KISSANPOJISTA ON JO YLITARJONTAA

 

Keskisuomalainen kertoi 26.8.2022, että kissanpentujen hinta nousi pilviin. Kissanpennuista todella pyydetään huimia hintoja, mutta se ei tarkoita sitä, että ne menisivät kaupaksi!

Haluaisin varoittaa niitä, jotka aikovat teettää kissallaan pentuja ansaintamielessä. Kerron omasta kokemuksestani, vaikka teetinkin pennut siksi, että halusin itse kaksi pentua ko. yhdistelmästä. Luojan kiitos pentuja syntyi vain kolme.

Meillä oli tänä kesänä pentue, jonka isä on suosittua, ihanasta luonteestaan tunnettua rotua. Myös emossa on tätä minunkin suosikkirotuani. – Astutus matkoineen jo maksoi satasia. Onneksi emo pysyi terveenä ja synnytys sujui hyvin; aina olisi ollut mahdollista, että keisarileikkaukseen olisi jouduttu. Kantava emo ruokittiin laadukkaalla ravinnolla (kuten olin tietysti tehnyt jo ennen emon tiineyttä) ja pennut samoin. – Pennut tunnistusmerkittiin ja ne saivat kaksi rokotusta. Madotuksia tietysti oli useampia. Pentueen ruokakustannuksia en ole laskenut, samoin kuin en kissanhiekankaan.

Pentuja syntyi tosiaan vain kolme ja päädyin siis etsimään kotia vain yhdelle niistä. Hintaa piti laskea ennen kuin kukaan otti ilmoituksen johdosta yhteyttä. Myöntää täytyy, että olin tarkka uuden kodin suhteen ja se kävi ilmi myös ilmoituksesta. Lopulta, viikkojen päästä, sopiva koti löytyi, mutta ei ilmoituksen vaan tuttavan kautta.

Pennusta sain saman hinnan kuin astutukseen matkoineen oli mennyt. Karkeasti arvioin, että jos olisin myynyt kaikki kolme pentua, olisin saanut ”omani” takaisin. Jos taas pentuja olisi ollut enemmän, kustannuksetkin olisivat nousseet.

En voinut olla panematta merkille, että monet muut kissanpentuilmoitukset olivat netissä kauan ja monesti hintaa laskettiin ennen kuin ilmoitus poistui. Mitä arvelette: mitä maatiaiskissojen pennuista todellisuudessa maksetaan, varsinkin jos kasvattaja ei ehkä ole tunnistusmerkinnyt ja rokotuttanut pentujaan? Itse veikkaan, että ei enempää kuin 100-200. Ja niin halvalla taas ei pentua kannattaisi myydä, koska hinta on myös sen ”henkivakuutus”.

Korona-aikaan saattoi kissanpennuista pyytää melkein mitä vaan, mutta nyt kun ”kaikilla” on jo koronalemmikit, pentuja ei todellakaan kannata teettää ainakaan ansaintamielessä. Pelkään, että monet pennut jäävät myymättä tai joutuvat huonoihin oloihin, kun valinnanvaraa ei myyjällä välttämättä ole. Tai sitten eläinsuojeluyhdistykset saavat nekin kontolleen.

Toivoisin, ettei julkaistaisi juttuja, joissa kerrotaan kissanpennuista pyydettävän jopa 800-1000 euroa, julkaistaisi. Koska äkkinäinen voi luulla, että sellaisia hintoja maksetaan muistakin kuin rotukissoista.

Tokihan kissanpoikueesta on kasvattajalle aivan mielettömästi iloa, mutta se on taas toinen juttu. Sitäpaitsi, jos emo sattuisi kuolemaan synnytyksessä tai muuten oli kykenemätön hoitamaan poikasiaan, niin voisi kasvattajalla ensimmäiset viikot olla naurussa pitelemistä kun syöttäisi pentuja 24/7 parin tunnin välein.

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu