Eläkeläisköyhyys Suomessa ja WEF

Eläkeläisten taloudellinen asema Suomessa on jo nyt synkkä. Maamme on maailman kalleimpia elää ja vielä kalliimpi, jos asuu eläkkeellä pääkaupunkiseudulla.

Suomalaisten keskityöeläke on bruttona vaivaiset 1.716€ kuussa. Siitä jää käteen noin 1.440€ kuussa. Työtön maahanmuuttajakin pärjää paremmin tekemättä koskaan mitään.

Tuolla summalla on lirissä, jollei omista velatonta remontoitua asuntoa ja ole terve kuin pukki. Soten tullessa voimaan on oltava läjä rahaa yksityiseen hoitoon.

Kuten jakaumasta ilmenee niin vain noin 10% suomalaisista eläkeläisistä on kohtuullinen elämiseen riittävä eläke eli tasoa vähintään 2.800€ kuussa.

 

Eläkkeiden korvaustaso on  järkyttävän alhainen

Kun mennään kokonaiseläkkeiden perustaan niin sekin on Suomessa onneton maan kalleuteen nähden.

Eläkkeen korvaustaso tarkoittaa montako prosenttia eläke on eläkeläisen aiemmasta palkkatasosta. Suomessa se on noin 50%. Hollannissa 100%  Saksassa korvaustaso on Suomea alhaisempi, mutta maassa työnantajan eläkekassa  maksaa merkittävän lisäeläkkeen useimmille. .

Nettoeläke on 100% nettopalkasta Hollannissa, 95% Portugalissa, 90% Itävallassa ja Italiassa, 80% Espanjassa ja 75% Ranskassa.

Mikä on meillä tässäkin pielessä? Kaiken lisäksi julkisuudessa jauhetaan vuodesta toiseen, ettei edes nykyisiin eläkkeisiin ole varaa. Se on emävalhe.

 

Suomi toteuttaa etunenässä World Economic Forumin tavoitteita

Katso WEFin parin minuutin video. Se kertoo kuinka kestävä kehitys opettaa sinua olemaan onnellinen, vaikket omista mitään …

Maailmaan tulee miljardi pakolaista ja meidän pitää valmistautua integroimaan heidät (=maksamaan ylläpito). Kai toki ymmärrät, että nykyistä ansiotasoasi ja eläkkeitä on leikattava.

 

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla. Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu