Hallitus poisti eläkeputken – sillä ei kuitenkaan vaikutusta työllisyyteen
Hallitus sai aikaan päätöksen eläkeputken poistosta.
Nykyisin eläkeputkeen pääsevät 61 vuotta täyttäneet. HS:n mukaan muutos tulee voimaan asteittain 2023 alkaen eli lisäpäivien alaikäraja nousee alkaen 1963 syntyneiltä ja lisäpäivämahdollisuus poistuu kokonaan vuonna 1965 ja sen jälkeen syntyneiltä.
Työllisyyden kannalta tällä uudistuksella ei ole mitään vaikutusta, vaikka työttömäksi jääviin 55-vuotiaisiin kohdennetaan lyhytkestoista koulutus- ja palkkatukea.
Ikääntyneiden mahdollisuus oikeasti työllistyä ei parane tukitoimilla. Ikärasismi, iäkkään terveys ja osaamisen soveltuvuus nykypäivään tiputtavat hänet hakijoiden jonon hännille.
Ainut tapa pysyä töissä normaalilla palkalla eikä suojatöissä 67-vuotiaaksi on työntekijän oma huolenpito osaamisestaan. Sen on oltava korkeammalla tasolla kuin paljon nuoremmilla ja osaamista, jolla on enemmän kysyntää kuin tarjontaa.
Vahva motiivi työskennellä vanhaksi on sinällään jo olemassa. Suomen eläkkeet ovat pääosin niin alhaisia, ettei niillä tule toimeen, jos jää eläkkeelle 61v iässä tai aiemmin.
Pitäisin asiallisena, että asiat kerrotaan kuten ne oikeasti ovat.
Nerokkaasti punavierhallitus teki päätöksen alkaen vasta v. 2023.
Tuolloin sitten oppositiosta käsin nämä samat nalkuttavat leikkauksiensa todellisista toteuttajista.
Kuten jo tiedetään, suomalasilla äänestäjillä 4 / 5 osalla käsityskyky ja muisti ei ole naapuriaan korkeampi.
Ilmoita asiaton viesti
Kansaa ei enää politiikka kiinnosta, koska sen tuottamat päätökset ovat niin usein päättömiä. Asiat menevät kuten sattuvat menemään ja kansa katsoo realitya ja istuu pubeissa..
Ilmoita asiaton viesti
Tavoitteena ei suinkaan ollut työllisyyden lisääminen. Tavoite oli putkeen oikeutettujen työttömyyden vähentäminen. Varmasti toimii tuossa tarkoituksessa.
Ilmoita asiaton viesti
Tavoite on saada 10300 uutta työllistä ennen tämän vuosikymmenen loppua !
Farssia kaikki tyynni.
Ilmoita asiaton viesti
Hallitus taitaa olla tähän mennessä jo palkannut 10300 avustajaa, tai sinne päin. Eli kyllä työpaikkoja on jo nyt syntynyt aika paljon.
Ilmoita asiaton viesti
Mielestäni TE-toimistoihinkin päätettiin palkata yli 1000 palvelemaan työttömiä.
Ilmoita asiaton viesti
Tervehdys !
Monasti on ihmetyttänyt tämä Eläkeputki.
Miksei koettu mestari-kisällijärjestelmä kelpaa.
Ymmärrän, että yritykset vähentävät kustannuksia, kun saavat vanhat, kallit vaihdetuiksi halvempiin duunareihin.
Sitten nuoret kouliintuvat ja tekevät mokia (totta kai), jotka olisi voitu välttää.
Mikäköhän hyöty loppujen louksi jää käteen ? Vaiko mikään ?
Eläkeputkijärjestely sopinee työmarkkinoiden neuvotteluosapuolille, koska varmaan suurin osa kustannuksista menee ’firman piikkiin’ eli veronmaksajien maksettavaksi, niinkuin maassa on ollut tapana.
Toinen asia ovat YT-neuvottelut, joista on tullut puhtaat irtisanomisneuvottelut, mikä ymmärtääkseni ei ollut ko. menetelmän tarkoitus.
Että tälleen, täydellisen tietämättömyyden tuomalla itsevarmuudella.
Ilmoita asiaton viesti
Ihan asiaahan kirjoitit. YT- neuvottelut ovat tosiaan raakaa pilaa yhteistoiminnasta. Ei niissä mistään neuvotella vaan sanellaan.
Ehdin työuran aikana näkemään lukuisat YT -jumpat. Ne ovat pieni hidaste suoraan irtisanomiseen verrattuna. Lopputulos on sama. Suomessa on todella helppo pistää väkeä pihalle.
Ilmoita asiaton viesti
Tervehdys !
Kustannus on kustannus ja investointi jotain sellaista , millä saavutetaan parempaa. Investointiin yleensä kuuluu vastauksia kysymyksiin:
– Mitä investointi maksaa ?
– Mitä sillä saavutetaan ? (maksaa itsensä takaisin)
– Milloin ?
En puhu nyt Arwoisan Hallituksemme ’tulevaisuusinvestoinneista’, joista pääosin puuttuvat vastaukset ylläolevaan.
Investointi tähtää aina tulevaisuuteen, joten sitä on mielestäni turha enempi korostaa, ehkä sillä olikin tarkoitus hämätä tai nostaa puhujan status korkeammalle.
En ole milloinkaan joutunut YT-jumppaan, saanut kyllä potkut, mutta se onkin toinen juttu. Se on todella ihmetyttänyt, miksi YT-kisoista on tullut varsin ikävä tapahtuma, käsittääkseni sen alunperin piti olla iloinen tapahtuma.
Ilmoita asiaton viesti
Ilta-Sanomat komppasi Sanna Marinin punaviherhallituksen kannatusta pienentävää päätöstä peräti kolme tuntia totuutta vääristävällä otsikollaan:
”Eläkeputki pois 65-vuotiailta”
Ilmoita asiaton viesti
On tällä vaikutusta työttömyys-tilastoihin, koska tilastoissa on nyt enemmän ihmisiä mukana. Mahdollisesti siellä työtön-sarakkeessa.
Ilmoita asiaton viesti
Eläkeputken poistaminen tuskin lisää työllisyyttä.
Mutta jos eläkeputken poistamisen jälkeen muuntaisi työttömyyskorvauksen perustuloksi yli 55-vuotiaille joka ei lähtisi pois ellei rahaa tule kokopäivätyöstä tai pyöritä yritystä mikä tuottaa niin paljon että voi palkata kokopäivätyölliseksi, niin se voisi auttaa.
Lähinnä idea se, että voisi pienemmällä riskillä pyörittää yritystoimintaa tai tehdä jotain silpputyötä vaikka tunnit jäisikin vajaiksi niin tuo voisi nostaa työllisyysastetta.
Ilmoita asiaton viesti
”Työvoiman lisääminen luo lisää työtä” Tätä mantraa on kuultu Kokoomuksen ja EK:n suunnalta vuosikausia, eritoten tätä totuutta on julistanut Juhana Vartiainen (Kok) vasemmiston suhtautuautuessa epäillen. Nyt, kun hallitus tuota toteuttaa niin sitten ulvotaan ”väärin sammutettu”
Ilmoita asiaton viesti
Granlund. Punavihervasemmistohallitushan tässä on nyt sitä mieltä, että työvoiman lisääminen
eläkeputken poiston kautta vähentäisi työttömyyttä !
Punavihreille on kuitenkin aivan käsittämätöntä, että Suomessa on valtava pula yksityisrahoitteisista työpaikoista ja vientiteollisuuden töistä. Demukatkin haluavat vain kasvattaa velkamäärää julkista sektoria viis veisaten velkaantumisesta ja alijäämistä.
Yksityisrahoitteisten työpaikkojen puutetta vasemmisto kutsuu kiertoilmauksin happamasti työllisyydeksi ja työttömyydeksi riippuen vasemmistopolitiikon käsityskyvyistä.
Tämän piherpunahvasemmiston kokoonpanon lopetettua v. 2023 meillä on takuuvarmasti entistäkin vähemmän näitä hyvinvointia rahoittavia ” yksityisrahoitteisia työpaikkoja” ja alijäämiä senkin edestä.
Ilmoita asiaton viesti
Eläkeputkesta toimeentuloputkeen. Työeläkeyhtiötkin taputtavat, kun eläkeputkessa olleiden eläkekertymä poistuu.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvin sanottu.
Ilmoita asiaton viesti
Työllisyys ja työttömyys käsitteinä ovat siinä mielessä mielenkiintoisia, että niiden summa ei ole vakio.
On aivan mahdollista, että eläkeputken poistaminen lisää sekä työttömyyttä että työllisyyttä samanaikaisesti. Molemmat prosentit voivat nousta, koska ne eivät milloinkaan silti saavuta sataa prosenttia aikuisväestöstä.
Työllisyyshän on viimeiset vuosikymmenet ollut huikeasti korkeammalla tasolla ylipäätään kuin muinoin 50-60 -luvuilla. Samaten työttömyys. Silloin ei suurta osaa naisista laskettu työvoimaksi lainkaan, koska he eivät tehneet ansiotyötä eivätkä hakeneet työpaikkaa.
Ilmoita asiaton viesti
On se mielenkiintoista että hallitus toisen jälkeen pitää yli 55-vuotiaita ja alle eläkeikäisiä vain loisina ja kaikkien ongelmien aiheuttajina. Niitä kun rankaasoo tarpeeksi niin koronakin varmaan katoaa ? Jos Suomessa on muutamia prosentteja alempi työllisyys aste verrattuna pohjoismaihin yli 55 vuotiaissa, niin kuinkas muissa ikäluokissa ? Hallitus toisensa jäkeen on ajanut tätä agendaa että yli 50 vuotiaat kortistoon jotta heidän eläkkeensä pienenee, ja saavat isommat optiot eläkeyhtiöiden johtoryhmille eli osittain itselleen.
Ilmoita asiaton viesti