Vihreiden ja vasemmiston kahdet rattaat
Vihreiden ja vasemmistoliiton toiminta eurokentillä on herättänyt tällä viikolla suurta hämmennystä, kun yhteisen maatalouspolitiikan äänestykset ovat olleet käynnissä.
Parlamentin hyväksytty kanta varmistaa maataloustuotannon harjoittamisen Suomessa kannattavasti ja kestävästi vuoteen 2027 saakka.
Ympäristö- ja ilmastotoimenpiteisiin ohjataan entistä enemmän tukia, mutta samalla Suomen erityisolosuhteet huomioidaan tukien ehdoissa.
Meille tärkeät tuet luonnonhaittakorvauksesta 141-tukeen säilyvät. Järkeä saadaan myös viljelijöitä rasittaneisiin nautojen korvamerkintöjen valvontoihin.
Samalla aikaa kun äänestimme parlamentissa, maatalousministerimme Jari Leppä neuvotteli onnistuneesti jäsenmaiden kannan maatalousministerien kokouksessa, jossa Suomelle tärkeät asiat turvattiin.
Unohtaa ei sovi sitäkään, että Sanna Marin valitsi kesän rahoitushuippukokouksessa Suomen kiristysruuviksi jäsenmaksupalautusten sijaan juuri maatalousrahat, minkä ansiosta Suomen maatalouden rahoitusosuus nousee nykykauteen verrattuna kuusi prosenttia.
Kyse ei ole pikkusummista, sillä EU:n maatalouspolitiikkaan käytetään vuodessa 48 miljardia euroa.
Hallituspolitiikan kannalta on kyseenalaista, että sekä vihreiden että vasemmistoliiton europarlamentaarikot ryhmiensä mukana äänestivät ja äänekkäästi kannattivat tärkeän ja jo kaksi vuotta myöhässä olevan maatalousuudistuksen palauttamista lähtötelineisiin.
Lisäksi vihreät ja vasemmisto jättäytyivät ulos ryhmien yhteisestä kompromissista, jossa sovittiin ilmasto- ja ympäristölinjauksista maataloustukiin.
Vihreiden ja vasemmiston linjavalinta olisi lykännyt ruoantuotannon, ilmaston ja ympäristön kannalta tärkeitä päätöksiä. Se ei vastaa myöskään hallitusyhteistyötä Suomessa.
On kestämätöntä, että samalla kun Luxembourgissa Jari Leppä ajaa Suomen kannan mukaisesti tärkeää yhteisen maatalouspolitiikan uudistusta eteenpäin, täällä saman hallituksen edustajat työntävät kapuloita rattaisiin.
Vihreät ja vasemmistoliitto ajavatkin maatalouspolitiikassa kaksilla rattailla.
Euroopan parlamentissa istutaan toki eurooppalaisissa ryhmissä, mutta voidaan silti perustellusti kysyä, onko heidän valitsemansa toimintatapa linjassa hallituksen yhteisten tavoitteiden kanssa ja Suomen edun mukaista?
Joo, mutta mihin kepu lukeutuu, kun istuu tukevasti samassa hallituksessa?
Ilmoita asiaton viesti
Onhan se mahdollista,että sieltä ongelmista huolimatta voi vaikuttaa asioihin. Ihan kuten blogisti asiaa valaisee
Ilmoita asiaton viesti
Vihreässä liitossa ja Vasemmistoliitossa on todennäköisesti ajoittain pohdiskeltu, että voisimmehan puolueina yhdistyä.
Vihreä liitto on tosin radikaalimpi.
Esimerkkeinä vihreän ministerin ehdotus kaikkien huumeiden käytön laillistamiseksi Suomessa.
Tai vihreiden kannattama suunnitelma vieraan valtion rahoittamasta islamilaisesta suurmoskeijasta Helsingin kantakaupunkiin.
Ilmoita asiaton viesti
Vihervasemmisto kyllä tykkää maaseudusta ja maataloudesta. Kunhan se ei ole Suomessa. On paljon kivempaa käydä ihastelemassa elävää maaseutua vaikka Ranskassa shampajalasi kädessä.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä.
Suomi lienee ainoa Euroopan maista,jonka maataloutta ei omat asukkaansakaan arvosta ehki nimeksi.
Rakenna tuosta sitten Suomelle jotain yhteistä arvomaailmaa.
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa siirtymä maalta kaupunkeihin tapahtui niin hiljattain ja nopeasti, että kaupunkiväestö kokee siitä vielä syvää katkeruutta ja pyrkii kostamaan sen maaseudulle jääneisiin ”parempiosaisiin” vaikka nämä tosiasiassa ovat nykyajan maaorjia,
Ilmoita asiaton viesti
Tuo kaksilla rattailla ajo ilahduttaa oikeastaan. Mahdollisuus tuohon rikastuttaa politiikkaa. Äänestäjille jopa voisi kertoa, että aiomme toimia näin Suomen hallituksessa mutta noin EU:ssa. Ajetaanhan mökkitielläkin keskellä vaikka maantiellä ajetaan oikeaa laitaa. Mittakaava ratkaisee! Sama koskee kuntapolitiikkaa suhteessa kansalliseen politiikkaan. Vihreä kansanedustaja+kunnanvaltuutettu voisi vastustaa ylikansallisia kaivosyhtiöitä (eivät muuten tee niin) mutta ottaa sellaisen ilomielin vastaan kotikuntaan.
Ilmoita asiaton viesti
No, enpäs syyttelisi yksistään vihervasemmistoa maaseudun syrjimisestä siellä EU:n päätösten tekemisissä. Miksihän keskustalaiset mepit istuskelevat parlamenttiryhmässä Renew Europe (RE), joka ajaa nimenomaan vasemmistolaista, jopa sosialistista, politiikkaa? Tuota mainittua RE ryhmää johtaa romanialainen meppi Dacian Cioloș. Wikin mukaan näyttää siltä, että henkilön poliittinen aate istuu vahvasti vasemmistolaiseen ideologiaan. Hän näyttää perustaneen oman puolueen Romaniaan. Wikissä ”Maaliskuussa 2018 Cioloș ilmoitti uuden poliittisen puolueen, Romania yhdessä -liikkeen, perustamisesta.”
Meppi Cioloș on ollut myös maataloudesta vastaavana komissaarina 2010 – lokakuu 2014 Barroson II komissiossa.
Näyttäkin siltä, että myös Keskusta itse istuu ja ajelee kaksilla rattailla, mutta ei tunnusta tuota kotimaassa avoimesti. Ei siis ihme, että maataloutemme alasajo on tapahtunut vuosien saatossa ja mitä ilmeisimmin jatkuu juuri Keskustan omista toimista.
https://en.wikipedia.org/wiki/Dacian_Ciolo%C8%99
Ilmoita asiaton viesti
Aika pitkälle näin. Keskusta väittää olevansa maataloudennja maaseudun asialla mutta todellisuudessa ajaa tiukkaa keskittämispolitiikkaa niin kunta kuin maakuntatasollakin. Tärkeintä tuntuu olevan hallinnon maksimointi jotta sinne saadaan puoluetovereille suojatyöpaikkoja.
Ilmoita asiaton viesti