Suomi – EUn maakunta

Suomi on EUn maakunta.

Paljon ruutia on käytetty vuosikausia keskusteluun ja räyhäämiseen Suomen EU-jäsenyyden puolesta ja sitä vastaan. Jo pitkään on ollut ilmeistä, että poltettu ruuti on mennyt harakoille eli hukkaan.

Suomen ns. kansalaisten vaikutusmahdollisuudet EUssa ovat lähellä nollaa. Syykin on yksinkertainen ja ilmiselvä.

EUssa on toistaiseksi reilut 500 miljoonaa asukasta. EUn parlamentissa on 751 paikkaa ja niistä 13 on Suomella. Äänivaltamme on noin 2% äänistä. EU säätää pääosan Suomessa voimaanpantavista laeista ja asetuksista eduskuntaa kumileimasimena käyttäen. Kun luin Suvi-Anne Siimeksen kirjoituksen Hesarissa tänään kansalaisyhteiskunnan tärkeydestä EU-Suomessa, purskahdin pitkään nauruun. Siinä tiivistyi täydellinen harhautuminen reaalimaailmasta.

Suomella ei ole mitään merkityksellistä valtaa itseään koskeviin päätöksiin EUssa, koska olemme niin mitätön jäsen liitossa. Tuorein esimerkki vallan puutteesta oli kevytautoja koskeva laki. Näyttää siltä, ettei meillä ole hallituksella mitään kykyä pitää kiinni suunnitelmasta, koska olemme saaneet Brysselistä nootin, joka ei hyväksy kevytautohanketta.

EU onkin jo pitkään ollut käytännössä liittovaltio. Tämä liittovaltion tiivistyminen jatkuu edelleen ja vähentää koko ajan kykyämme itse tietää ja päättää mikä meille on hyväksi. Suhteemme on verrannollinen suomettumisen aikaan, jolloin pokkuroimme Moskovaan päin ja hyväksytimme siellä politiikkamme sekä tärkeät päättäjävalinnat.

Itse en ole 20 vuoteen laskenut olevani enää suomalainen vaan EUn passin kantaja ilman varsinaista kotimaata. Olisikin aika luopua kaksinkertaisesta EU-hallinnosta ja Suomen lopettaa leikkimästä suvereenia valtiota, koska Suomi ei sellainen ole. Meillä ei kokomme takia ole edes tasa-arvoista asemaa suuriin EU-maihin nähden ja suurten valta vain lisääntyy.

Kannatan EUn tasoisen puoluejärjestelmän luomista välittömästi ja luopumista kansallisista puolueista. Se lopettaisi nykyisen absurdin välivaiheen. Samalla muutetaan Suomen lippu EUn maakuntalipuksi ja Sauli Niinistö maaherraksi vielä ennen hänen jäämistään eläkkeelle.

Ollaan realisteja ja rehellisiä itsellemme niin ei tarvitse myöhemmin selitellä uusille polville EU-ajan sekoiluamme.

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu