Me hiljaisiksi ”pölätetyt”, eläkeläiset

Pysähdyin lukemaan Markus Lintisen kirjoitusta ”Annetaan hyvän kiertää”, arvoituksellisen otsikon takaa paljastui tiukkaa tietoa eläkeläisten toimeen tulosta asiallisina lukuina. Hyvä Markus!

Kovasti on puhuttu Vappusatasesta. Hallitsijat kehuu, oppositio kritisoi, eipä juuri ole näkynyt satasta odottelevien mielipiteitä.

Ihmeen hiljaista kansaa olemme me eläkeläiset. Onko meidän suut pistetty suppuun yleistämällä meidät kestävyysvajeeksi?

Tyhmää olla hiljaa!

Meissä on monenlaista joukkoa, niitä hyvin porskuttavia,  nipin napin  omillaan toimeentulevia ja Kelaan pakosta turvautuvia.

Työikäiset neuvottelevat palkoistaan. Opiskelijat tarvitsevat tukensa.  Me olemme ryhmä joilla ei ole mahollisuutta  tuloihinsa vaikutta.

Älkää luulko että, olemme yhteiskunnan ulkopuolella, kaikesta huolimatta elääksemme meidänkin täytyy käyttää varojamme ja pyörittää kansantaloutta kulutuksella.

Uskokaa tai älkää eläkeläiset ovat velkaantuneet.  Ei ole puhuta kulutus-eikä peliveloista, eikä velkaantuminen ole vapaaehtoista. Uskon, että pahiten velat rasittaa yksin asuvia naisia.

Usein asumme  omistusasunnoissa joiden remontin tarve pukkaa päälle.  Asuaksesi kodissasi  sinun on  osaltasi maksettava taloyhtiöiden saneerauslainoja. Tulee putkiremonttia, julkisivua, ikkunoita, kattoja, vesivahinkoja. Siinäpä saa tuumata mihin muuhun jää varaa, kun yhtiövastike velkoineen vie eläkkeestä suurimman osan.

Pysähtykääs miettimään mihin niitä meidän eläkerahoja käytetään? Työllistämään esim. remonttimiehiä,  heidän työstään kerätään niitä verovaroja ja kansantalous pyörii.

Enpä helkkarissa suostu olemaan mikään kestävyysvaje.

Kansanedustaja Kimmo Kiljunen on puhunut paljon eläkeläisten tulotason tuomisesta muun yhteiskunnan tasolle ja tämän taitetun indeksin romuttamisesta. Markus Lintinen kuvaa hyvin miten Kela joutuu maksamaan eläkeläisille, kun tulotaso ei nouse elinkustannuksien noususta huolimatta. Taas kerran hölmöläisten touhua rahan siirtämisestä taskusta taskuun ja samalla ihmisten nöyryyttämistä.

 

 

ellelazarov

Eläkkeellä oleva hoitotyöläinen. Ikänainen jo! Vähän epävarma pitääkö itkeä vai nauraa tälle maailman menolle.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu