Suzanne Humphries ja vaikeneva Suomi

 

Viime vuoden marraskuussa Suomeen saapui tohtori Suzanne Humphries, munuaislääkäri ja kirjailija, luennoimaan rokotuksista, niiden historiasta, väitetystä tehosta ja haittavaikutuksista. Hän on kirjoittanut aiheesta myös kirjan.

Hänet kutsui maahan kolmen lapsen äiti Iittalasta, etsittyään vuoden ajan internetviidakosta lääkäriä joka olisi asiantuntija rokotuskysymyksissä ja vapaa taloudellisista kytköksistä lääketeollisuuteen. Hän löysi neljä sopivaa ehdokasta ja valitsi heistä tri Humphriesin.

Tri Humphries piti neljä luentoa, kaksi Tampereella, yhden terveysalan ammattilaisille ja toisen suurelle yleisölle, kaksi Helsingissä, samalla kaavalla. Kuulijoita oli runsaasti, yhteensä 250.

Suzanne Humphries puhui omasta kokemuksestaan. Hän näki työssään sairaalassa, miten hänen munuaispotilaidensa kunto yhtäkkiä romahti. Syyksi paljastui yhä uudestaan potilaiden äskettäin, usein 24 tunnin sisällä saama flunssa- tai keuhkokuumerokotus. Esimies piti tri Humphriesin havaintoja mahdottomuutena, kun hän kertoi niistä, samoin moni kollega. Toiset kollegat alkoivat myös esittää potilailleen kysymyksen: Koska sinut on viimeeksi rokotettu? ja havaitsivat saman johdonmukaisuuden. Munuaispotilaiden tila huononi yhtäkkiä ja osa kuoli rokotusta seuranneina tunteina tai päivinä. Tri Humphries ei voinut enää luottaa lausumaan, johon hän oli aina uskonut ja joka väittää että rokotukset ovat turvallisia kaikille. Hän alkoi ottaa asiasta selvää.

Hän kohtasi myös työssään lapsiryhmiä, jotka olivat harvinaisen terveitä, lapsilla ei ollut infektioita, autoimmuunisairauksia eikä mielialahäiriöitä. Kävi ilmi, että näitä lapsia ei ollut rokotettu. Tri Humphries paneutui ottamaan selvää rokotuksista laajemmin. Hän tutki rokotusten historiaa ja vertasi sitä eri maiden väestön yleiseen kansanterveyden kehitykseen. Hänen löytönsä oli, että kuolleisuus tauteihin laski 1900-luvulla kaikissa teollistuneissa maissa elintason kohoamisen myötä ja että rokotusten aloittaminen merkitsi yleensä sairastumisen ja kuolleisuuden lisääntymistä uudelleen. Rokotukset eivät siis vähentäneet sairastumista, joka oli jo vähentynyt luonnollista tietä, vaan yleensä lisäsivät sitä.

Suzanne Humphriesilla on edeltäjiä. Kanadalainen lääkäri Guylaine Lanctot haastettiin vuonna 1996 oikeuteen, kun hän oli kirjoittanut rokotuksia arvostelevan kirjan The Medical Mafia. Oikeudenkäynnissä Lanctot´n asiantuntijatodistajana esiintyi saksalainen tri Gerhard Buchwald (kirja Vaccination: Business Based on Fear). Buchwald sanoi lausunnossaan: ”Brittiläinen sosiaalilääketieteen professori Thomas McKeown todisti, ettei tarttuvien tautien vähenemisellä teollisuusmaissa ollut mitään tekemistä rokotusten kanssa, vaan se johtui köyhyyden ja nälän vähenemisestä.” Esimerkiksi tulirokkoa vastaan ei yhtä epäonnistunutta venäläistä kokeilua lukuun ottamatta ole kehitetty rokotetta, ja se on vähentynyt pois itsestään. Sama pätee lavantautiin, jota vastaan ei ole ollut systemaattisia rokotuksia.

Entä muut? Tri Buchwald uskoi rokotusten suojaavaan vaikutukseen kuten useimmat muut kollegansa, kunnes hän sattui vilkaisemaan sairaalassa tiettyjä potilaspapereita. Toisen maailmansodan jälkeen aina vuoteen 1974 Saksassa oli 11 isorokkoepidemiaa. Papereista hän näki, että kaikki sairastuneet olivat saaneet rokotukset. Tämä oli Buchwaldille järkytys, joka sysäsi hänet perehtymään rokotuskampanjoihin ja niiden vaikutuksiin.

Polion torjuntatoiminnalla on mielenkiintoinen historia. Ennen poliorokotusten aloittamista Saksassa jokaisen, jonka ulosteessa oli poliovirus, katsottiin sairastuneen polioon. (Nykyään tiedetään, että täysin terveilläkin voi olla ulosteessa polioviruksia.) Näillä perusteilla arvioitiin, että poliotapauksia oli vuosittain 4000. Kun poliorokotukset käynnistettiin, tilastointitapaa muutettiin. Nyt polioksi laskettiin vain tapaukset, joissa potilas halvaantui vähintään kuudeksi viikoksi. Näin saatiin poliotapaukset vähenemään 400:an! ”Vuodesta 1978 Saksassa ei ole ollut ainuttakaan poliotapausta, mutta vuosittain on 50 poliorokotusten aiheuttamaa halvaantumista. Tämä on saanut Saksan terveysviranomaiset harkitsemaan rokotuskäytännön muuttamista, koska ei ole järkevää jatkaa rokotuskampanjaa, joka aiheuttaa 50 halvaantumista vuosittain, kun itse sairaus ei ole aiheuttanut niitä yhtään”, tri Buchwald sanoi (1996).

Jonas Salk, poliorokotteen keksijä, todisti vuonna 1977 muiden tiedemiesten kanssa Yhdysvaltain senaatin komisssion kuulemana, että lähes kaikki polioepidemiat vuoden 1961 jälkeen ovat suurmittaisten rokotuskampanjoiden aiheuttamia. (Science 4/4/77 ”Abstracts”) Mitä mahtaakaan tapahtua Filippiineillä ja Syyriassa Unicefin nyt aloittamien miljoonarokotusten seurauksena? Sen voi ennustaa: tulee lisää poliosairastumisia, jotka johtavat uusiin rokotuskampanjoihin. Tämä on nerokasta, joskin kyynistä myynninedistämistä.

Vuonna 1979 Ruotsi luopui hinkuyskärokotteesta sen tehottomuuden vuoksi. Hinkuyskätapauksia oli edellisenä vuonna 5.140; näistä 84 % oli saanut rokotteen kolme kertaa (BMJ 283:696-697, 1981). JAMA taas raportoi 1990, että yli 95 % USA:n koululaisista rokotetaan tuhkarokkoa vastaan, ja silti suuria tuhkarokkoepidemioita puhkeaa kouluissa jatkuvasti – ja suurin osa sairastuneista on jo saanut rokotteen (JAMA 21/11/90).

Jokainen on kuullut, että rokotukset ovat turvallisia ja haittavaikutukset harvinaisia tai hyvin vähäisiä. Lääkärit, sairaanhoitajat ja terveysviranomaiset eivät kerro rokotettavalle tai tämän vanhemmille, mitä saattaa tapahtua ja mitä on jo tapahtunut. Tilastoja ja raportteja haittavaikutuksista on jokaisen löydettävissä nettisivuilta ja kirjoista, myös terveysviranomaisten ja lääkärien löydettävissä. Monet niistä ovat jopa terveysviranomaisten laatimia. Kuolemantapaukset, halvaantumiset, Guillain-Barré-sairastumiset, narkolepsia: näitä tilastoidaan, samoin nyttemmin kätkytkuolemia ja autismitapauksia. Autismin mahdollisuudesta varoitetaan jo rokotepakkauksen kyljessä. Yhdysvalloissa vuonna 2012 lapsi sai alle 6-vuotiaana 52 rokoteannosta, kaikkiaan 15 eri rokotetta, ja autismitapaukset ovat lisääntyneet huimaavasti. Jo yksi lapsi 50:stä on autisti, kun luku vuonna 1980 oli 1:10 000. Tosin Yhdysvaltain National Vaccination Information Center ilmoittaa, että kaikista rokotusten haittavaikutuksista raportoidaan vain alle yksi prosentti. (Katso USA:n virallisesti listatut haittavaikutukset osoitteesta http://vaers.hhs.gov/index)

Jokainen rokote aiheuttaa aivotulehduksen, joka tuhoaa aivosoluja (G.Buchwald). Vaikutukset voivat olla lieviä , tuhoisia ja kaikkea siltä väliltä. Geneettiset muutokset ovat mahdollisia. Lääkäri John Down kertoi vuonna 1866 mongolin näköisistä lapsista, joita oli alkanut syntyä 1796 aloitettujen isorokkorokotusten mukana. Saksassa ensimmäinen Down-lapsi syntyi 1922. Down-syndrooma on ehkä ensimmäinen rokotusten aiheuttama synnynnäinen sairaus. Autoimmuunisairauksien ja allergioiden ohella rokotusten hermostoa tuhoava vaikutus näkyy ADHD-oireina, väkivaltaisuutena ja lukutaidottomuuden lisääntymisenä. Lapset eivät ymmärrä kirjaimia eivätkä numeroita. Vuonna 1996 Saksassa oli 4 miljoonaa lukutaidotonta, USA:ssa 27 miljoonaa.

Tiedon puutteesta ei siis terveysalan päättäjien ja lääkärien kohdalla ole kysymys, vaan jostain muusta.

Tapasin tri Suzanne Humphriesin hänen Suomessa käydessään. Hänelle oli Helsingissä järjestetty lehdistötilaisuus, johon ei tullut ainuttakaan median edustajaa. Se on osittain ymmärrettävää, koska kutsut lähtivät vasta edellisenä päivänä. Hänelle järjestettiin myös luentotilaisuus lääkäreille Espoossa pidetyn lääkärien seminaarin yhteyteen. Paikalle saapui kahdeksan lääkäriä. He kuuntelivat luentoa sanaa sanomatta, ja osa poistui ennen loppua. Kukaan ei esittänyt kysymyksiä. Tunnelma oli jäätävä, Suzanne Humphries sanoi. Hän on neljän vuoden ajan luennoinut eri puolilla maailmaa aiheesta, joka on terveyspoliittisesti, kansantaloudellisesti ja liiketaloudellisesti merkittävä, johon liittyy kuolemaa, sairautta, ahneutta, hyväuskoisuutta, huijauksia ja väärennöksiä, leikkiä ihmisten terveydellä, ja hän on itse aiheen asiantuntija. Joka paikassa, myös lääkäreille kohdistetuissa tilaisuuksissa hänen luentonsa ovat herättäneet paljon kysymyksiä ja vilkasta keskustelua. Mutta Suomessa: ei sanaakaan.

Ainoa media joka Suomessa haastatteli tri Humphriesia oli Rock Radio. Kunnia heille siitä.

Yritimme selittää tri Humphriesille, mistä tässä on kysymys. Maamme on pieni, täällä vallitsee aina yksi mielipide ja yksi guru kerrallaan, keskustelu ei kuulu perinteisiimme, lääkärit ovat oppineet meilläkin että rokotteet ovat turvallisia ja auttavat kaikkia, vanhojen oppien ja auktoriteettien kyseenalaistaminen on meillä erityisen vaikeaa koska olemme niin lainkuuliaista kansaa.

Mutta meillä vallitsee kyllä erityisen kova liitto kansainvälisen lääketeollisuuden, terveysviranomaisten, lääkärikunnan enemmistön ja median kesken. Lähes yhtä kova kuin Yhdysvalloissa? Ei ehkä, mutta kova.

Eläkkeelle lähtevä maan ylin lääkintäviranomainen, THL:n pääjohtaja Pekka Puska sanoi Ylen haastattelussa joulukuussa 2013, että hänen uransa vaikein hetki oli H1N1-rokotteen Pandermixin aiheuttama narkolepsiatapausten sarja. Hänen mielestään kuitenkin hän ja THL eivät olisi voineet tehdä mitään toisin.

Miksi ei? THL olisi voinut varoittaa yleisöä Pandermixin tiedetyistä haittavaikutuksista. Saksalainen lääkärijärjestö varoitti erityisesti rokotteen mahdollista haitoista ja kielsi ministeriensä, sotilaidensa ja ulkomailla työskentelevien virkamiestensä rokottamisen nimenomaan Pandemrixillä – he saivat toista rokotetta (sic). Keskustelu johti siihen, että vain 12 % saksalaisista halusi Pandemrix-rokotteen. Jopa Yhdysvaltain elintarvikevirasto FDA totesi, että rokotteen lisäaineet saattavat aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia. Puolan terveysministeri katsoi, että lääketeollisuus ja WHO olivat suurennelleet vahvasti koko sikainfluenssapandemiaa. Puolassa rokotuksia ei aloitettu. THL tiesi taatusti, ettei rokotetta ollut koskaan testattu kunnolla. Se ei ole itse yrittänyt millään tavalla selvittää rokotuksen todellisia haittoja ja hyötyjä, ei julkaissut tilastoja esimerkiksi kohtukuolemista ja ennenaikaisista aborteista ja muista rokotteen aiheuttaman autoimmuunitulehduksen mukana tulevista vaivoista ja vammautumisista. Se ei ole ilmeisestikään kehottanut mediaa raportoimaan rokotteesta maltillisesti, myös kriittisesti. Päinvastoin, Pekka Puska itse uhkasi julkisesti kaikkia rokotukseen kriittisesti suhtautuvia. Ja lopuksi: THL ei ole torjunut Pandermix-rokotetta eikä luopunut rokotuskampanjasta, vaikka olisi voinut.

Entä media. Riittäköön yksi esimerkki. Syksyllä aloitettiin Suomessa rokotukset papilloomaviruksen (HPV) erittäin harvoin aiheuttamaa kohdunkaulasyöpää vastaan. Rokote on harvinaisen pahamaineinen ja aiheuttanut tuhansia elinikäisiä vammautumisia ja kuolemia. Tri Nina Bjelogrlic-Laakso astui julkisuuteen vaatien viranomaisia jakamaan nuorille ja heidän vanhemmilleen totuudenmukaista tietoa rokotteesta, vedoten sen todettuihin vakaviin haittavaikutuksiin, joista kansainväliset lääketieteelliset aikakauslehdet olivat kertoneet. Nina Bjelogrlic-Laakso on entinen Lääkelaitoksen tieteellisistä neuvonnoista vastannut ylilääkäri ja ymmärtääkseni tietää, mistä puhuu. Hän oli jopa pääsemässä radiohaastatteluun THL:n edustajan kanssa, mutta viime hetkellä hänen osallistumisensa peruttiin ja studioon jäi THL:n edustus. Suomen Lääkärilehti ei myöskään julkaissut hänen mielipidekirjoitustaan aiheesta. Sen sijaan Journalistiliiton lehti Journalisti.fi ansioitui julkaisemalla freelancetoimittajan artikkelin, jossa muutamaa HPV-rokotteesta varoittanutta tv- ja sanomalehtitoimittajaa (heitäkin on!) sanottiin puoskareiden sylikoiriksi ja Nina Bjelogrlic-Laaksoa puoskariksi. Se oli niin puhdasveristä kansainvälistä lääketeollisuuden lobbausta Skepsis-järjestöjen tyyliin, että minua entisenä Helsingin Sanomalehtimiesyhdistyksen jäsenenä hävetti. Suomi on syvällä tässä synnissä.

 

 

Lähteet: Dissolving Illusions, Disease, Vaccines, and the Forgotten History, Suzanne Humphries, MD, Roman Bystrianyk, 2013; The inside story on vaccine dangers, http://www.naturalnews.com/042642_Suzanne_Humphries_vaccin…; http://www.whale.to/vaccines/buchwald9.html; Study finds flu shot really did make people sicker, Helen Branswell, The Canadian Press, http://metronews.ca/health/363279/canadian-problem-maybe-not…; Historical data shows vaccines are not what saved us, Rich Stossel, http://www.naturalnews.com/042729_vaccines_historical_data_dec; Five Reasons Why I`ll Never get a Flu Shot, http://usahitman.com/frwngafs/; Vaccination, Social Violence, and Criminality: The Medical Assault on the American Brain, Harris L.Coulter, Ph.D, http://www.vaccinationinformationnetwork.com/vaccination-social…; Ruotsalaisporfessori: Pandemrix-rokotteen vaaroista tiedettiin, http;//www.mtv.fi/ulkomaat/artikkeli/ruotsalaisprodessori…; VACCeptable Injuries, Increasing Childhood Diseases & Developmental Disorders, Markus Heinze, 2012, http://www.createspace.com/3886322; Vaccines, http://www.sailhome.org/Cincerns/Vaccines.html; 11 Reasons Why Flu Shots Are More Dangerous Than A Flu, http://www.whydontyoutrythis.com/2013/09/11-reasons-why-flu-sh…; 8 Year Study Finds flu Vaccines Ineffective in Decreasing Hospitalizations from the Flu, http://healthimpactnews.com/2013/8-year-study-finds-flu-vaccines…; No Polio in the Philippines Since 1993, but Mass polio Vaccination Program Targeted for 500,000 Typhoon Victims Under Age 5 (Why Are Children Dying in Countries Where Unicef Works?), http://wakeup-world.com/2013/12/04/no-polio-in-the-philippines-s…; The Marvelous Health of Unvaccinated Children, Francoise Berthoud, MD, pediatrician, http://www.thehealthyhomeeconomist.com/marvelous-health-of-un…; Lastenreuma huolestuttaa iittiläisiä vanhempia, Kouvolan Sanomat, 23.12.2013; Lapsille puhkesi joukkoreuma Iitissä, http://yle.fi/uutiset/lapsille_puhkesi_joukkoreuma_iitissa/7025448; tri Antti Heikkilän blogit 16.9.2013 HPV-rokotukset aloitettu Tampereella, http://www.anttiheikkila.com/blogi/hpv-rokotukset-aloitettu-tamper… sekä 25.11.2013 Flunssarokotus-hypeä jälleen, http://www.anttiheikkila.com/blogi/flunssarokotus-hypea-jalleen/?f… sekä 26.12.2013 THL:n Isä Aurinkoinen eläkkeelle, http:://www.anttiheikkila.com/blogi/thl:n-isa-aurinkoinen-elakkeelle/; Tuliko toimittajista puoskareiden sylikoiria?, Hanna Hyvärinen, Journalisti.fi, 13/2013, http://www.journalistiliitto.fi/journalisti/lehti/2013/13/debatti/tulik

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu