Toiveita hallitustunnusteluihin
Elämme eduskunnassa vuoden kiireisimpiä viikkoja ensi vuoden budjetin ja nyt myös hallituksen vaihdon myötä. Hallituksen hajoaminen tarkoittaa sitä, että eduskunnan suurin puolue SDP asettaa hallitustunnustelijan, joka todennäköisesti pikamenettelyllä päätyy esittämään hallituspohjaksi samaa koalitiota. Tähän sillä on perustuslain puolesta kaikki oikeus, mutta Suomen kansan ja politiikan uskottavuuden vuoksi esittäisin näin oppositiosta käsin muutaman toiveen.
Vaikka hallitustunnustelija päätyisikin – kuten todennäköistä on – samaan viiden puolueen koalitioon, ehdottaisin, että viisikko kävisi silti keskenään uudet, pienet hallitusneuvottelut, joissa se tarkistaisi hallitusohjelmansa suuren kuvan. Hyvistä menokohteista hallitusta ei voi moittia, vaan siitä, että se ei ole millään tavalla valmistautunut Suomen lähiaikojen haasteisiin.
Vaikka hallitusohjelmassa muodollisesti tavoitellaankin julkisen talouden tasapainoa kauden lopussa, on tuoreimman julkisen talouden suunnitelman mukaan alijäämä vuonna 2023 jopa 5,3 miljardia euroa (ilman eläkejärjestelmää). Se on aika kaukana nollasta. Tämä on ennuste ihan normaalissa suhdannekehityksessä. Jos päälle iskisi taantuma, saati uusi talouskriisi, alijäämä kasvaisi nopeasti moninkertaiseksi. Hallituksella ei ole uskottavaa suunnitelmaa tällaisen tilanteen varalle, kun normaalioloissakin eletään kuin pellossa.
Työllisyystavoite näkyy lisäksi karanneen jo puolen vuoden aikana entistä kauemmaksi. Eduskunnan tietopalvelun tuoreiden laskelmien mukaan hallitus ei toimillaan toistaiseksi lisää, vaan vähentää (!), työllisyyttä maassa. Alunperin 60 000 ihmisen lisätyöllisyys on karannut jo 68 000 ihmisen päähän. Se olisi edellytys 75 % saavuttamiselle.
Tulevan hallituksen pitäisi myös kiireellisesti keskeyttää maakunta-pohjainen soten valmistelu. Tuoreimman väestöennusteen mukaan Suomessa on reilun kymmenen vuoden päästä ainoastaan kolme maakuntaa, jotka kasvavat. 18 sote-maakuntaa on aivan liikaa Suomen kokoiseen maahan, varsinkin jos ne toteutetaan tavalla, jossa valtiolla on lopulta aina piikki auki. Tämä pätee yhtä lailla, jos Uusimaa saakin neuvoteltua itselleen erillisratkaisun. Uusmaalainen veronmaksaja joutuu silti kuittamaan laskun. Rinteen hallitus luopui soten kustannussäästötavoitteista ja vireillä olevassa esityksessä ulkoista kustannuskattoa ei enää ole. Tähän tehottomuuteen meillä ei ole varaa!
Kuntien on annettava omaehtoisesti hakeutua leveämmille hartioille ja on tehtävä tilaa ketterälle kehitykselle alueiden ja väestön tarpeista käsin – ei hallinnosta käsin. Väestön ikääntyessä ja hoivatarpeiden kasvaessa on kaikki liikenevät eurot käytettävä asiakaslähtöisiin palveluihin. Hallinnossa vallan ja vastuun on aina kuljettava käsi kädessä; maakuntien kohdalla tilanne olisi päinvastainen. Kaiken lisäksi on perin omituista, että maakuntia pusketaan edelleen tilanteessa, joissa niiden kannatus Suomen kansan parissa näkyy tämän aamun perusteella olevan enää 10 prosentin luokkaa.
Aamun YLE-gallupissa SDP:n ja Keskustan yhteiskannatus on alempi kuin Perussuomalaisten. Nyt väläytetään Antti Rinnettä sekä hallitustunnustelijaksi ja jopa ministeriksi. Tässä ei ole mitään järkeä. Ihminen, joka on päätynyt eroamaan epäluottamuksen vuoksi, ei voi toimia ratkaisevissa rooleissa tulevassa valtioneuvostossa eikä sitä muodostettaessa.
Hiljalleen toivoisi, että politiikkaan palaisi asiakeskustelu mielikuvamarkkinoinnin sijaan. Tulevan hallituksen kannattaisi oman itsensä vuoksi kääntää katseensa nyt viimein omaan politiikkaan ja toimintatapaan. Posti-kiista paljasti, että Rinteen hallituksella oli paitsi omistajapolitiikka sekaisin, hyvä hallintotapa kateissa ja entisaikainen ajatusmalli siitä, mikä hallituksen rooli on työmarkkinoilla. Harmillisesti näyttää sekä Paatero- että Haavisto-tapausten osalta siltä, että kun hallitus ei saa keskenään isoja asioita sovittua, ministerit pyrkivät paikkaamaan tilannetta monenkirjavilla yksilösuorituksilla. Mikä voisi silloin mennä pieleen?
Itsenäisyyspäivän aattona palaavat mieleen vuodet itsenäisyyden alkutaipaleelta, jolloin kansa oli jakaantunut tuhoisin seurauksin. Tänä päivänä mielipide-eroja ei pitäisi pelätä, vaan niille pitäisi päinvastoin tehdä tilaa – sitä vartenhan politiikka on. Mielipiteet eivät kuitenkaan voi nojata tarkoituksella luotuihin mielikuviin, vaan tosiasioihin. Toisin ajattelevia ei sivistysvaltiossa mustamaalata itsetarkoituksellisesti. Toivotan tulevalle hallitukselle rohkeutta tarttua aikamme todellisiin haasteisiin, ja jos olisikin niin, että nämä ongelmat jatkuvat, meidän puoleemme kokoomuksessa voi aina kääntyä.
Kuinka paljon nyt alkanut demareiden kannatuksen nostamiseksi tähtäävä lakkoilu vähentää valtion verotuloja?
Miettikääpä tätä. 🙁
Ilmoita asiaton viesti
Onko mekaaniseen metsäteollisuuteen suunniteltu työsulku jo peruttu?
Ilmoita asiaton viesti
Ei kai kukaan toivo kansan uuelleen kahtia jakautumista, mutta politiikalla jota Kokoomus haluaisi harrastaa se varmasti toteutuisi ja on jo osittain toteutunut,
Ilmoita asiaton viesti
Sdp:n puoluehallitus esittää Rinnettä hallitustunnustelijaksi (tuore tieto). Professorin kommentit US:n haastattelussa: https://www.uusisuomi.fi/uutiset/professori-allistyi-antti-rinteen-roolista-uskomaton-kuvio-ei-sovi-millaan-ilveella-ymmartaa/1797ed5b-d403-4556-adf0-4c20367e001f
Ilmoita asiaton viesti
Eikös Sanna Marin tätä toivonut jo hallituksen kaaduttua? Ei mitään uutta.
Rinteellehän ei ole epäluottamusta osoittanut kuin kepu, joten Rinne kakkosta pukkaa, mutta ilman kepua.
Ilmoita asiaton viesti
Näillä palstoillahan on henkilöitä, jotka tuovat vain heille itselleen kerrottuja viestejä Jumalalta. No, Jahve on vain yksi kaveri, mutta professori Grönlund kertoo nyt suvereenisti ”kansalaisten” näkökulman, keneltäkään kysymättä.
Ilmoita asiaton viesti
En pidä toimituksen tavasta linkittää keskusteluun oman julkaisunsa maksullisia juttuja. Toivottavasti, Jenni, lopetat tuollaisen.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus on luisumassa persujen sylikoiraksi. Liberaali demokratia on vaarassa. Luulisi, että kansanedustajalla olisi tärkeämpääkin huolehdittavaa.
Ilmoita asiaton viesti
Olisikohan niin että joku muu on luisumassa jonnekin muualle.
Sanna Marinilta lipsahti pariin kertaan eilen TV-haastatteluissa ”toveri”.
Ilmoita asiaton viesti
Turhaa pähkäilyä hallitusohjelman räpläilystä. Kepun puheenjohtajahan ilmoitti, ettei piiruakaan muuteta. Nyt aletaan siivoamaan navettaa. Lypsyt on lypsetty.
Ilmoita asiaton viesti
Kepu voi hyvinkin jäädä yksin siivoamaan sitä navettaa eikä pääse sanomaan hallitusohjelmasta yhtikäs mitään.
Ilmoita asiaton viesti
”Hiljalleen toivoisi, että politiikkaan palaisi asiakeskustelu mielikuvamarkkinoinnin sijaan”, alustaja kirjoittaa, mutta on tosiasiassa lähinnä innoissaan siitä, että demarien ja keskustan yhteiskannatus on pienempi kuin persujen.
Minkähänlaista ”tehokkuutta” persujen ohjelma edustaa? Poistetaanko viiden miljardin vuosittainen alijäämä lopettamalla modernin taiteen tukeminen?
Ilmoita asiaton viesti
Viidestä miljardista poistetaan juuri sen verran modernin taiteen tukemisen lopettamisella kuin millä summalla tuo tuki pienennetään.
Tämähän on alakoulumatematiikkaa tai kuten aikanaan kutsuttiin, laskentoa.
Miksi muten modernia taidetta, siis eliitin hömppää, pitäisi tukea tavallisen pienituloisen maksamilla veroilla?
Eikö eliitillä ole varaa maksaa itse omia huvejaan?
Ilmoita asiaton viesti
Pienituloiset eivät juuri maksa veroja, mutta harrastavat ihan mielellään taiteita, persuvähemmistöä lukuun ottamatta.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä vain pienituloiset maksavat kunnallisveroa. Se ei ole, kuten tiedät, progressiivinen vero. Tonnin kuussa hankkivakin maksaa 100;-/kk kunnallisveroa, riippuen kunnasta.
Lisäksi he maksavat alv:n jokaisesta ostoksestaan.
He maksavat energiaveroa, polttoaineveroa, ajoneuvoveroa vaikka eivät omistaisikaan autoa, jaa, he maksavat kaikkia veroja paitsi juuri suoraa valtionveroa.
Kuinka sinä voit tietää mitä ”persuvähemmistö” harrastaa tai ei harrasta?
Ilmoita asiaton viesti
Miten niin kunnallisvero ei ole progressiivinen? Eihän tuloveroaste suinkaan ala 20 %:n hujakoilta, vaan nousee tulojen noustessa.
Sitten jos halutaan halkoa hiuksia, arvonlisäveroa maksavat Henkilöistä kai vain ne yrittäjät, jotka toimivat toiminimellä?
Ilmoita asiaton viesti
Arvonlisäveroa eivät maksa yrittäjät. arvonlisävero lisätään tuotteen hintaan ja asiakas maksaa sen. Yrittäjä toimii ainoastaan veron välittäjänä valtiolle.
Kunnallisvero ei ole progressiivinen, se on kunnallisveroprosenttia vastaava määrä verotettavasta tulosta.
Henkilön maksama tulovero alkaa alempaa kuin kunnallisveroprosentti jos katsotaan bruttotuloa. Bruttotulosta on ennen kunnallisveron laskemista vähennetty tiettyjä vähennyksiä.
Tiedät Max kaiken tämän, kunhan trollaat. Voit tietenkin tehdä itsesi hölmöksi jos haluat.
Ilmoita asiaton viesti
Pienituloiset eivät valita siitä, että pienillä tai esimerkiksi tonnin eläkeläisen tapauksessa kirjaimellisesti olemattomilla (voit tarkistaa laskureista) veroillaan saavat mitä haluavat.
Sen sijaan suurituloisten suhari- ja sahuriyrittäjien puolueet, persut ja muut, kiristelevät hampaitaan, kun joutuvat kustantamaan fiksumpien harrastuksia, joita eivät itse ymmärrä.
Ilmoita asiaton viesti
Ai että oikein saavat mitä haluavat? Oletko tosissasi?
Miksi kenenkään pitäisi kustantaa muiden harrastuksia? Eikö jokaisen pitäisi itse kustantaa omat harrastuksensa?
Ilmoita asiaton viesti
”Miksi kenenkään pitäisi kustantaa muiden harrastuksia? Eikö jokaisen pitäisi itse kustantaa omat harrastuksensa?”
Eikös ne harrastukset maksateta peliriippuvaisilla pienituloisilla eläkeläisillä ja muilla, joilla ei ole muuta harrastusta kuin iskeä rahansa veikkauksen peliautomaatteihin, jonka jälkeen pitääkin turvautua ruuan hankinnassa johonkin peruna- kaurapuuro- linjaan ja ruuan ilmaisjakeluihin.
Nämä köyhät peliriippuvaiset kustantavat monien hyvät harrastukset, kaikki kunnia heille.
Muuten olen sitä mieltä että kyllä kansalle pitää olla muutakin kulttuuria tarjolla kuin iskelmää ja tosi-TV:tä. Eihän sitä parempaa kulttuuria ole pakko kenenkään käyttää, mutta tarjolla pitäisi olla.
Ilmoita asiaton viesti
Höpö höpö.
Yhteiskunta rahoittaa suurilla summilla, valtio ja kunnat kaikenlaista harrastusta joista suuren osan vie eliitin hömppäharrastukset. Summat ovat aivan jotain muuta kuin Veikkauksen tuet.
Nuo rahat voitaisiin käyttää tarpeellisempaan.
Ja edelleen, miksi eliitin, siis rikkaiden ja varakkaiden pitää saada yhteiskunnan maksamat harrastukset ja ”taiteet”? Eikö heillää todellakaan ole varaa maksaa niitä itse?
Ilmoita asiaton viesti
”Ja edelleen, miksi eliitin, siis rikkaiden ja varakkaiden pitää saada yhteiskunnan maksamat harrastukset ja ”taiteet”? Eikö heillää todellakaan ole varaa maksaa niitä itse?”
Varmaan siksi että demokratia toimii ja rikkailla on tässä meidän demokratiassamme enemmistö. Sen saman asian takia miksi rikkaita kohdellaan hyvin, köyhiä kohdellaan kurjasti.
Se vain on niin että tämä sama epätasa-arvo joka vallitsee aineellisen vaurauden suhteen, toimii myös henkisen rikkauden suhteen.
Ne joilla paljon on, paljon myös annetaan, se tarkoittaa siis sekä maallista mammonaa, että myös kulttuurin rikkautta.
Niille joilla ei mitään ole ei mitään tarjota.
Mitä kulttuuria voidaan tarjota niille jotka eivät kulttuuria ymmärrä, eivätkä siitä mitään perusta?
Ilmoita asiaton viesti
EL: ”Hiljalleen toivoisi, että politiikkaan palaisi asiakeskustelu mielikuvamarkkinoinnin sijaan.”
Totta.
Blogitekstisi on mielikuvamarkkinointia. Miksi et aloita itsestäsi?
Ilmoita asiaton viesti
Osaako joku viisaampi kertoa, mitä kepu luulee saavuttavansa sillä, että se heti epäluottamuksen ilmaistuaan olisi hyväksymässä Antti Rinteen uudeksi hallitustunnustelijaksi, jopa ministeriksi ?
Demarit ja kepu ovat onnistuneet karkottamaan suuren osan äänestäjistään Antti Rinteen johtamalla hallituspolitiikalla ja saman menon halutaan näköjään jatkuvan. Ei kai oppositio voi muuta kuin kiittää tällaisesta joululahjasta.
Ilmoita asiaton viesti
Rinteen nimittäminen tunnustelijaksi on tietynlainen aasinpotku demareilta keskustan takapuoleen. Tyyliin: vaikka hallitukseen vielä pystyitte jotain vaikuttamaan, niin MEIDÄN päätöksiimme ette vaikuta.
Keskusta tietää tämän ja ainoa vaihtoehto sillä olisi jäädä oppositioon. Kun se ei tätä halua ja tietää, että SDP voi vapaasti valita tunnustelijansa, niin sen on pakko ottaa lusikka kauniiseen käteen ja ilmoittaa hyväksyvänsä SDP:n päätös, tietäen tosin, ettei kukaan ole heiltä hyväksyntää edes pyytänyt.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta kepuhan otti jo sen riskin, kun se esitti epäluottamusta Rinteelle. Miksi puntti nyt on alkanut tutista, vaikka valittu taktiikka jo osoitti toimivuutensa ?
Ilmoita asiaton viesti
Siksi, että tunnustelija ei ole henkilö, jolle voisi esittää pätevästi epäluottamus- tai luottamuslauseen. Hän on vain teknokraatti, jonka tarkoitus on saattaa eri tahoja keskusteluun keskenään. Pääministerin kohdalla luottamuksella on aivan toisenlainen virallisempi merkitys.
Mutta voit olla varma, ettei keskusta Rinnettä uudelleen pääministerin postiin kelpuuta. Henkilökohtaisesti olen myös varma, ettei Rinne suostu mihinkään muuhun ministeripostiin uudessa hallituksessa.
Ilmoita asiaton viesti
”Mutta voit olla varma, ettei keskusta Rinnettä uudelleen pääministerin postiin kelpuuta. Henkilökohtaisesti olen myös varma, ettei Rinne suostu mihinkään muuhun ministeripostiin uudessa hallituksessa.”
Rinne ja Paatero toimivat huolimattomasti, hölmöltä näyttävällä tavalla postigatessa ja on aivan oikein että tämä on nostettu pöydälle, mutta ei tämä missään tapauksessa ole sellainen virkavirhe joka aiheuttaisi epäluottamusta.
Asiasta noussut mediakohu kuitenkin sai keskustassa aikaan paniikkireaktion, niiden piti tehdä jotain, eivätkä ne kai parempaakaan keksineet.
Demareissa taas päätettiin kääntää asia heidän kannaltaan mahdollisimman edulliseksi. Rinne päätettiin uhrata, tai Rinne päätti itse uhrata itsensä. Ehkä siitä heruisi jokunen säälipiste demareille.
Kaikenkaikkiaan toimenpide oli turha kaikkien osalta, eikä siitä seuraa mitään parempaa. Kaikki voivat tunaroida ja tunaroivatkin varmasti, myös Rinteen arvostelijat ja Rinteen seuraajat pääministerinä. Kaikki aikaisemmatkin pääministerit ovat tunaroineet ja välillä valehdelleet kun ovat yrittäneet peittää tunarointejaan.
Mutta nämä mediakohut syntyvät kuin tsunamit, eikä niille mitään voi ja ne saavat aikaan tällaista mitä nyt on tapahtunut ja tapahtumassa. Voihan niistä tsunameista jotain hyötyäkin olla, puhdistavat ilmaa vähän kuin ukonilma ja jotain ehkä muuttuu, joko positiiviseen tai negatiiviseen suuntaan.
Ilmoita asiaton viesti
Aikaisempi veikkaukseni oli heti sopan alettua, että 3 – 4 ministeriä vaihtuu. Silloin kun arvelin asiaa Haaviston asia oli vasta tullut esiin. Tuli kuitenkin niin voimakkaasti, että arvioin heti että Haaviston savustus alkaa. Nyt se on jo saanut myös totuutta taakseen, aika kovia lausuntoja tullut esiin. Ei Haavistolle taida jäädä muuta vaihtoehtoa, kuin pakata reppunsa ja ottaa fillari ja ajella hiljaisimmille paikoille.
Pahimmassa tapauksessa Rinne ottaa työministerin salkun! Tämä saattaa olla mahdollista jos Sanna – Mari voittaa äänestyksen.
Jos Lindtman voittaa äänestyksen Rinteelle saattaa jäädä pelkkä luu käteen, muodostaa oman opposition SDP;n sisään, räksyttää sieltä ja sillä hyvä.
Ilmoita asiaton viesti
Kannattaa valita taistelunsa. Kepu halua hallitukseen, eikä sitä tapahdu osittamatta hyvää tahtoa demareille. Ennenaikaisten vaalien jälkeen kepua ei hallituksessa nähtäisi.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta myös SDP haluaa hallitukseen ja nykytilanteessa kepulla taitaa olla paremmat mahdollisuudet päästä seuraavaan hallitukseen (ps + kok + kepu + …) kuin demareilla.
Ilmoita asiaton viesti
Elina Lepomäeltähän voisi nyt kysyä, minkälaisen maakuntahallintomallin hän kepulaisille ja persuille rakentaa.
Ilmoita asiaton viesti
Noinhan se taitaa olla, kun persut ja vihreät eivät samaan hallitukseen sovi millään.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos siitä, että tällä kertaa ei haikailtu hallitukselta toimia keskieurooppalaisen työpaikkakulttuurin suuntaan.Palataan asiaan,kun työnantajat vaihtavat oman pelikirjan anglo amerikkalaisesta saksalais sveitsiläiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö se Rinteen malli mennyt niin, että uudet työpaikat ovat tukityöpaikkoja, joiden palkkakuluista valtio maksaa 80 % ja näillä työpaikoilla hallitus panee valtion budjetin tasapainoon.
Joku tyhmempi, kuten minä, voisi yrittää laskea ja saada tulokseksi, että ei onnistu, velka vain kasvaa näillä ”työpaikoilla”.
Ilmoita asiaton viesti
”Joku tyhmempi, kuten minä, voisi yrittää laskea ja saada tulokseksi, että ei onnistu, velka vain kasvaa näillä ”työpaikoilla”.”
No, ei nämä tukityöpaikat velkaa kasvata, ei ainakaan elon laskuopin mukaan, niillä on vain rajoitetumpi positiivinen vaikutus kuin oikeilla työpaikoilla olisi.
Oikeiden työpaikkojen syntyminen ratkaistaan työehtospimusneuvotteluissa, joihin valtiovallalla ei ole asiaa, ei edes valtionyrityksissä omistajaohjauksen muodossakaan, ja jos olisikin, valtiolla omistajaohjaajana on kaksinainen rooli asiassa, kun sen pitää katsoa paitsi omistajan etua, niin myös työntekijän etua. Tätä samaa rasitetta ei ole yksityisellä työnantajalla.
Valtion omat toimet työpaikkojen lisäämiseksi ovat jokseenkin tehottomia, ne on näitä tukityöllistämistoimia, tai työttömien aktivointia ja muuta sellaista jolla on vain rajoitettuja vaikutuksia.
Ilmoita asiaton viesti
Sinulla lienee turhan auvoinen kuva näistä työpaikoista. Kuinka suuri osa niistä mahtaakaan olla sellaisia, missä jokaista työntekijää kohti on yksi työn ohjaaja, jonka kuluja ei lasketa siihen 80%:iin?
Muutenkin on utopistista kuvitella, että tällaisia tukia vaativat työpaikat mitään tuottaisivat. Lisäksi pitää kattaa 80 % vielä sivukuluistakin.
Ilmoita asiaton viesti
Ei pidä yleistää.
Varmasti on sellaisiakin tapauksia olemassa joita kuvasit. Tietenkään tällaisesta työllistämisestä ei yhteiskunnalle koidu sellaista hyvää että se jaettava kakku kasvaisi. Muuta hyötyä voi toki olla.
Varmasti on myös sellaisia tapauksia joilla on se 80%:n työkyky, esimerkiksi vaikkapa vanhemmilla ihmisillä, joilla on paljon työkokemusta, mutta askel jo vähän hidastunut.
Tässä jälkimmäisessä tapauksessa tukityöllistäminen on varmasti kannattavaa, joskaan työn tuotto yhteiskunnan kannalta ei ole sama kuin supertehokkailla duunareilla.
Ilmoita asiaton viesti
Olipa raikas, ytimekäs ja monipolvinen kirjoitus. Jos hallitustunnustelija käyttää vähän aikaa asioiden räknäämiseen ilmiöiden tarkkailemisen sijaan, voi olla että nykyohjelmasta putoaa muutama rivi pois.
Mutta toive on turha, jos hallitustunnustelijana häärii Rinne.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös Kurvinen jo sanonut, että tunnustelu on läpihuutojuttu eikä hallitusohjelma eivätkä puolueet muutu miksikään.
Tämä tietysti sillä edellytyksellä, että kepu on tulevassa hallituksessa.
Ilmoita asiaton viesti
Täyttä asiaa Elinalta, kiitos.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomuksenkin tulisi ajoissa paneutua omaan piiriinsä kuuluvan Eija-Riitta Korholan viisauteen, minkä mukaan fossiilisista polttoaineista energian tuotannossa on syytä luopua vasta sitä mukaa, kuin kilpailukyky sitä edellyttää. Ilman näyttöäkin todellisuudesta oleva IPCC:n julistama ilmastoherkkyys on todettu epävarmaksi ja varsin liioitelluksi, minkä mukaisista hiilidioksidipäästöjen leikkauksista voidaan todeta seuraavan vain menetyksiä.
Ilmoita asiaton viesti
Hieno ,asiallinen blogi vailla ivallisuutta tai muuta vastaavaa.
Ilmoita asiaton viesti
Elina unohtaa, että tämän nykyisen velkaantumisen syöksykierteen laittoi laukalle juuri Vanhasen/kiviniemen porvarihallitus joka jakoi hyvätulosille verohelpotuksia jotka rahoitettiin velkaa ottamalla. Tilastojen mukaan porvaripuolueet, Kokoomus kärjessä ovat viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana eniten velkaannuttanut Suomi-neitoa, vähiten vasemmistopuolueet ja tämä on tilastollinen facta.
Ilmoita asiaton viesti
Hienoa että Kokoomus ojentaa kättä perussuomalaisille. Tosin nyt näyttää että vähän pakon edessä. Ehdottelin yhteistyökuvioita jo aiemmin kokoomuksen verkkouutisten keskustelupalstalla, shadow bannasivat minut siitä hyvästä ilmeisen pysyvästi vaikka olen Kokoomuksen paikallisyhdistyksen pj.
Teoriassa olisi nyt mahdollista että Rinne lemppaa Keskustan ja ottaa PSn hallitukseen. Ongelma on vaan vasemmistolainen ja ilmastoepärealistinen hallitusohjelma, se ei perussuomalaisille kelpaa. Eli nykymeno ja velkaantuminen jatkuu. Hyvä puoli tässä on se että seuraavien vaalien jälkeen Ps, Kokoomus ja Kristilliset voivat muodostaa oikeistolaisen enemmistöhallituksen.
Ilmoita asiaton viesti
Elina Lepomäki! Kokoomukselta vaihtoon puheenjohtaja mitä kiireimmin. Hänellä on jäänyt sama levy päälle, joka hänellä oli ennen eduskuntavaaleja. Jotain perin raikasta ja uudenlaista kaivataan varmasti teidänkin leirissä. Hyvä kirjoitus, analyyttinen.
Ei ole kirkossa kuulutettu, että päädyttäisiin samaan hallituskoalitioon. Tilanne on hyvin vaikea ja vakava keskustan kanssa. Ihmettelen jos sama taas toistuu. Tätä röyhkeää Rinteen syrjayttämistä ei voi kuitata anteeksipyynnöllä tai hyvittelypuheilla. Luottamus menetetään vain kerran.
Ilmoita asiaton viesti
No kyllä se on kirkossa kuulutettu. Kulmuni ja Kurvinen ovat kakaroita, joita Arkadian sedät voivat vedättää kerran tai kaksi. Kyllä se hallituskumppaneissa ymmärretään.
Ilmoita asiaton viesti
Taisivat jo vedättää oikein perusteellisesti.
Lapsukaisia käytettiin poistamaan välikysymyskeskustelu eduskunnasta.
Välikysymyskeskustelu jota aivan ilmeisesti hallituspuolueet pelkäsivät.
Tämä ilmeni eilisessä A-talkissa kun Lohi erehtyi sanomaan että he eivät olisi selvinneet keskustelusta.
Ilmoita asiaton viesti
Otan osaa suruunne.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä maa tarvitsee Kokoomuksen ja erityisesti sen libertaarisiiven vain ja ainoastaan varottavaksi esimerkiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, Artoseni, tarjolla on monta, kuten demokratian olemukseen kuuluu.
Sinua ei sitten huoleta hallintarekisteröinti, alati jatkunut tasaveroja ja sen luonteisia maksuja korostanut oikeistosuuntaus, jolla saatiin merkittävän osan ostovoimaa (=työllisyyttä) pudotettua, tietoisen kahtiajaon korostamisen politiikka, koosteen 2015-2019 miltei tavaramerkki (kiky, aktiivimalli). Toisaalta ”kunnon” kokoomuslaisena kirjoitat juuri kuten odotankin: vailla mitään yhteiskunnallisen kokonaisuuden ja jatkuvuuden tajua, vailla yhteiskuntarauhan merkityksen tajua.
Kaikessa tässä mielessä Kokoomus on osa ongelmaa, ei sen ratkaisua. Kokoomuslaisuus on samaa jatkumoa.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos, Arto, vastauksestasi. Tekstissäsi kuuluu vahvasti taustaryhmästäsi omaksumasi ääni, ja se on tietysti oikeutesi. Olisi silti viisasta osata katsoa laatikon ulkopuolelle.
En ole minkään puolueen jäsen, ja yleisesti totean, että mielestäni parhaita ihmisen milloinkaan luomia rakenteita on pohjoismainen malli, kaikilla on oltava lähtökohdista riippumatta mahdollisuus terveytensä ylläpitämiseen ja opintoihin. Mitä pienemmästä kansakunnasta on kyse, sitä tärkeämpää. Sivistys ei ole pelkkä väline vaan sillä on itsessään arvoa.
Talouden suhteen palauttaisin tulojen kokonaisverotuksen, kaikki samalle viivalle verotuksessa, jolloin tämän hetkiset pääomatuloina verotettavat tulisivat nykyistä kevyemmin verotetuiksi ja vastaavasti korkeammat raskaammin. Maksiimi kultakin kykyjensä mukaan ja kullekin tarpeidensa mukaan. Yritystuet lakkauttaisin (poislukien valtakunnan huoltovarmuuden kannalta elintärkeät toiminnot). Keskiluokka tosiaan kantaa maan, köyhät maksavat itsensä kipeiksi kulutusveroissaan ja ylemmissä desiileissä sitten kykyjen mukaan järjestetään itselle regressiiviset olot – ei vastaa oikeudentajuani eikä ole yhteiskunnallisesti kestävää. Pitkäaikaisen suuntauksen jäljet näkyvät myös syntyvyytemme rajussa pudotuksessa (muissa Pohjoismaissa ei ilmiötä ole).
Kyllä, kansanrintama on parasta, mitä mielestäni maassa on aikoihin saatu aikaan, mutta voimasuhteet eivät mahdollista asioiden – ainakaan syvällistä – korjausta, vaan riittävät lähinnä yksityistämisaallon pysäyttämiseen. Koulutus (päiväkodeista yliopistoihin) tarvitsee takaisin siltä riistetyn miljardin ja mieluummin selkeästi enemmän – tässä kun on Suomen tulevaisuus kyseessä. Mineraalivarat on voitava nähdä kansallisvarantona ja toimia sen mukaan – Suomi ainoana maailmassa luovuttaa miljardien arvoisen, kerran kaivettavissa olevan, omansa pelkän ylöskaivamisen hinnalla.
Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin.
Ilmoita asiaton viesti
Arto, omat kilometrini alkavat luvulla viisi. Olen ollut lyhyesti (2014-2015) puoluetoiminnassa mukana, IPU:n jäsen ja ehdokas 2015. Paljossa jaan sen käsitykset edelleen. Eduskuntapuolueista itseäni lähimpänä on Vasemmistoliitto, jonka käsitykset verotuksesta, koulutuksesta, sosiaali- ja terveyskysymyksistä sekä perustulosta menevät yksiin omieni kanssa, siten jaan näitä käsityksiä myös SDP:n kanssa. Keskustassa arvostin alueellisen tasa-arvon hakemista ja alkiolaisuutta, silloin kun jälkimmäinen oli voimissaan, mutta Sipilän aikana juuri Alkio on ollut kadoksissa. Kukaan tuskin haluaa vastakkain asettelua, mutta sitä näkemykseni mukaan (päinvastaisista sanoista huolimatta ja/tai niitä verhona käyttäen) juuri Kokoomus hakee.
Siitä olen samaa mieltä kerallasi, että yhtenäisyyttä kansakunta/valtakunta tarvitsee: tätä nykyä kun odottamaton kriisi, myös sotilaallinen sellainen, on mahdollinen, jopa aivan lähelläkin. Suomi on de facto saari ja kansainvälisten kauppareittien katkeaminen näkyisi täällä pian.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, Arto, ajattelemme – ja hyvä niin, se on sitä demokratialle ominaista polyfoniaa. Parasta Suomemme kannalta on pyrkiä pitämään se niin hyvässä kunnossa kaikin mahdollisin tavoin, sisä- ja ulkosuhteet mukaan lukien, ettei koskaan tarvitsisi sotia, sillä myös voittajat kärsivät tappioita. Tosipaikan tullen olisimme siellä jossakin.
Ilmoita asiaton viesti
”Rinne ei ole vielä päättänyt minittääkö itsensä ministeriksi”
On siinä tosiaan itsevaltias! Ei varmaan näe yhtään mitään virheitä toimissaan. Ja Marin: ”polttomoottoriautot kiellettävä”. Onneksi tältä pohjalta ei viisikko pysy kauaa pystyssä.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä muistuttaa jo hyvin elävästi toimintaa naapurissamme.
Ensin Putin valitaan presidentiksi, istuu sallitut kaksi kautta ja sitten sitten siirtyy pääministeriksi 2008-2012 kun suojattinsa Medvedev on ”presidenttinä”. Sitten 2012 Putin valituttaa itsensä jälleen presidentiksi ja istuu nyt toista kautta kun Medvedev on puolestaan pääministeri 2012 alkaen.
Saas nähdä tulee samanlainen kiemura uudelleen?
Rinne eroaa ja sitten Rinne valitsee itse itsensä jälleen ministeriksi, vähintään.
Ilmoita asiaton viesti
On ihan itsestään selvää, että liikennöinti fossiilisilla polttoaineilla loppuu meidän elinaikanamme. Tämä ei ole oikeastaan edes ”mielipide”. Kuinka sujuvasti päädytään parempiin käyttövoimiin, on käytännön kysymys, jota olisi paras poliitikkojenkin ruveta miettimään huomisaamuna. Autofirmoissahan suunnitelmat ovat pitkällä.
Ilmoita asiaton viesti
No ei se ihan itsestään selvää ole. Se riippuu hyvin paljon mm. itse kunkin eliniästä.
Ja kun puhutaan ”liikennöinnistä”, niin tarkoitatko fossiilista polttoainetta tankissa vai esimerkiksi sähkön tuotantoa fossiilisilla polttoaineilla?
Ajatelepa kaasuputki-investointeja vaikkapa Venäjältä Länsi-Eurooppaan tai Kiinaan. Meinaatko, että ne on tehty pariksikymmeneksi vuodeksi vainen?
Ilmoita asiaton viesti
Luulen kyllä, että alun perinkin on mietitty, mitä muuta niillä voidaan kuljettaa.
Tietenkään ”loppuminen” ei tarkoita 100-prosenttista päättymistä vaan muuttumista pieneksi, hyvin kalliiksi marginaaliksi.
Ilmoita asiaton viesti
Mitähän muuta niillä voitaisiin kuljettaa?
Pieniä vihreitä ukkoja?
Ilmoita asiaton viesti
Ei taida fossiilisetkaan ihan heti loppua. Ja polttomoottori voi käyttää esim vetyä tai selluteollisuuden sivutuotteena syntynyttä biodieseliä. Muttä eipä se mitään kun tiedetään että neuvostodiktatuurista haaveilevän vihervasemmiston ykkösinhokki on on aina ollut auto, tuo vapauden symboli ja käytännön mahdollistaja. Ymmärrän kyllä että haluatte kieltää liikkumisen kaikilta muilta paitsi poliittiselta eliitiltä.
Ilmoita asiaton viesti
Jotenkin tuntuu jotta Kaikki eduskunnasta tarttis paiskata johki avantoon jäähtymään . Ja miettimään esim suhteellisuuksia kun Suomi on pikkuriikkinen maa loppupeleissä . Tyyliin Berliinin tai Pietarin kokoinen asukasluvultaan ..
Siel tarttis eduskunnassa ”viisaat” päät lyödä yhteen ja yhdessä oppositiossa ja hallituksessa tehdä Suomen kansalaisten eteen duunia . Nähdä muutakin kuin omannavan .. esim Kurkku suorana huudetaan puolitotuuksia vailla vastauksia ..
Koska aivan varmaa on jotta saman aikaan muualla kilpailija maissa kymmeniä tuhansia viisampia päitä miettii omien maidensa etuja .
Tulevat lakko aallot on esim uskomattoman typeryyden huipentuma tuhota Suomen taloutta .
Ilmoita asiaton viesti
”Tulevat lakko aallot on esim uskomattoman typeryyden huipentuma tuhota Suomen taloutta.”
Samoin kuin ne tulevat palkankorotukset.
Ilmoita asiaton viesti
Rahapuolue on niin shokissa siitä, että köyhien kyykytys ei enää onnistu yhtä näppärästi kuin sen valta-aikana viime vuosikymmeninä, että se ehdottaa vasemmistopainotteiselle hallitukselle oikeistolaista hallitusohjelmaa.
Ja lehmät lentävät.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitokset, olemme tilanteessa, jossa tehty työ talouden eteen on romuttumasss ja myös EU on huolissaan. Nyt on keskitytty aivan muihin tekijöihin kuin ihmisten ja yhteiskunnan asioiden hoitamiseen. Sitoutumaton Siuntion kokoomuksen ääniharava Kari Vierinen.
Ilmoita asiaton viesti