Ei kaksoiskansalaisuutta venäläisille

Pakotepuuhat lännessä ovat kokonaisuutena lähinnä huvittavia. Ne ovat epätäydellisiä, koska ne on kauttaaltaan vesitetty EUn toimin. EU on edelleen Venäjän sotakassan rahoittaja, mikä kertoo pakotteiden löysyydestä.

Samaan aikaan käydään energiakauppaa ja kuitenkin irtisanoudutaan venäläisestä energiasta. Myös muu kauppa jatkuu edelleen pakotteista huolimatta. Yhtä hölmöä on rajoittaa osittain venäläisten matkailua länteen, mutta kuitenkin sallia se.

Venäläisten omaisuuden jäädytys lännessä on edennyt ihan samaa rataa. Länsi kompuroi juridisten konfiskointiongelmien kanssa ikäänkuin niillä olisi mitään väliä tällaisessa tilanteessa. Oligarkilta napataan jahti Italiassa, mutta hänellä on kolme muualla ja lukuisia asuntoja EUn paraatipaikoilla.

Veroparatiisien säätiöiden kautta venäläisillä varakkailla on rahat tallessa ja todelliset omistukset piilotettu bulvaanien taaksi. Maksuliikenne ja luottokortit toimivat hienosti kiitos veroparatiisien pankkien palveluiden ja länsimaiden tavallisten pankkien yhteistyönä. Emme edes tiedä paljonko Putin omistaa EUssa ja lännessä sekö missä. Emme tiedä edes 10 miljardin tarkkuudella.

Putin nauraa Kremlissä ja jatkaa sotaansa. Ehkä hän jopa laajentaa sitä. EU kurjistuu talouskriisissään ja paleltuu talvella energiapulassa EUn poliittisen johdon säälittävän kyvyttömyyden vuoksi.

**

Suomi on jatkanut vientiään Venäjälle tasaisesti 2014-2021. Viennin arvo ollut tasoa 4-6 miljardia. Muistetaan, että näinä vuosina ovat pakotteet olleet käytössä Krimin valtauksen takia. Pakotteilla ei ollut mitään vaikutusta Venäjään. Siksi se jatkoi sotaa Ukrainassa.

**

Eikö löydy edes selkärankaa poistaa venäläisiltä kaksoiskansalaisuus, joita heillä on runsaasti Suomessakin. Venäläisille on voitava sanoa, että heidän on valittava kansalaisuus Venäjän ja Suomen välillä, molempia ei saa enää eikä jo annettuja pitää. Venäläisten on ymmärrettävä, etteivät he voi palvella kahta vastakkaista systeemiä samaan aikaan ja hyötyä molemmista.

Näiden kaikkien pakotteiden tulee koskea kaikkia venäläisiä. Muuten ne eivät koskaan tehoa.

 

+15
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu