#
Eli Elina kannattaa tempputyöllistämistä eli työttömien päähänpotkimista. Elina haluaa määräillä kansalaisia yhteiskunnan kustantamana virkamiehenä ylhäältä alas ja tälläinen on kaukana yksilönvapaudesta, valinnanvapaudesta ja vapaudesta yleensäkin eli kaukana liberaaleista arvoista ja ajattelutavasta…
Ilmoita asiaton viesti
Työllisyystöistä: eivät nämä kenenkään vapautta vie, sillä eihän kenenkään ole pakko ottaa toisten työllä ansaittuja tukia vastaan. Laiskottelu muiden kustannuksella ei ole kovin liberaalia.
Kyllä Lepomäki varmaan aito liberaali on, ja minunkin mielestäni kokoomusta pitäisi viedä siihen suuntaan.
Ilmoita asiaton viesti
Eihän se työtön ole, joka luo lumia tai auttaa vanhainkodeissa…? Eikö työstä kuulu enää maksaa PALKKAA!?
Ilmoita asiaton viesti
Eikös se valtion maksama tuki käy palkasta? Vai tuleeko se vaan ilmasta ja kuuluu kaikille?
Kuka sen maksaa?
Ilmoita asiaton viesti
Nimimerkeille ”Niin” ja ”Ziisus”
Lainaus Jouni Flemmingin blogista Miksi sosialismi ja sosiaalidemokratia eivät toimi?
#Sosiaalidemokraatit ja sosialistit markkinoivat itseään kysymyksillä kuten ”Eikö ole oikeudenmukaista, että kaikilla on yhtäläinen oikeus työhön ja vaurauteen?” Kysymys ei ole järkevä, sillä työ ja vauraus eivät tipu taivaalta, jolloin poliitikot voisivat vain jakaa sitä tasaisesti kaikille. Poliitkot eivät voi antaa kaikille työtä ja vaurautta, ja mikäli se yrittää tehdä mahdottomasta mahdollista, se johtaa aina vapauden ja oikeudenmukaisuuden tuhoamiseen. Ainoa tapa, jolla valtio voi taata täystyöllisyyden, on ottaa rahaa tuottavassa työssä olevilta ihmisiltä ja antaa nuo rahat työttömille ja määrätä heidät johonkin nimelliseen työhön, esimerkiksi leikkaamaan nurmikkoa kynsileikkureilla. Kuten huomaamme, tässä ei ole mitään järkeä, eikä se ole oikeudenmukaista tuottavaa työtä tekeviä ihmisiä kohtaan. Silti sosialistit ja sosiaalidemokraatit haluavat käyttää veronmaksajien rahoja juuri tähän, ja näillä keinoilla he ovat tuhoamassa suomalaisten hyvinvointia, oikeudenmukaisuutta ja vapautta – oikeudenmukaisuuden nimissä.#
Vieläkö tarvitsee perustella tempputyöllistämisen järjettömyyttä ja vahingollisuutta…
Ja mitä muuta kuin sosialismia/sosiaalidemokratiaa kannattava puolue Kokoomus on kun se mm. kannattaa tempputyöllistämistä…
Ilmoita asiaton viesti
Jos olisin sinä, Anna-Leena, kääntäisin peitseni jotain toista ehdokasta kohtaan. Lepomäen sivuilla on liberalistin uskontunnustus jos vaan viitsii katsoa ja sikäli hän on minun nähdäkseni viemässä tätä maata ihan oikeaan suuntaan. Ei kannata provosoitua jos kirjoittaa työllisyystöistä… Se koira älähtää johon kalikka kapsahtaa vai miten se meni. Puhdasta liberalismia ajavalle ehdokkaalle ei varmaan kovin helposti ovet aukea Arkadianmäelle. Pitää olla malttia ja edetä askel kerrallaan.
Ilmoita asiaton viesti