Miljoonia pakolaisia taas tulossa?

Jämerä Turkin sulttaani. (Lähde The Guardian)

Turkki on pistämässä vauhtia safe zone-vaatimukselleen. Se tarkoittaa Turkin etelärajalle, mutta Syyrian puolellekin ulottuvaa kurdialuetta, jonka Turkki haluaa miehittää. Syynä on kurdien sotilaallinen toiminta alueella, joka tukee ja helpottaa kurdikapinallisten toimintaa myös Turkin puolella.

Turkin sulttaani Erdogan on uhannut laskea 3,6 miljoonaa Turkin alueella olevaa pakolaista EUn puolelle, jollei EU ja USA puolla safe zonen muodostamista Turkin halun mukaan.

Kurdien sotilaallisen toiminnan lopettaminen Turkin puolella on täysin perusteltua samoin suojavyöhyke. Mutta tuntien EUn älykkään ulkopolitiikan ei tukea Erdoganille tule ja tänne on odotettavissa taas miljoonien väenryntäys, jota Antti Rinteen hallituskin varmasti tukee ollakseen EUn ytimessä. Otetaan taas lisää velkaa, sillähän se hoituu. Merkelin läksiäislahja on tässä odotettavissa koko EUlle. Ensimmäiset 12.000 ovat jo tulleet Turkista EUn puolelle Kreikkaan sitten heinäkuun, jossa vyöry on herättänyt enemmän kuin huolestumista.

https://www.theguardian.com/world/2019/sep/05/erdogan-ill-let-syrian-ref…

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu