Älämölö Marinin aamiaisista (päivitetty)

Tapanani ei ole kehuskella vihervasemmiston ideologian hullutuksia. Siihen ei ole ollut järjellistä syytä, jollei itsekin ole populisti.

Sanna Marinin perheen ilmaisesta aamupalasta à 10€ en kuitenkaan edes summan mitättömyyden takia puhuisi mitään.

Vielä vähemmän tähän on syytä tietäen, että virkamiehet valtioneuvoston kansliassa ovat antaneet Marinin ymmärtää, että tämä pieni etu liittyy hänen pestiinsä. Tiettävästi hän ei sitä etua ole itselleen määrännyt.

Hän on maan korkeimmassa poliittisessa virassa eli etu on pieni kokonaisuudessa. Hänen pääministerin palkkansa on nettona mitätön verrattuna moneen länsimaahan.

On myös kokonaisuutta arvioitaessa otettava huomioon, että ministerille ei synny verotettavaa etua virka-autostaan, johon kuuluu kuljettaja. Etu on laskennallisesti tuhansia euroja kuussa.

Verotettavaa eivät ole myöskään kulukorvaukset, joita saa ilman todellisia kuluja tai ilmaiset matkat taksilla, junilla tai Finnairin lennoilla. Virka-asunnon verotusta en tunne.

Nämä muut verottomat edut tietenkin vaikuttavat siihen onko Marinilla ollut syytä tonkia ilmaisten aterioiden verotustaan.

Jotensakin täysin yli järjen rajojen on mennyt siis tämä ateriaedun älämölö käyttäen Kummelin huumorin ammattitermistöä.

Päivitys

Ylen tuoreen uutisen mukaan Sanna Marinin ateriaetuun on kuulunut muitakin aterioita. Ostokset olleet tasoa 850€ kuussa. Tämän uutisen perusteella en pysty enää näkemään Marinin juttua lipsauksena vaan yrityksenä pimittää totuus. Hänen on täytynyt ymmärtää, että on menty luvattomalle tontille.

Oleellista on nyt tietää onko työnantaja pidättänyt häneltä mitään ateriaedusta ja voiko työnantaja omin päin päättää edun verottomuudesta. Tietääkseni ei voi edes VNK.

 

+13
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu