Haluan äänestää mepeiksi muita kuin suomalaisia

Olen EUn kansalainen, mutta minulta ja muilta on estetty oikeus äänestää Euroopan parlamenttiin ehdokkaista ketä lystään. Tämä on melkoinen demokratian vastainen loukkaus EUssa.

Suomesta en löydä yhtään poliitikkoa, joka on hyvä edustamaan itseäni parlamentissa. Muualla EUssa on useita ehdokkaita, joille voisin ääneni antaa epäröimättä. Heillä on myös moninkertaisesti enemmän vaikutusvaltaa ja -halua sekä laajempi verkosto kuin yhdelläkään suomalaisella poliitikolla.

Pitkään muualla EUssa asuneena ja paljon matkustaneena minulle ovat tuttua eurooppalaiset puolueet, ajattelu sekä useampi kieli. Suomalaisuuden merkitys alkaa olla itselleni mitätön asia. Tämä maa on vajonnut maakuntatasolle eikä se kiinnosta. Jos täällä ei pärjätä, pärjään itse mainiosti muuallakin.

Ihmiset liikkuvat kasvavassa määrin EUssa työpaikkojen perässä ja muuttavat eläkkeellä. Monet muuttavat monta kertaa eläessään. Maakohtaisille edustajille ei ole mitään käyttöä enää.

Äänestysoikeutemme pitää laajentaa EU -tasolle kaikkiin ehdokkaisiin.  

 

+8
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu