Eduskuntaan vaippapäivä

Kansanedustajista vaippojen kokemus-asiantuntijoita

Kävin tässä eilen katsomassa äitiäni Malmin sairaalassa osastolla 11, jossa on 26 muistisairasta vanhusta tyypilliseltä iältään 90v huteilla.

Osastolla on öisin kaksi hoitajaa. On selvää, etteivät he ehdi tekemään kaikkea. Sen seurauksena vanhukset kyllä ehtivät tekemään. He ehtivät mm tekemään alleen, kun heitä ei ehditä auttamaan vessaan. Ja he ehtivät kävelemään ja kaatumaan.

Äskettäin olin vaimoni kanssa katsomassa toista vanhusta hoitokodissa. Hän on täysin skarppi, mutta rullatuolipotilas ja kävelykyvytön. Olimme aloittamassa kahvin juonnin hänen huoneessaan, kun hoitaja tuli ja vanhus pyysi päästä vessaan, oli pyytänyt jo ennen tuloamme. Hoitaja tunki päänsä väliimme ja sanoi: ”En ehdi nyt, tee vaan allesi.” Vanhus oli erittäin nolona ja jäi hiljaiseksi.

Kehitysehdotus

Haluaisin vanhusten asioiden kehittämiseksi, että eduskunnan istuntosali suljetaan silloin tällöin päiväksi ja kansanedustajat sekä hallitus samaan saliin lukkojen taakse sidottuna tuoliinsa ilman pääsyä vessaan. Alleen saisi toki laittaa kukin vaipat.

Tätä päivää voitaisiin kutsua ”Kansalliseksi vanhusten muistopäiväksi”.


Kuva: blogisti

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu