Kerrankin, kun olin woke, niin se ei käynyt Gigantille
Ostin korealaisen kännykän ja sain myyjältä pyynnön arvioida ostokseni. Gigantin tapa sensuroida täysin asiallinen tuotearvosteluni on kuin woke-kouhotus. En olisi uskonut Gigantin olevan noin pikkumainen.
Tein arvosteluni Gigantin nettisaitille eikä sen sisällön pitäisi kuulua millään tavoin Samsungin maahantuonnille siten, että se voi tekstin sensuroida.
On perin kummallista, jos tuotteen toteutunutta ostohintaa ei saisi mainita ja arvioida tuotteen järkevää hintatasoa. Kyseessä on minun arvioni eikä myyjän tai maahantuojan. Se toisen kuluttajan näkemyshän juuri muita ostajia kiinnostaa. Siksi näitä arvosteluita luetaan ja kirjoitetaan.
**
Nykyisten markkinoinnin oppien mukaan tuote on paljon muutakin kuin pelkkä fyysinen tuote tai palvelu. Tuote käsitteenä on laaja paketti asioita, jotka tiiviisti tai löyhemminkin tulevat tuotteen mukana automaattisesti.
Asiakas voi äänestää vain ostokäytöksellään. Yleensä muitakin vaatimukset täyttäviä vaihtoehtoja ostokselle riittää.
**
Miksi Gigantti sitten lähtee yksittäisen kirjoituksen sensuroimaan ja minua vastuuttomammin toimien irrottaa politiikan bisneksestä. Ne asiat eivät todellakaan ole erillisiä nykymaailmassa. Sen jokainen tietää jo kansainvälisestä päivänpolitiikasta. Jokaiseen kiloon venäläistä nestekaasua liittyy mm Venäjän valtion sotilaallinen toiminta tai verkkohäiriköinti. Ostoksella epäsuorasti rahoitetaan niitä.
Gigantti vaan ei vielä tätä sidosta tiedosta eikä hyväksy, vaikka kantaa ottaisi sen yksittäinen asiakas eikä yritys itse.
**
Alkuperäinen nettiarvosteluni Samsungin puhelimesta Gigantin saitilla:
”Minulla on A52s 5G ollut pari kuukautta. Laite on ollut yleisesti ottaen erittäin hyvä. Ostohintaan 299€ (tarjous) ei parempaa saa.
Näyttö on korkealuokkainen kuten myös kamerat. Laittamalla kännyyn 500€ lisää ei juuri muuta saa lisää kuin metallikuoret muovisen tilalle. Känny on korealainen. Fn itse laittaisi latiakaan kiinalaiseen kännyyn ja tukisi sen diktatuuria ja länsimaiden urkintaa, mutta omapahan on valintanne.
Laitteen puutteita on virran katkaisu, joka vaatii kahden näppäimen tarkalleen samanaikaisen painamisen eikä siitä tahdo tulla mitään, jos on laite kotelossaan. Suojakoteloita on heikosti saatavilla. Varsinkaan nahkaisia ei ole lainkaan liikkeissä, vain muovisia onnettomia.
Kännyn akku on nimellisesti tehokas, mutta puhelinta on ladattava kesken päivän, jos laitetta käyttää vähänkin enemmän. Pikalataus on kaukana pikaisesta.”
En itse laittaisi latiakaan kiinalaiseen kännyyn ja tukisi sen diktatuuria, mutta omapahan on valintanne.
Tässä on se ongelma. Tuotearvostelun tarkoituksena on arvioida tuote, eikä ottaa kantaa sen valmistusprosessin yhteiskunnalliseen tai poliittiseen merkittävyyteen.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, ei yrityksen nettisivujen tuotearvostelu ole oikea foorumi poliittisille mielipiteille.
Ilmoita asiaton viesti
Tuote on paljon laajempi kokonaisuus kuin arvelet. Näkemyksesi on ajalta ennen 80 -lukua.
Ilmoita asiaton viesti
Minäkin muistan kirjoitelleeni nettiin paljon korrektimmin 70-luvulla… vasta 80-luvulla villiinnyin.
Ilmoita asiaton viesti
Itse ostin noin kuukausi sitten Samsungin kännykän ja kun vertaa sitä aiempaan Huawein kännykkään, sitä on todella hankala käyttää ja monia toimintoja käyttääkseen pitää painella useita kertoja eri paikoista Huaweihin verrattuna. Puhelimessa on myös sisään integroitu akku, joten jos akku hajoaa, ei puhelimella tee mitään. Joitakin vuosia sitten ostin Samsungin taulu-tv:n ja kirosin silloin sitä, että saadakseen sen toimimaan piti avata joku Samsung tili. Seuraavat laitteeni eivät ole Samsung merkkisiä.
Toi pikalaturi on ainoa erinomainen juttu vanhaan kännykkään verrattuna.
Ilmoita asiaton viesti
Juu mielenkiintoista. Tuo ei vaan ollut juttuni aihe.
Ilmoita asiaton viesti
Liittyi se sen verran aiheeseen, että Samsungin laitteista oli kyse.
Ilmoita asiaton viesti
No ehkä niin. Minua kiinnosti tuo kaikkialla oleva sensuroinnin ja päällepäsmäröinnin tarve. Se on sairasta.
Ilmoita asiaton viesti
Meikäläisen Nokia 1110 on loistava kommunikointiväline, joka osaa tallentaa kaikki numerotkin SIM-korttiin.
En kaipaa älypuhelimia, eli teinikotkotuksia, joten en tarvitse nettiä taskuuni, kun sitä varten on kotikone suurella näytöllä.
”internet todella tyhmentää meitä”
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uusi-tutkimus-internet-todella-tyhmentaa-meita/7f93bb8b-5627-3008-a5ee-c5c91236bbc3
Ilmoita asiaton viesti
Elä stressaa, et saa mistään kokonaiskuvaa missä puhelin on valmistettu, suurimmaksi osaksi halvimman työvoiman maassa mitä Etelä-Korea ei ole. Samsungilla on megaluokan tehdas Vietnamissa. Mutta monet osat tehdään kiinassa.
Nokian puhelimissa arvostettiin made in Finland tekstiä tyyppikilvessä vaikka osat tulivat eripuolilta maailmaa, kokoonpano vain tapahtui Suomessa, tähänkin tuli muutos EUn myötä jolloin teksti muuttui assembled in Finland.
Joten poliittinen osa arvostelustasi ei todennäköisesti ollut faktaa, vain valmistaja tietää totuuden.
Tämä koskee jokseenkin kaikkea kuluttaja elektroniikkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Elektroniikkatuotteen tuotot menevät aivan muualle kuin komponenttien valmistajille Tiedän sen työni tuoneiden tietojen perusteella. Sinulla ei voikaan olla tällaista tietoa, koska se on tiukasti valvottua eikä monille saatavilla.
Valmiin kiinalaisen kännykän osto tuo Kiinaan huomattavasti enemmän tuottoja kuin vaikkapa korealaisen kännyn osto.
Tilanne on aivan sama kuin elintarvikkeiden kohdalla. Viljelijä ei näe kuin muruja tuotteensa tuotoista.
Ilmoita asiaton viesti