Arvoliberalismi ja uskonto

On tullut tavaksi väittää, että uskonto on pahan alku ja juuri sekä ns. edistyksen  jarru.

Suomen koulusivistys on tietotasolla epäonnistunut työssään, kun jopa yliopiston kouluttamat opettajat toistavat papukaijana tätä edistyksellistä mantraa, joka heille on opetettu.

Uskonto on se oppi, joka on todennettavissa yhdeksi opiksi lähinna kirjallisen dokumentoinnin kuten Raamatun tai Koraanin avulla. Tämä mahdollistaa aina sen tarkistamisen mitä uskonto todella on ja opettaa.

Uskonto ei siis ole jokin ihmisryhmä, moskeija tai kirkko eikä se ole näiden teot ja historia kuten luullaan. Uskonto on täysin erillinen muodolliseen uskontokuntaan ja sitä edustavaan kirkkoon ja seurakuntiin  nähden.

Uskonnon voi syyllistää vain, jos uskonto kehottaa vääryyksiin. On siksi heikon ajattelun tulosta syyttää uskontoa siitä mitä uskontokuntaan kuuluvat ovat sanoneet tai tehneet vastoin uskontoaan.

On muotia ja trendikästä haukkua kristinuskoa asioista, joita se ei todellakaan opeta ja samalla puolustaa islamia vääryyksistä, joita islam nimenomaan opettaa. Tämä menetelmä kuuluu sarjaan totuuden kääntäminen päälaelleen. Se on tärkeä opetusmetodi korkeakouluissammekin ja sen sanotaan olevan tiedettä.

Uskonto sen paremmin kuin ateismi ei vaadi tieteellisiä todisteita, koska ne molemmat perustuvat uskoon. Satuolennot, joiksi liberaalit jumalia kutsuvat, ovat yhtä todellisia kuin ateistin tai agnostikon usko siihen, ettei yläkerrassa ole ketään ja kaikki on sattuman satoa.

**

Kristinusko ei perustu Vanhaan testamenttiin vaan Uuden testamentin sisältöön eli Jeesuksen opetuksiin. Oppina se on äärimmäisen humaani, mikä ei kuitenkaan  tarkoita, että se ei tuomitsisi  ihmisten vääriä tekoja.

Kristinusko on oppina koko länsimaisen etiikan, moraalin, ajattelun ja sen kehittymisen pohja. Kristinusko kuten kaikki uskonnot kehottaa harjoittajaansa tekemään tai jättämään tekemättä tiettyjä asioita. Se on sitten eri asia mitä kukin lopulta tekee.

Jos nykyajan liberaali ei kestä sitä, että hänen elosteluaan joku uskonto kehtaa opeillaan rajoittaa niin ongelma on kyllä ihan liberaalin korvien välissä. On myös kestettävä se, että kaikki muut ihmiset eivät syystä tai toisesta anna hyväksyntäänsä vapaamielisen kaikille puuhille. Eihän arvoliberaalikaan hyväksy mm arvokonservatiivin näkemyksiä.

**

Uskontoaan kunnioittavat kristityt ovat seuranneet aina oppiaan eivätkä kirkkoa, joka on vain ihmisten työpaikka ja organisaatio, jota eliitti on käyttänyt 2.000 vuotta massoja hallitakseen.

Nykyajan viherpunikkien eliitti yrittää nyt vastavuoroisesti ottaa ideologiallaan niskalenkin massoista. Sekä nykyliberaalit että kirkko ovat molemmat väärässä yrittäessään hallita ihmisiä omaksi edukseen.

Viisas noudattaa omaa  harkintaansa ja käyttää järkeään muodostaessaan näkemyksensä uskonnosta tai ideologiasta. Jollei ihminen osaa itse ajatella ja perustella ajatuksiaan tai uskoaan omalla järjellään niin asiaa ei auta yhtään opiskeltu ”viisaus”, tiede ja referointi jonkun patsaan nokkaan nostetun ajattelijan sananparsimottoviisauslauseisiin kuten Pirkka-Pekka Petelius sanoi sketsissään.

**

Kolumnisti Arno Kotro vaikertaa blogissaan, miksi uskontojen annetaan polkea ihmisoikeuksia. Kristinuskon osalta kristitty voi yksilönä paheksua ihmisoikeuksien polkemista arvoliberalismin nimissä.

Arvoliberaalit ovat kantaneet suurta huolta aborttioikeuksien rajoittamisesta. Vuosittain laittomiin abortteihin kuolee globaalisti 70.000 naista. Voi voi.Vuosittain abortteihin kuolee so. tapetaan 76.000.000 lasta, joista lähes kaikki mukavuussyistä ehkäisyn korvikkeena. Tämä ei arvoliberaalille ole mikään ongelma eikä lääkärille, joka on vannonut lääkärinvalan kunnioittaa elämää ja ihmishenkeä.

Lapsella ei ole turvallista tilaa edes äitinsä kohdussa eikä turvaa äidiltään, mutta liberaali on huolestunut, ettei nuorilla ole turvallisia paikkoja piikittää itseään tai, että huumeiden käyttö on rangaistavaa. Kauheaa on myös suvivirren laulu koulussa ja hienoa se, että drag queen variksenpelätin lukee satuja pikkulapsille,  se on ihanan monimuotoista.

Arvoliberaalin järjenjuoksu on käsittämätön, moraalin tasosta nyt puhumattakaan.

**

Koomisinta on, että ihmiset ottavat arvovaikutteita mm turhanpäiväisistä  artisteista, joilla ei ole mitään opetettavaa tavallisille ihmisille muuta kuin huumeiden käyttö ja elostelu. Ohessa malli Hesarista. Ränkyttäjä haukkuu tavallisen ihmisen moraalia;

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008907342.html

Folk-poppari Bridgers kehotti yleisöä laulamaan kanssaan ”vitut korkeimmasta oikeudesta” ja tuomitsi ”merkityksettömät vanhat kusipäät, jotka yrittävät määrätä mitä teemme kehoillamme”. Tämä kertoo mikä on popparin henkinen ja älyllinen taso. Itse hän varmaan tuntee olevansa Merkityksellinen Ihmiskunnan Valo.

 

+12
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole identiteettiongelmia eikä ilmastopaniikkia. Olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu