EU ei rakennu yhteisille arvoille – siksi se rakoilee

Yhteistä arvopohjaa ei sittenkään paljon ole

Jatkuvasti meille jankataan kuinka Euroopalla on yhteinen arvopohja. Mutta sehän on enemmänkin valhe kuin totta.

Mistä tiedämme, että arvopohja ei monin osin olekaan yhteinen?

Sen näkee EUn yleistilasta sekä yksityiskohdista. EUn jatkuva ja paheneva rakoilu johtuu juuri tasan tarkkaan siitä, että meille on valehdeltu arvojemme ja niistä seuraavien tavoitteiden olevan samat, vaikkei näin ole.

Viherpunaväki ja yltiöliberaalinen eliitti EUssa on määrittänyt tuon arvopohjan ja sitä suojelevan poliittisen korrektiuden vaatimuksen. Eihän siitä ole mitään laajaa yhteisymmärrystä todellisuudessa vaan se on selkeän vähemmistön näkemys. Siksi EUn saumat rakoilevat ja poliittinen elämä on epästabiilia ja perustuu kasvavaan erimielisyyteen.

EU-maissa ei olla samaa mieltä EUn kehityssuunnasta, päätösvallasta, lainsäädännöstä, taloudesta, finanssipolitiikasta, verotuksesta, ympäristöasioista, massamuutosta, uskonnollisuudesta, koulutuksesta, puolustuksesta, sotimisesta muualla, ulkopolitiikasta, solidarisuudesta, sosiaalijärjestelmistä, vapaasta liikkuvuudesta eikä mistään muustakaan. Perussyynä ovat erot arvoissa ja prioriteeteissa.

Aito keskustelu puuttuu – on vain yksi totuus ja isot riidat

EUssa on jo määritetty valmiiksi mistä asioista saa yleensäkään olla julkisesti  eri mieltä. Se ei paljon hyvää kerro yhteisen arvopohjan todellisuudesta vaan jostain vastakkaisesta.

EU rakoilee, koska sen poliittiset vähemmistöt yrittävät pakottaa kansalaiset vähemmistön ”arvoihin”, haluihin ja komentoon.

PS. Olen liikkunut ja työskennellyt kaikkialla Euroopassa ja näin taaksepäin muistellen palautuu mieleen kuinka hyvin erilaiset näkemykset ovat alueella vallalla ja ovat aina olleet.

EUn rikkaus on erilaisuus eikä todellakaan samanlaisuus edes arvoissa ja tavoitteissa. EU ei ole McDonalds.

 

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu