Ei kiirettä vaihtaa sähköautoon vihreät

Kiinalainen Volvo on tehnyt ensimmäisten valmistajien joukossa mittavan malliston hybridi/sähköautoja.

Tehdas on julkaissut autojen hiilidioksipäästöjen vertailun 40 -sarjan malleilla, joita saa polttomoottorilla ja sähkökäyttöisenä. Molemmat tehdään Volvon tehtaalla Belgiassa käyttäen paljolti samoja osia.

Mallien kokonaispäästöjen ero on olematon laskettaessa se valmistuksesta aina noin 200.000 km ajoon. Sähköversion etu on ainoastaan 15% käytettäessä keskivertoa EU28 sähkön tuotannon mixiä.

Hei vaan vihreät ilmastointoilijat, autojen vaihdolla kalliisiin sähköautoihin ei ole mikään kiire ainakaan Suomessa, jos käytämme älyämne emmekä tunteiden myrskyä ja paniikkia.

”Volvo has published three different figures, according to average global electricity supply, the projected ‘EU28’ (the EU, plus the UK) balance of regular and renewable sources and fully renewable energy. Over that 124,000-mile lifespan the fully electric C40’s carbon footprint is 15 per cent less than that of a petrol XC40..” Autotrader/Volvo

+10
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu