Eläketurvakeskus harhauttaa tahallaan

Eläketurvakeskus ETK on julkaissut selvityksen, jonka mukaan eläkeläisen ansiot ovat 79% työajan nettoansioista. 

Tämä antaa sen kuvan, että eläkkeiden taso on lähellä palkkaa. Sitähän se ei todellisuudessa ole lainkaan.

Totuus on, että työeläkkeelle jääneistä suurella osalla on vajaat työvuodet opiskelun ja työttömyyksien takia, pieni eläkekertymä työuran alussa ja monilla myös sen lopussa. Pätkätyöt ovat myös syöneet monen eläkettä palkan ollessa pitkään pieni. Eläkettä pienentävät asevelvollisuus ja lasten hoito kotona.

Lopputulema on, että ihmisten palkkatulot ovat voineet vaihdella suurestikin jatkuvasti läpi työvuosien. Tämä tarkoittaa, että ei ole mitään eksaktia ansiotasoa työvuosina, josta voisi laskea eläkkeen korvaavuuden edes 10% tarkkuudella. Vain julkisen sektorin väellä on ollut vakaa ja katkoton ansio.

Itsellani on ansiotaso vaihdellut nykyrahaan laskettuna yli kymmenkertaisesti uran aikana.

Se tarkoittaa mm, ettei kk-eläkkeeni ole kuin 35% viimeisten 10 vuoden ansiotasosta.

Kysymys kuuluu miksi pitää tehdä nollatutkimuksia verovaroin ja valehdella ihmisille heidän eläkeajan ansioistaan. ETK kusettaa vielä sillä, että se laskee mm. pääomatulot ikäänkuin eläketuloihin. Eivät niiden mainostamiset ja kunnia niistä liity mitenkään työeläkkeisiimme, mutta tätä harhautusta yritetään.

Se, että naapurin eläkeläisillä on suuremmat nettotulot kuin oli työvuosina johtuen sijoitustuotoistaan, ei tarkoita, että sinulla olisi.

Totuus on, että useimmilla se eläkeansio on 50% totutusta palkkatasosta.

 

 

 

+4
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu