Hallitus poisti eläkeputken – sillä ei kuitenkaan vaikutusta työllisyyteen

Hallitus sai aikaan päätöksen eläkeputken poistosta.

Nykyisin eläkeputkeen pääsevät 61 vuotta täyttäneet. HS:n mukaan muutos tulee voimaan asteittain 2023 alkaen eli lisäpäivien alaikäraja nousee alkaen 1963 syntyneiltä ja lisäpäivämahdollisuus poistuu kokonaan vuonna 1965 ja sen jälkeen syntyneiltä.

Työllisyyden kannalta tällä uudistuksella ei ole mitään vaikutusta, vaikka työttömäksi jääviin 55-vuotiaisiin kohdennetaan lyhytkestoista koulutus- ja palkkatukea.

Ikääntyneiden mahdollisuus oikeasti työllistyä ei parane tukitoimilla. Ikärasismi, iäkkään terveys ja osaamisen soveltuvuus nykypäivään tiputtavat hänet hakijoiden jonon hännille.

Ainut tapa pysyä töissä normaalilla palkalla eikä suojatöissä 67-vuotiaaksi on työntekijän oma huolenpito osaamisestaan. Sen on oltava korkeammalla tasolla kuin paljon  nuoremmilla ja osaamista, jolla on enemmän kysyntää kuin tarjontaa.

Vahva motiivi työskennellä vanhaksi on sinällään jo olemassa. Suomen eläkkeet ovat pääosin niin alhaisia, ettei niillä tule toimeen, jos jää eläkkeelle 61v iässä tai aiemmin.

Pitäisin asiallisena, että asiat kerrotaan kuten ne oikeasti ovat.

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu