Ei ole vain yhden sortin maahanmuuttoa

Iltalehden analyysi maahanmuutosta

Iltasanomien Lauri Nurmi kirjoitti eilen klo 20.34: ”Väittelyssä on kyse paljon suuremmasta asiasta – siitä, pääseekö voitolle narratiivi hyvästä maahanmuuttajasta vai narratiivi epäluotettavasta maahanmuuttajasta.” Tämä hänen mukaansa ratkaisee Perussuomalaisten menestyksen jatkossa.

Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar  kyseenalaisti aikanaan tasavallan presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuheen muotoilun.

Iltalehden mukaan Niinistö lausui televisioidussa puheessaan seuraavasti: ”Täällä oleville on annettava mahdollisuus osallisuuteen. Vastaavasti on oikeus edellyttää tahtoa sopeutua yhteiskuntaamme. Ja vastuun kantamista, myös omiaan ohjaamalla. Lakiemme ja arvojemme vastainen käytös lisää riskiä kokonaisten ihmisryhmien leimaamiselle ja luo syvää epäluuloa, jopa vihaa.”

Yanarin mielestä Niinistön näkemyksen ”taustalla on hölmö ajatus, että maahanmuuttajat olisivat osa täysin erilaista yhteisöä, joka on ohjailtavissa kollektiivisesti”.

Kenellä lopultakin on hölmöjä ajatuksia?

On ensinnäkin täysin päätöntä puhua maahanmuuttajista yhtenä ryhmänä. Nokian tai Koneen palvelukseen tuleva asiantuntija Saksasta tai Intiasta, joka saa kymppitonnin kuussa ja maksaa tuhansia siitä veroja, on aivan eri maahanmuuttaja kuin afrikkalainen tai Lähi-idästä tuleva kouluttamaton ja kielitaidoton siirtolainen.

Heidän ihmisarvonsa on sama, mutta heidän hyödyllisyytensä yhteiskunnallemme on täysin eri. Toinen tuottaa tuhdisti lisää ja toinen kuormittaa Suomea ja syö verovaroja, sekä kaikkea siltä väliltä. Muuttajien näkeminen yhtenä ryhmänä on älytön ajatuskin joskin toki poliittisesti korrektia.

Lisänä erilaisten maahanmuuttajien erilaisissa vaikutuksissa on heidän tapansa elää Suomessa. Toiset noudattavat lakejamme ja toisiin ryhmiin liittyy vakavia ongelmia rikollisuuden takia.

Kun metatasolla asioita tutkitaan niin on pakko puhua ryhmistä eikä mennä sen taakse, että lopultakin kaikki olemme yksilöitä. Yleistäminen on tällä tasolla  oppimisen äiti.

Ryhmän kyvystä ohjata jäseniään

Tiiviillä etnisillä ryhmillä on todellakin mahdollisuus kollektiivisesti ohjata jäseniään päinvastoin kuin Yanar esittää. Tällaisia tiiviitä ryhmiä ovat mm. somalit, kurdit tai muslimit Suomessa. Tähän viittasi presidenttimme aivan oikein. Minun sanoin:

Ohjaaminen alkaa siitä, 
ettei ryhmä hyväksy jäsentensä 
Suomen lainsäädännön ja tapojen 
vastaisia tekoja vaan tuomitsee ne 
julkisesti. Siitä kovempiakin 
ohjaustoimia riittää tekemättä 
mitään laitonta. Esimerkiksi 
rikoksia tekevät jäsenet voi 
oma yhteisö ilmiantaa eikä 
suojella heitä.

Koko ryhmä voittaa tai häviää sen mukaan miten se käsittelee mätämuniaan ja se on oikein. Ryhmällä on vastuu jäsenistään ja itsestään.

On nyt nähtävä terävämmin keillä on hölmöjä ajatuksia. Heitä ovat ne, jotka kieltäytyvät näkemästä asioiden todellisuuden suvaitsevaisuuden nimissä. Se vasta hölmöä onkin.

Hölmöä tai sitten tarkoituksellista panettelua on väittää Perussuomalaisten vastustavan kaikkea maahanmuuttoa.


Kuva: ”Valkoinen pesunkestävä rasisti”

© Juha Hämäläinen

 

 

 

 

 

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu