Epidemian torjunta on saatava osaavien ammattilaisten käsiin

Kansa on nyt yli vuoden seurannut hallituksen ja hallinnon sekoilua epidemian torjunnassa. Ainoat osapuolet, jotka ovat osanneet tehdä jotain ammattimaisesti, ovat sairaalat.

Ennakointi avutonta

Kun on nähty, että epidemia jatkuu ja virukset muuntuvat, olisi pitänyt varmistaa paitsi tarvikkeiden ja rokotteiden saanti niin miettiä mitä tehdään, kun viruksen mutantit leviävät.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007872648.html?cs=email

Olisiko syytä hankkia rokotteiden tuotantoa itselle eikä olla ulkopuolisten varassa. Onko mitään mieltä luottaa EUn byrokratian kykyyn, kun se on kannaltamme todistetusti surkea.

Nyt mm viruksen brasilialaiseen versioon ei jaettu rokote tehoa juuri ollenkaan. On myös syytä olettaa, että virus muuntuu edelleen.

Onko otettu huomioon, ettei nykykonsteilla ja työtahdilla epidemia tyrehdy. Jo covidin sairastaneet voivat sairastua uudelleen ja rokotetut voivat edelleen levittää tautia.

Ennakointi on ainut tapa onnistua epidemian torjunnassa. Päivänpolttavan tilanteen mukaan juokseminen ja ohjeistus eivät riitä. Vielä vähemmän hallituksen tilanteen seuranta ja lukuisat  tiedotustilaisuudet.

Hallintohimmelin idioottimaisuus

Epidemiaa hallinnoi liuta byrokraatteja ja juristeja. Kaikilla on kova tarve sotkea näppinsä soppaan, josta syntyy vain yhä surkeampi syötävä kansalle.

On STM, THL, avit, keskussairaalat, erityisasiantuntijat, ylilääkärit, juristit, kuntien hallinto, EU, eduskunta ja hallitus sekä media kaikki häärimässä ja kommentoimassa epidemian ympärillä. Tilanteen hallinta ja vastuu ei ole missään. Poliitikon tai virkamiehen vastuuta ei tässä asiassa ole olemassakaan.

Eri toimijoiden itsenäisyys ei voi olla oleellinen Pyhä lehmä tässä tilanteessa, ei vaikka se olisi lakiin kirjattu. Pääministeri on liian kokematon ymmärtääkseen tätä. Kriisijohtaminen on jotain aivan muuta kuin käyttää juristeja neuvonantajina ja lakeja suojakilpenä.

Edidemian hoito ei ole juridinen asia

Poikkeusoloissa tehdään poikkeuksellisia toimia ja tarvittaessa pakolla.  Lainsäädäntö ei ole oikea perusta hoitaa tilannetta. Ihmisillä ei voi olla normaaliaikojen oikeudet, kun tilanne ei niitä salli.

Juristien puuttuminen epidemian hoitoon on vain haitaksi. Tästä on esimerkkinä oikeusministeri Henriksson.  He eivät elä reaalimaailmassa koskaan. Järkevä oikeusministeri olisi lähtenyt muuttamaan ja tulkitsemaan lakeja niin, että nopeat poikkeustoimet saadaan voimaan viiveettä.

Ihmisten kulku-, tapaamis- ja elinkeino-oikeuksiin on puututtava ja nyt lisäksi ilmeisimmin pakolla. Hyväuskoisen luottamuksen aika meni jo. Maan talouselämän kannalta kuluva vuosi 2021 on jo menetetty.

+100
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu