Covid-rokotteiden haittojen korvaus

Epidemia vaatinee tyrehtyäkseen ainakin 70% rokotusasteen. Hyvin monissa maissa ei ole riittävää luottamusta rokotteen turvallisuuteen, jotta tuohon rokotusasteeseen yllettäisiin vapaaehtoisesti.

Uudet rokotteet, joita on useita eri tyyppejä covid -epidemiaan, ei ole ehditty testaamaan laajalla joukolla ihmisiä. Tähän tulee menemään pitkälti koko alkava vuosi 2021.

Kukaan ei todella tiedä mitä haittavaikutuksia tullaan löytämään ja kuinka vaikeita ne ovat. Taloudelliset paineet ajavat rokotuksiin ennen aikaisesti.

Tilannetta ei yhtään helpota se, että rokotteita tekevät yhtiöt suostuvat myymään lääkkeitä vain sellaisille valtioille, jotka myöntävät täyden vastuuvapauden rokotteen haitoista lääkeyhtiölle ja ottavat valtiona vastuun korvausvaatimuksista. Lääkeyhtiöt vaativat lisäksi, että näiden sopimusten sisältö pidetään salaisina kansalta.

Rokotteiden hyväksyntään vaikuttaisi positiivisesti, jos valtiovalta Suomessakin kertoo etukäteen, mikä on korvaustaso, jos kansalainen saa elinikäisen vaivan rokotteesta. Mikä on kertakorvaus ja mikä on jatkuva kk-tason hyvitys ja kauanko korvauksia joutuu odottamaan vai onko edessä vuosien oikeusprosessi.

Pimittäminen on huono ratkaisu.

 

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu