Hallitusten kyvyttömyys energia-asioissa järkyttävää

Harvoin näkee niin hyvää haastattelua mistään asia-aiheesta kuin Eero Lehden kertomus Suomen ja Fortumin sössimisestä energian tuotannon, siirron ja liiketoiminnan hoidossa. Sokea usko markkinavoimien kykyyn hoitaa energian tuotto ja siirto hyvin myös kuluttajan kannalta kruunaa koko kahelin toiminnan.

Poliittisen ja virkamiesjohdon osaaminen on ala-arvoista kuten valtionyhtiön johdonkin. Tästä tulisi olla vakavia henkilökohtaisia seuraamuksia Lipposen kaudesta alkaen.

Kuten Lehti toteaa, hukkaan mällätyillä varoilla ja riskien vähättelyllä, menettiin  mahdollisuus esimerkiksi rakentaa samalla rahalla Suomeen kaksi ydinvoimalaa.

Tuppuraiska, bile-Sanna ja Fortumin johto sekä moni muu heidän edeltäjänsä joutavat työnhakuun ja vahingonkorvauksiin.

 

**

Lisäksi ruotsalaisen professori Blomgrenin  lyhyt luento energian tuotosta ja siirrosta avaa näkemään meidän hallitusten ja virkamiesten lyhytnäköisyyden asiassa. Linkki Pentti Itkoselta.

 

+22
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu