Eikö olekin hyvä hinta

Helsingin keskusta. Tyylikäs ravintola Espan läheisyydessä. Iltasella tunnelmavalaistus, miellyttävä sisustus, valkoiset pöytäliinat ja Michelin -tähden kunniakirja.
Menu
Rapuvarras, pieni savulohikeitto ja korvasienimuhennos paahtoleivällä
–
Välimeren salaatti Nicoise
–
400g argentiinalainen sisäfilepihvi konjakkikastikkeella ja valinnaisilla lisukkeilla
Bordeaux -punaviintä 24cl (Pomerol 2008)
–
Juustoja
Tawny Port 18 years old, 8 cl
–
24 -vuotias armanjakki, 8cl
Kahvi ja San Pellegrino pieni plo
**
Yhteensä 19,80€ sis alv.
Tähän liittyy joku kompa… pitäisikö meidän osata arvata jotain?
Ilmoita asiaton viesti
Ei tässä mitään kompaa ole. Eikös olekin edullinen hinta?
Ilmoita asiaton viesti
Nuo voivat kyllä kaikki olla siellä menussa, mutta on hyvin vaikea uskoa että tuolla hintaa noista kaikista pääsisi nauttimaan ilman jotain selitystä edullisuudelle. Liian hyvää ollakseen totta?
Ilmoita asiaton viesti
Eikö paikka kiinnosta?
Ilmoita asiaton viesti
Hämärä paikka?
Ilmoita asiaton viesti
Kuvasta päätellen paikka on Goodwin: https://www.steak.fi/index.html
Ilmoita asiaton viesti
Paikka ei kiinnosta. Se on Hellsingissä. Pysyn poissa sieltä niin kauan kuin se on mahdollista.
Ilmoita asiaton viesti
Paikkaa ei ole missään, mutta eikö olekin hyvä hinta!
Saimme jenkkifirmassa myyntikoulutusta joskus 70 -luvulla. Konsultti kertoi periaatteessa saman jutun.
Sen tarkoitus oli myynti-ihmistä opettaa ymmärtämään asiakasta, joka tinkii loputtomiin. Hänelle voi kertoa tämän jutun ja sanoa, ettei kaikkea saa samaan hyvään hintaan missään.
Jos asiakas suuttuu niin sillä ei väliä. Eipä tuo olisi muuta tehnytkään kuin tuottanut tappiota, jos asiakkaan pillin mukaan olisi eletty..
Ilmoita asiaton viesti
Suomalaiset kuluttaja-asiakkaat eivät taida pahemmin tinkiä. Sen sijaan haluavat vain halpaa. Ja jos tuote maksaa 20€ niin saattavat valittaa että kiinassa se maksaa euron.
Sitten se asiakas ei kuitenkaan suostu siihen että hakisi minulle sen tuotteen kiinasta eurolla kun minäkin haluan. Voisin maksaa vaikka kaksi euroa.
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä miten sijoitumme tinkimistilastoissa. Sen tiedän, että maissa, joissa tulee todella neuvotella hinta, suomalaiset putsataan järjestään.
Suomessa voitaisiin tinkiä, kun siihen on aihetta eikä inistä itsekseen vihaisena. Se toinen perusryyppi on, joka valittaa kaikista hinnoista. Jän on ns automyyjätyyppi.
Kun hänelle myy vaikka auton niin sen hinta on aina liikaa ja kun hän myy sen saman niin hintapyyntö on tupla.
Ilmoita asiaton viesti
Puhutaan ravinnon lisäksi toisesta ihmisen perustarpeesta.
Eräältä, avioliiton kahleista sinkun vapauteen karanneelta kysyttiin, että miksi hän on toiveittensa esittämisessä niin ”nopea”, suora ja röyhkeä- eikö siinä jo tule kämmenellä päin pläsiä…?
– Kyllä aina joskus tuleekin, niin verbaalisesti, kuin kädelläkin, mutta aika usein tulee p-lluakin, ilman että menee illat turhaan ”seurustellessa mukavia”, vastasi nopean toiminnan mies. ( Aikakin on rahaa?)
Ilmoita asiaton viesti
Tarpeen rehellinen ilmaisu on aina kunniallista.
Ilmoita asiaton viesti
+ tipp.
Ilmoita asiaton viesti
Kuis tuo on mahdollista?
Ilmoita asiaton viesti
Ei se olekaan.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta eikö olekin hyvä hinta?
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä vaan. Eihän puolta kiloa sisäfilettä saa kookaupasta kahdellakympillä raakanakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Lidlistä saa jopa kilon.
Ilmoita asiaton viesti
”Mutta eikö olekin hyvä hinta?”
Onhan se. Vielä parempi olisi jos et olisi keksinyt sitä omasta päästäsi.
Ilmoita asiaton viesti
Minä sain tuon happy hour-tarjouksena puoleen hintaan, 9,90 euroa. Mahtaa nyt Hämäläistä harmittaa 😁
Ilmoita asiaton viesti
Minä en kuitenkaan valehdellut kuten sinä. En sanonut saaneeni tuota menua tuohon hintaan. Kysyin vain mitä mieltä hinnasta oltiin.
Ilmoita asiaton viesti
Valehtelinko minä … oikeasti? Kun tämä blogikirjoituksesi oli provo (joka taisi mennä monelle täydestä), niin vastasin provolla😁
Ilmoita asiaton viesti
400 g pihvi? Tarjoaisit joku Michelin tähdellä palkittu ravintola tuollaista?
Ilmoita asiaton viesti
Kuvasta päätellen ravintola on Goodwin ja menu hintoineen löytyy tuolta: https://www.steak.fi/fin/helsinki/menu.html
edit. Kah, Itkonen ehti ensin.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ollut Michelin tähteä. Kierrän tuollaisen amerikanravintolan kaukaa. Hämäläisen hinta on kyllä houkutteleva, jo pelkkien juomien vuoksi.
Ilmoita asiaton viesti
Annos voi olla Goodwinistä, hinta ei. En niin väittänytkään. Tosikko.
Ilmoita asiaton viesti
Kuva on Goodwinista, muu hatusta vetämääsi skeidaa. Trolli.
Ilmoita asiaton viesti
Hämäläinen on aivan oikeassa. Hinta on hyvä ja suorastaan edullinen.
Ikävä kyllä realistinen vain Aasiassa tai Afrikassa matkustellessa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tuota paikkaa täällä missään olekaan, mutta onpa edullinen hinta.
Tuossa ylempänä kerroin mistä kyse. Jutun voi kertoa ihmiselle, joka tinkii loputtomasti.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä että jaksais syödä edes nämä; ”Rapuvarras, pieni savulohikeitto ja korvasienimuhennos paahtoleivällä”
Ilmoita asiaton viesti
Ne on vaan euron.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä blogisti on omaksunut uuden genren ja toistaa itseään. (vrt. sosiaaliturva/veroblogi,).
Ilmoita asiaton viesti
En edusta mitään genreä. Miksi kaikki pitää aina lokeroida, vaikkei istuisikaan yhteen tai kahteen lokeroon.
Juttujeni skaala on suuri, koska seuraan laajaa aihepiiriä. Eräs laajimmista tällä alustalla, jos käyt vertaamassa. Olen säästänyt sinutkin tieteellisiltä sisällöiltä. Niitä riittäisi, mutta Uusi Suomi on niille vähän väärä paikka.
Tänne sopii parhaiten yleisesti keskustellut aiheet. Yksi alue, joka kuitenkin puuttuu on huumori. Sitä ei juuri näe eikä siitä pidetä vaan ollaan aika tosikoita. Jankkaus ja asian kiertäminen eli aiheen vaihto ovat suosituimmat.
Erityisesti sosiaamiturva kiinnosraa suuresti. Kertooko se lukijoista sitä en tiedä, mutta aihe on pysyvä. Verotus kiinnostaa niitä, joilla on kova verokuorma. Heitä on täällä vähän.
Ilmoita asiaton viesti
Lamminpää II
Ilmoita asiaton viesti
Pinkman I.
Ilmoita asiaton viesti
On se kiva käydä lihakaupasta ostamassa pala ja mennä sen kanssa ravintolaan, laittavat lisähöysteet mitä pyytää. Yli 10€ ei mene rikki.
Ilmoita asiaton viesti
Niin Suomessa ei taida onnistua missään. Meillä ei oikein ole perinteitä laatu ravintoloilla, joiden toiminta on pyritty saamaan edulliseksi. Ravintolat olivat pitkään vain varakkaita varten ja nykyään moni asiakas syö niissä velaksi.
Välimeren maissa on aina ollut paikkoja, joihin voi tuoda jotkin raaka-aineet ja viinit mukanaan. Ulkonasyönti on tavallisen kansan puuhaa ja hinnat on asetettu sen mukaan.
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa taitaisi olla rikos paistaa palaa mikä ei ravintolan oma…
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä siitä käräjille joutuisi ja ravintolan luvat menisi. Lisäksi tulisi vuosiksi oikeustapaus, jossa viisaat juristit miettisivät kuka olisi vastannut ruokamyrkytyksen seurauksista pihvin kylmäketjun katkettua. Olisiko asiakas itse vai ravintola vastuussa vai molemmat.
Ministeriön ohjeistamispäälliköt ja erikoisasiantuntijat ryhtyisivät toimiin lainsäädännön, valvonnan ja koulutuksen korjaamiseksi.
Näin Suomessa.
Ilmoita asiaton viesti
Minusta on parempi mennä ravintolaan missä laskussa on nolla vielä perässä niin voi vilkutella köyhille ravintolan ikkunasta.
Ilmoita asiaton viesti
Kuka saa tyydytyksen mistäkin.
Ilmoita asiaton viesti
En tajunnut, mihin tämän blogin viisaus tulisi konkreettisemmin liittää. Mihin viimeaikaiseen, tai mihin yleisempään. B-viesti hyvä, ja ilmaisu täysosuva, mitä yleisesti ajattelee.
Yleisesti tämän voi liittää helppouteen ja aidan alittamiseen, ja toisaalta myös taloudellisuuteen ja toimivuuteen, jos kustannuksia ja kuormitusta, sekä niiden välttämistä ajattelee yleisesti.
Pihiys äärimmäisenä, vaikuttaa helposti tyhmältä, ja muita ajatellen vastuuttomalta, jne. Paheiden kirjoa on varmaan liittää, tähän suhtautumiseen.
Kun usein mainitaan, että kaiken hyvän rinnalla, kulkee helposti yhtä rankan vahvuista muutakin, jota helposti ei voi kuin arvioida hyvän vastakohdaksi, …
Samaa voi sanoa pahasta tai kyseenalaisesta. Vaikka sitä tosiaan piisaa, kaiken tällaiseksi tunnistetun ympäriltä aidon korrelatiivisin perustein, EM liittymisen piirre ilmenee myös tämän ”valopuolen” rinnalla.
On paljon asioita, joissa tulee hakea maksimisujuvuutta, ja sitä, että kuormitusta ei yksinkertaisesti joudu kohtaamaan. Yhtä tärkeää on ne työt, jotka eivät koskaan voi tulla valmiiksi, ja silti tehdä niitä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä näin varmasti on.
Ilmoita asiaton viesti
Edullinen hintataso.
Itse tosin pidän vain hanhenmaksapalleroista, sammen kaviaarista, ja kyytipoikana runsaasti konjakkia. Täytyykin tästä suunnistaa jääkaapille.
Ilmoita asiaton viesti
Se mikä menee kurkusta alas ei ole lahjusta, opetettiin ison firman myyntimiehelle vuorineuvostason ohjeena.
Ilmoita asiaton viesti
Mulle opetettiin, että vain virkamiehen voi lahjoa. Yritysjohtajaa ei voi. Hän voi toki tehdä veropetoksen jättämällä arvokkaan lahjan ilmoittamatta.
Aasiassa ja Lähi-idässä annoimme asiakkaille usein 10.-40.000€ lahjoja. Yleensä kelloja. Niitä ei firma pitänyt lahjuksina, koska niiden saajat olivat monimiljonäärejä. Lahjan arvo oli suhteesssa saajan asemaan ja varallisuuteen. Jos heille antoi satasen kullatun Crossin niin se olisi ollut loukkaus kuten 50€ viinipullo, jollei se ollut antajan omasta viinitarhasta kuten välillä oli.
Ilmoita asiaton viesti