Demokratia ei tarkoita kansanvaltaa

Demokratia on harhaa

Me elämme länsimaisessa demokratiassa. Se on totta. Se mikä ei ole totta on kansanvallan olemassaolo. Demokratia ei ole synonyymi kansanvallalle.

Demokratiamme antaa oikeuden äänestää kerran neljässä vuodessa ehdokkaita, jotka harvainvaltainen puoluekoneisto on nostanut ehdokkaiksi toteuttamaan puolueen puolueohjelmaa, jonka on laatinut harvainvalta.

Edustuksellinen demokratia on kansanvallan irvikuva. Sitä korostaa se, että mikään järjestelmä ei seuraa vaalien jälkeen poliitikkojen sekä puolueiden vaalilupausten ja vaalien jälkeisten päätösten eroa. Se erohan on usein valtava ja tekee koko edustuksellisen demokratian naurettavaksi ja on kansan pilkkaa.

Demokratiamme kruunaa poliitikko, joka tultuaan valituksi, ei korvaansa lotkauta äänestäjilleen, pitää niin kiirettä kokouksissa.

Mitä kansanvalta on

Se on valtaa, jossa kansalainen pääsee jatkuvasti osallistumaan päätöksiin ilman välikäsiä ja kiilapoikia.

Kansanvalta olisi helppo toteuttaa nykyisellä tekniikalla siten, että tärkeistä asioista pääsisi äänestämään milloin vain ja missä vain.

Mitä kansanvalta myös edellyttää

Siihen kuuluu äänestysvelvollisuus. Kansanvalta ei voi toteutua, jos kolmannes äänestäjistä ei äänestä.

Miksi kansanvaltaa ei sitten toteuteta

Tämä pilaisi koko puoluekoneistojen ja harvainvallan edut. Mieluummin vannotaan demokratian nimeen ja moititaan maita, joissa johto tekee mitä kansa haluaa.

Nämä maat eivät ole oikeusvaltioita, kun ne kuulevat kansaa eivätkä noudata YKn ja EUn agendaa. Ne eivät myöskään määräyksistä huolimatta laske kaikkia halukkaita maahansa ja elätä heitä. Nämä maat ovat kuulemma kauheita diktatuureja eivätkä demokratioita.

 

 


Kuva: ”Vaalikarjaa Kreikassa demokratian kotimaassa”

© Juha Hämäläinen

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu