Hallituksen kevättodistus taloudenpidossa

Hallituksemme on saattanut suomalaisten talouden surkeaan tilaan.

Moni ei tiedä, että muutenkin järkyttävästi nousseissa hinnoissa on paitsi täysin perusteeton prosentuaalinen verotus niin myös veroa, joka maksetaan veroista.

Esimerkiksi otan polttonesteet. Polttoaineiden arvonlisävero on 24 % tuotteen arvonlisäverottomasta hinnasta eli noin 19 % kuluttajahinnasta. Arvonlisävero maksetaan polttoaineen koko hinnasta, myös hintaan sisältyvästä polttoaineverosta.

Bensiinilitran hinnasta on 55%  veroja.

Hallitukselle ei tule mieleenkään helpottaa hintojen nousun aiheuttamaa ongelmaa pienentämällä veron osuutta. Verokiila on rikollisella tasolla.

Bensiinin ja dieselin verotus helmikuussa 2022, ATK

**

Vihervasemmisto kusettaa kansaa 6-0. Nämä nykykommunistit vievät jo suhteellisen pienestä palkasta veroa  reilusti yli 40% ja lisäeuroista 59%. He hämäävät ilmoittamalla ansiosi bruttona siten, että siihen sisältyy myös vero ikäänkuin verot olisivat tuloja. Näin 4.000€ nettoansio näyttää paljon paremmalta, kun palkaksesi ilmoitetaan 8.000€.

Lisäksi valtiovalta velkaannuttaa maan ja väittää meillä olevan hyvän työllisyyden, kun totuus on, että yhä suurempi osa työssäkäyvistä ei elä palkallaan vaan tarvitsee Kelan tukia säännöllisesti. Nykyajan työtön onkin itseasiassa kokopäivätöitä tekevä ansioton.

Tämän talousbordellin keskellä leikimme rikasta EUssa ja maksamme meitä varakkaampien maiden tukia ja levitämme kuokalla miljardeja kehitysmaiden eliiteille sekä maahanmuuttajiin.

Poliitikkoja ei kiinnosta se, että köyhyys on Suomessa hyvin yleistä. Kolmannes työeläkkeistä on alle 1.250€ kuussa eli ei juuri mitään. Kohtuullinen elintaso kalliissa Suomessa vaatisi kasvukeskuksissa vähintään 2.500€ kk-eläkkeen brutto. Vain noin 15% työeläkkeellä olevista saa tuon tai enemmän.

Moni maahanmuuttajaperhe saa paremmat kokonaisansiot tekemättä mitään kuin pitkän työuran tehnyt työeläkeläinen.

**

Eläkkeen palkkavastaavuus Suomessa on ala-arvoinen ja hintojen  noustessa vauhdilla se on entistä surkeampi.

Eläketasoja tarkastellaan kansainvälisesti laskennallisen uran tehneen henkilön brutto- ja nettokorvausasteiden kautta. Toisin sanoen, bruttoeläkkeen suhteena bruttoansioihin ja nettoeläkkeen suhteena aiempiin nettoansioihin.

EU-maissa nettokorvausasteet vaihtelevat 106 (Hollanti) ja 35 (Viro) prosentin välillä. Suomen eläkkeen laskennallinen korvausaste on reilut 62 prosenttia, jos on tehnyt täydet työvuodet.

**

Maksukyky on siis koetuksella Suomen valtiolla, EUlla, työssäkäyvien enemmistöllä ja edellisten armoilla olevilla eläkeläisillä.

Tilanteen kruunaa asumiskustannusten täysin älyvapaa kehitys, johon ei haluta puuttua. Mitätön perheen luola  kerrostalokolhoosissa maksaa Hesassa helposti 500.000€ ja neliöhinnat pienissä luolissa ovat jo 8.000-10.000 m2. Samaan aikaan asumisen taso heikkenee ja ihmiset asutetaan tuleviin betonislummeihin, joissa asukkaat häiriintyvät sekä nuoret ahdistuvat ja ryhtyvät yhä enemmän huumeiden käyttäjiksi ja tarvitsevat nappeja sekä terapiaa.

**

Julkisen sektorin järjetön koko sekä varastamiseen perustuvat tulonsiirrot työkykyisille vie työhalut monelta.

Kela  myönsi Ilta-Sanomille, että käteen jäävät tulot voivat olla töitä tekevällä pienemmät kuin työttömän saama toimeentulotuki, jos työmatkakulut ovat hyvin suuret ja palkka pieni. Työn tehnyttä rangaistaan ja sohvassa makaava palkitaan. Näin toimii vasemmistolainen solidaarisuus.

Hallitusvallalle voi antaa kevättodistukseen puhtaan nelosen maan talouden hoidosta ja kansalaisten ostovoiman kehityksestä. Aivan kädetöntä väkeä, joka kuuluu juridiseen vastuuseen tuhotöistään.

 

 

 

 

+12
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole identiteettiongelmia eikä ilmastopaniikkia. Olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu