Asumisen segregaatio on normaalia

Suomessa ovat hallitusvalta ja kaavoittajat huolestuneita ihmisten asumisvalinnoista. Ei pidetä hyvänä, että erilaiset ihmisryhmät keskittävät asumisensa haluamilleen asuinalueille.

Itse haluan asuinalueeni olevan harvaan rakennettu ja vihreä sekä hiljainen ja ilman julkisen liikenteen melua. Haluni ei osu kuitenkaan yksiin Helsingin kaupungin tavoitteiden kanssa.

Asumisen segregoituminen on yleinen kansainvälinen ilmiö. Se on suomalaisille hieman vierasta, koska se on maaseudulla lähes olematonta ja menneinä vuosina myös kaupungeissa melko vähäistä. Vain aivan rikkaimmat asuivat aikanaan parhailla paikoilla kaupunkia.

Useat ihmiset tekevät pienen ikänsä töitä voidakseen valita asumistapansa ja -alueensa.  Tämän syyt ovat viherpunaiselle hallinnollemme vieraat. Kaikki eivät halua Kallioon tai Kalasatamaan asumaan eivätkä edes Eiraan.

Mikään yleinen ihmisoikeus ei myöskään edellytä, että kaikille on järjestettävä mahdollisuus asua missä he haluavat.

Asuinalue valitaan mielellään siten, että siellä ei asu väkeä, joka koetaan turvallisuusriskiksi tai edes häiriöksi. Jos kotinurkissa pyörii huumeporukkaa ja näiden lieveilmiöitä niin eihän sellaisessa asumisesta kukaan viitsi maksaa ikäänsä.

Jos naapurien elintavat ja kulttuuri  poikkeavat meluisuuden tai yöelämän takia omista niin miksi sellaista pitäisi sietää. Pelkästään alueet, joissa on paljon melua suurten lapsimäärien takia voivat olla toisille epätoivottuja. Iäkkäämmät ihmiset voivat kaivata rauhaa ja ikäistään seuraa, he ovat jo osuutensa tehneet lasten osalta.

On myös hankalaa asua yhteisössä, jossa asukkaiden varallisuuserot estävät investoinnut kiinteistöön ja ympäristöön. Moni ei halua lainkaan asua taloyhtiöissä näistä syistä vaan hankkii oman kotitalon. Taloyhtiöiden riesat ovat asukkaalle melkoiset, jos on itsenäinen ihminen luonteeltaan ja pärjää ilman yhteisöllisyyttä sekä huoltoyhtiöitä.

Samanlaiset ihmiset viihtyvät paremmin keskenään. Asuminen on niin merkittävä osa elämää, ettei sitä halua pilata vääränlaisella ympäristöllä. Jopa naapureiden sivistystaso on toisille tärkeää. Halutaan tutustua ja keskustella ihmisten kanssa, joilla on vastaava tietopohja ja ymmärrys asioista. Samanlaisuus tuo usein myös yhteiset harrastukset ja mielenkiinnon kohteet.

Asumisen segregoituminen onkin täysin normaalia ja hyvä asia. Se on myös monelle nuorelle perheelle kannustin ponnistella elämässään eteenpäin päästäkseen asumaan kuten ja missä haluaa eikä kunnan hallinnon koordinoimaan lokeroon asemakaavassa, normikokoiseen ahtaaseen asuntoon.

Ihmisten vapaus valita asuinympäristönsä omilla varoillaan on oikein ja tervettä.

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu