Esimerkki tilastovalheesta

Suomen huoltosuhteesta ollaan  huolissaan ja hyvästä syystä.

😜HS julkaisi yhteenvedon huoltosuhteen kehitysennusteesta 50 vuotta tulevaisuuteen.

Sen mukaan väestön ikääntymisen ja syntyvyyden laskun jatkuessa nykyisellään on huoltosuhde jo 2040  vuonna 100 tai yli puolessa Suomen kunnista. Se tarkoittaa enemmän kuin 100 huollettavaa 100 työikäistä kohden.

**

Asia ei kuitenkaan ole tällä selvä, kun lukee mitä väestöllinen huoltosuhde tarkoittaa:

”Niin sanotulla väestöllisellä huoltosuhteella tarkoitetaan alle 15-vuotiaiden ja vähintään 65-vuotiaiden määrää sataa työikäistä kohti. Mitä suurempi luku on, sitä enemmän ”huollettavia” yhdellä työssä käyvällä laskennallisesti on. Luku ei ota huomioon sitä, kuinka moni työikäisistä on todellisuudessa mukana työelämässä.”

Lisään edelliseen, ettei huoltosuhde myöskään ota huomioon kuinka moni työssäkäyvä ei tule toimeen ilman sosiaalitukia palkallaan vaan edelleen heikentää huoltosuhdetta.

Tilastotieto antaa siis täysin väärän kuvan taloudellisesta todellisuudesta eli harhauttaa eli suoraan ilmaistuna valehtelee.

**

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008298296.html

 

 

+5
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu