Palkat- Marin on oikeassa, EK väärässä

Sanna Marin kertoi julkisesti kantansa minimipalkkaan. Hän näkee, että sen tulisi kokopäivätyöstä olla vähintään 3.000€ kuussa. Olen samaa mieltä. Kokopäivätyöllä on tultava toimeen ilman mitään Kelan tukia.

Suomi on lisäksi hyvin  kallis maa elää. Se johtuu erityisesti  korkeasta veroasteesta kaikessa. Veroaste taasen johtuu siitä, että elätämme vastikkeetta täysin työkykyisiä ihmisiä, ylläpidämme kasvavaa joukkoa  siirtolaisia vastikkeetta ja olemme hyvin sairasta kansaa.

EK näkee minimipalkan noston olevan mahdottomuus. No sen toteaminen johtuu pelkästään EKn roolista yritysten ja työnantajien etujen ajajana.

EKn Penna Urrila sanoo, että ”Ajatus, että palkalla pitää tulla toimeen, voi olla kaunis, mutta Suomessa sosiaaliturvajärjestelmä ja palkkaus täydentävät toisiaan.”

Urrila siis sanoo suoraan, että tulonsiirroilla  varmistetaan, että osaamattomat yrittäjät ja yritykset tienaavat hyvin, työntekijöillä ei väliä.

On käsittämätöntä, että tällaisia näkemyksiä edes esitetään. EKn mielestä täysin reaaliprosessin ulkopuolella olevan turhakkeen kuten pörssikeinottelijankin on tienattava osinkonsa ennen työntekijän elämiseen riittävää palkkaa.

Minä sanon suoraan, että tulemme mainiosti toimeen ilman yhtään ekonomistia, mutta emme  ilman ssiraanhoitajia tai roskakuskeja.

**

On kuitenkin niin, että kokopäiväisen työn riittämätöntä tasoa ei tule jatkuvasti paikata Kelan tuilla. Ne eivät saa olla kenenkään palkan jatke ja subventio orjatyötä teettävien firmojen omistajille. Jos yritystoiminta kannattaa yrityksen omistajille, pitää sen kannattaa työntekijöillekin.

Maksamme siis työssäkäyville tukia, jotta näiden työnantajat lihoavat ja voivat hankkia Mersun tai Bemarin, vaikka heistä ei ole edes kannattavan liiketoiminnan luojiksi. Kyvyt eivät riitä kuin ahneuteen.

**

EK väittää, että palkkojen nosto tasoon 3.000€ on mahdottomuus. No tuohan ei pidä paikkaansa vaan mahdoton tuntuu olevan halu parantaa tilannetta. Sitä halua ei ole lainkaan ja siksi pelotellaan palkkojen nousun johtavan suurtyöttömyyteen ja julkisen sektorin kustannuskriisiin.

Näinhän ei ole. Palkankorotukset lisäävät verotuloja ja ostovoimaa sekä työllisyyttä.  Ostovoima jakaantuu tasaisemmin eikä keskity harvojen taskuun käytettäväksi ökytuotteisiin ja keinotteluun. Ostovoima ei myöskään kerry kasvavassa määrin muutamille harvoille, jotka pystyvät kiertämään veroja, työntekijältä se ei hevin onnistu.

Lisäksi työkykyisten työttömien tuet on muutettava vastikkeellisiksi. Tukia vastaan on tehtävä töitä julkisella sektorilla, niitä töitä on määrättömästi.

Sohvassa makaavien että yritysten ja sijoittajien harrastama työtätekevien riisto verotuksella on lopetettava. Näin saadaan veroastetta myös alas.

**

Keskiansio Suomessa oli viime vuonna  3.036€ kuussa. Siitä jää käteen noin 2.300€, mikä on toimeentulominimi pääkaupunkiseudulla ilman Kelan tukia. Perheasunnon vuokra alueella on hyvinkin  1.500€ kuussa.

Unohdetaan myös se, että heikot palkat estävät säästämisen ja tuottavat surkeat eläkkeet. Näin monista tulee elinikäisiä Kelan asiakkaita. Huonotuloinen ei pysty edes jälkeläisilleen jättämään avuksi  perintöä.

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu