EUn itsenäinen ja uskottava puolustus on lopultakin pakko toteuttaa

Paljon on uhrattu sanoja ja uhoa Suomen sotilaallisesta liittoutumisesta sekä EUn puolustuksesta.

Mitä vikaa on nykyisessä Nato -vetoisessa mallissa?

Kaikki tiedämme, ettei puolustusta voi luotettavasti ulkoistaa. Nato -mallissa tehdään näin kaikin tavoin. Myös Naton vetovastuu on ulkoistettu USAlle ja siinä samalla nielty koukku ja ostettu asetekniikkaa erityisesti USAsta.

EU ja Suomi siinä juoksupoikana on käytännössä USAn ulko- ja kauppapolitiikan sekä sotilaallisten intressien juoksupoikana. Epätasa-arvoinen suhde ilmenee myös urkinnassa. EUssa eniten viranomaisten, poliitikkojen, yritysten ja kansalaisten urkintaa harrastaa USA.

Olemme EUssa ajautuneet kiusalliseen välitilaan USAn ottaessa etäisyyttä EUn puolustusvastuista ja -kuluista emmekä ole ryhtyneet mihinkään korvaaviin toimiin.

USAlla eivät enää rahkeet riitä monen rintaman kylmään sotaan 2.0. USAlle on tärkeämpää keskittää ulkoinen vaikuttamisensa Aasiaan Kiinan lisäämän uhon takia. Lisäksi USAlla on merkittävä uhka hoidettavana latinoiden hallitsemattomasta maahan tunkeutumisesta.

EU saa siis ottaa vastuuta puolustuksestaan ja sivarimeininki loppuu, siihen ei ole enää varaa, kun USA ei enää uhraakaan nuoria poikiaan edestämme.

**

Mitä tilalle?

EUn on rakennettava puolustuksensa ilman ulkovaltoja eli ilman USAta. EUn uskottava puolustus vaatii lisää ydinaseita, jotta uskottavuus toimii myös muihin suurvaltoihin nähden.

Ydinaseiden hankinta ja kehitys ei ole mikään ongelma. Jos ja kun siihen pystyi pieni Israel ilman USAta Ranskan avulla, pystyy siihen EUkin.

Tekninen osaaminen EUssa on niin korkeaa tasoa, että pärjäämme mainiosti ilman USAtakin. EUn puolustusteollisuus on vain saatettava etuoikeutettuun asemaan..

Väestömäärämme EUssa takaa myös määrällisen riittävyyden puolustuksen henkilövahvuudelle.

**

Suurin turvallisuusuhkamme ei ole Venäjä, se tulee vasta kolmantena nykytiedoilla ajatellen.

Suurin uhka ovat massavaellukset kehitysmaista Afrikasta, Lähi-idästä ja Aasiasta.

Toiseksi suurin uhka ovat sisäiset levottomuudet, jotka voivat syntyä hetkessä talousromahduksesta tai luonnon katastrofeista.

Vasta kolmantena uhkana tulee Venäjä.

Joudumme myös miettimään miten moninapaistunut maailma muuttaa ulkosuhteita ja puolustuksemme tilannetta. Ne eivät ole enää vain USAn ohjattavissa.

 

+3
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu