Hesan keskustan ravintolakadosta

Helsingin keskustassa on tänä vuonna lopettanut tai on lopettamassa liuta ravintoloita joukossa useita ns. trendipaikkoja.

Tämä kato ei todellakaan johdu Ukrainan sodasta tai koronaviruksesta. Syyt ovat muualla. Kerron missä.

Hesan keskustaan on vaikeaa mennä autolla.  Viherpunaiset ovat tahallaan tehneet autoilusta vaikeaa ja pysäköinnistä kallista.

Moni ei halua matkustaa julkisilla tai potkulaudalla mennäkseen vain syömään. Liikkumisen tulee olla helpompaa ja nopeampaa. Moni ei myöskään halua olla sään armoilla matkallaan tai raahata kakaroitaan julkisissa kulkuvälineissä, vanhemmilla ihmisillä on lisäksi ongelmia kävelyssä liukkailla.

Monien ravintoloiden hintaso on ihan älytön varsinkin ruoan laatuun nähden. Lisäksi juomat ovat täysin ylihinnoiteltuja. Niissä on puolet ilmaa kohtuullisen katteen päällä.

Kävin äskettäin hesalaisessa liharuokia tarjoavassa ravintolassa,. Tilasin paikan kalleimman pihvin. Se maksoi yli 30€. Annos oli onneton pläjäys. Kaikki pihvistä ranskalaisiin, vihanneksiin ja surkeaan aioli-kastikkeeseen oli ladottu samalle lautaselle ja päällekkäin. Kokonaisuuden kruunasi typerä vesikrassi pihvin päällä.. Ranskalaiset olivat mössöä ja pihvi niin sitkeää, että jätin sen syömättä.

Miksi menisin ravintolaan kaupunkiin, kun osaan itse tehdä parempaa ja paremmista raaka-aineista.

Suomalaisilta ravintoloilta puuttuu hyvä maku,  osaaminen ja kunnianhimo. Ei myöskään ymmärretä, että yksinkertainen annos hyvistä raaka-aineista on parempi kuin jokin pitolautanen, johon on kerätty vähän sitä sun tätä.

Olen myös odottanut, että kokit osaavat tehdä kastikkeita, mutta kun ei. Edes kunnollisen pippurikerma – kastikkeen teko ei onnistu juuri koskaan, kastike on löysää lientä, kaadettu lautaselle, kun sen tulisi olla erillisessä astiassa ja riittävää määrältään.

Kukin asiakas päättää itse paljonko käyttää lisukkeita eikä kokki. Edelleen tuntuu olevan kokkeja, jotka luulevat valmiskastikkeen lihaan tai salaattiin olevan ok mukaanlukien ketsupin. Se ei ole mäin ainakaan laatupaikoissa.

Lopulta tulemme ravintoloiden henkilökuntaan. Palvelu toimii nykyään sangen hyvin takavuosiin verrattuna. Se mikä on pielessä, on osalla henkilökuntaa heidän ulkonäkönsä. Asiakkaan viihtyvyyttä ei yhtään lisää tarjoilijan tai kokin vihreän lila sateenkaari- tukka, tatuoinnut,  nenärenkaat tai merkittävä ylipaino.

Asiakaskadon kruunaa ennestään alhainen ostovoima. Kuten havaitsemme, ei ravintola- ja asiakaskato ole Putinin syy, vaan ihan kotitekoinen vika.

https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000009464266.html

 

 

 

 

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu