EU ja Suomen metsien käyttö

EUn koko alueen vahvasti suojelluista metsistä on yli 10% Suomessa.

EU pyrkii tiukentamaan suojeluotettaan ja ajamaan Suomea vähemmän tehokkaaseen metsien käyttöön. Teollisuus ja MTK tietenkin haluavat metsien taloudellisen hyödyntämisen olevan tehokasta ja halpaa.

Kaupunkilainen metsänomistaja on myös enemmän teollisuuden kannalla. On tärkeää, että metsäänsä saa nopeasti rahoiksi, kun pitää ostaa uusi Bemari tai isompi asunto tai on uusi rakas kiikarissa ja kolmas avioero edessä. Rahaa tarvitaan silloin heti eikä aukkohakkuuta parempaa konstia ole.

***

No ketä tässä nyt tulisi sitten kuunnella.

Olen 4v iästä asti tarponut metsissä ja viihtynyt siellä paremmin kuin kylän raitilla tai typerällä lasten leikkipaikalla. Hyvin nuoresta olin mukana metsätöissä sekä vaelsin Suomen luontoa tunturi- ja metsä-Lapissa.

Metsissä kulkeminen vaikeutui, kun tehohakkuut 60 -luvulla alkoivat tuhota metsän pohjan. Yhä suuremmat koneet tekivät järkyttävää jälkeä metsänpohjalle. Siitä tuli kulkukelvotonta maastoa täynnä monttuja, ajouria, karsintajätteitä, kiviä  ja kantoja. Metsät raiskattiin ahneuden ja laiskuuden takia.

***

Nykyään olen sitä mieltä, että vaikka EUssa meitä määräillään, koska pääosa EU-maista on tuhonnut oman luontonsa liikaväestöllä, rakentamisella, tiestöllä, teollisuudella, maanviljelyllä ja turismilla niin Suomen metsät kannattaa hoitaa ilman avohakkuita ja täydellistä lajien tuhoa. Merkittävän väestönkasvun estäminen Suomessa on osa tätä kokonaisuutta.

Säilytämme näin jotain paljon arvokkaampaa ja pysyvämpää kuin metsäyhtiöiden osingot ja voitot.

 

 

+9
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu