Hesan keskustan ravintolakadosta
Helsingin keskustassa on tänä vuonna lopettanut tai on lopettamassa liuta ravintoloita joukossa useita ns. trendipaikkoja.
Tämä kato ei todellakaan johdu Ukrainan sodasta tai koronaviruksesta. Syyt ovat muualla. Kerron missä.
Hesan keskustaan on vaikeaa mennä autolla. Viherpunaiset ovat tahallaan tehneet autoilusta vaikeaa ja pysäköinnistä kallista.
Moni ei halua matkustaa julkisilla tai potkulaudalla mennäkseen vain syömään. Liikkumisen tulee olla helpompaa ja nopeampaa. Moni ei myöskään halua olla sään armoilla matkallaan tai raahata kakaroitaan julkisissa kulkuvälineissä, vanhemmilla ihmisillä on lisäksi ongelmia kävelyssä liukkailla.
Monien ravintoloiden hintaso on ihan älytön varsinkin ruoan laatuun nähden. Lisäksi juomat ovat täysin ylihinnoiteltuja. Niissä on puolet ilmaa kohtuullisen katteen päällä.
Kävin äskettäin hesalaisessa liharuokia tarjoavassa ravintolassa,. Tilasin paikan kalleimman pihvin. Se maksoi yli 30€. Annos oli onneton pläjäys. Kaikki pihvistä ranskalaisiin, vihanneksiin ja surkeaan aioli-kastikkeeseen oli ladottu samalle lautaselle ja päällekkäin. Kokonaisuuden kruunasi typerä vesikrassi pihvin päällä.. Ranskalaiset olivat mössöä ja pihvi niin sitkeää, että jätin sen syömättä.
Miksi menisin ravintolaan kaupunkiin, kun osaan itse tehdä parempaa ja paremmista raaka-aineista.
Suomalaisilta ravintoloilta puuttuu hyvä maku, osaaminen ja kunnianhimo. Ei myöskään ymmärretä, että yksinkertainen annos hyvistä raaka-aineista on parempi kuin jokin pitolautanen, johon on kerätty vähän sitä sun tätä.
Olen myös odottanut, että kokit osaavat tehdä kastikkeita, mutta kun ei. Edes kunnollisen pippurikerma – kastikkeen teko ei onnistu juuri koskaan, kastike on löysää lientä, kaadettu lautaselle, kun sen tulisi olla erillisessä astiassa ja riittävää määrältään.
Kukin asiakas päättää itse paljonko käyttää lisukkeita eikä kokki. Edelleen tuntuu olevan kokkeja, jotka luulevat valmiskastikkeen lihaan tai salaattiin olevan ok mukaanlukien ketsupin. Se ei ole mäin ainakaan laatupaikoissa.
Lopulta tulemme ravintoloiden henkilökuntaan. Palvelu toimii nykyään sangen hyvin takavuosiin verrattuna. Se mikä on pielessä, on osalla henkilökuntaa heidän ulkonäkönsä. Asiakkaan viihtyvyyttä ei yhtään lisää tarjoilijan tai kokin vihreän lila sateenkaari- tukka, tatuoinnut, nenärenkaat tai merkittävä ylipaino.
Asiakaskadon kruunaa ennestään alhainen ostovoima. Kuten havaitsemme, ei ravintola- ja asiakaskato ole Putinin syy, vaan ihan kotitekoinen vika.
https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000009464266.html
Älä luota laihaan kokkiin.
Ilmoita asiaton viesti
Kävin viikonloppuna eräässä perinteisessä helsinkiläisessä ruokapaikassa. Minulle tuli mieleeni, että onko ammattitaitoinen henkilökunta todellakin paennut muille aloille, kun kokki ei ollut osannut parsasta katkoa varren tyveä, joka on ihan perusasioita.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä esimerkki laadun puutteesta.
Ilmoita asiaton viesti
Nykyään useassa ravintolassa kokit ovat aasialaisen näköisiä. Palkkakustannuksista säästetään kun ei tarvitse maksaa kokille ’suomalaisen’/länsimaisen kokin palkkatason mukaan.
Ei minulla ole mitään itse aasialaisia vastaan, mutta menen aasialaiseen ravintolaan, jos haluan tilata AASIALAISTA ruokaa. Kiinalainen ruoka on hyvää, kiinalaisessa ravintolassa.
Mutta jos menen ns länsimaisen menun mukaista ruokaa tarjoavaan ravintolaan Helsingissä, niin haluan että ruoka myös maistuu ’länsimaiselta’. Aasialaiset (halpa) kokit eivät valitettavasti osaa tehdä länsimaista ruokaa!?
Kannattaa siis vilkaista keittiöön, mikäli sinne on salin puolelta näkymä, ennen kun tilaa ettei tulisi pettymyksiä hinta/laadun suhteen. Vika on tietysti ravintolan johdossa, joka palkkaa kokit.
Nimimerkki ’Jo pari peräkkäistä kertaa pettynyt’
Ilmoita asiaton viesti
Raaseporissa ravintoloiden ruuan hinnat ja laatu osuvat paljon paremmin yhteen kuin stadissa, kannattaa tulla tänne joskus kokeilemaan 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Hesalaiselle tulee vähän kalliiksi käydä pari kertaa viikossa Raaseporissa syömässä. Kiitos kutsusta kuitenkin
Ilmoita asiaton viesti
Ollaan aika paljon käyty vaimon kanssa ulkona syömässä, niin burgeripaikoissa kuin paremmissakin ravintoloissa. Varsinkin uudet paikat on tullut kokeiltua kun niistä on ensin lukenut ja saanut vinkin lehdestä.
Usein annan tuomion aterian jälkeen, tänne uudelleen, hyvä, ookoo, ei ikinä enää tai annetaan toinen mahdollisuus….
Kriteerinä tietysti ruoka, mutta myös hinta/laatusuhde. Viime aikoina tuo jälkimmäinen on usein ollut negatiivinen ja vaimo jo minulle sanoikin, että kohta joudut alkaa itse tekee ruoan, kun paikat jotka kelpaavat loppuu…
Tämä siis tilanne Tampereella.
Mielestäni hinnat alkaa oleen niin korkeita laatuun nähden, että ravintolakäynnit alkaa jäämään vähemmälle, hiiliteräspannu jo ostettu!
Ilmoita asiaton viesti
”Hesan keskustaan on vaikeaa mennä autolla.”
Hesan ydinkeskustaan pääsee hyvin tunneleista ja parkkipaikkojakin löytyy parkkihalleista.
Ilmoita asiaton viesti
Turussa asiat on paremmin.
Ilmoita asiaton viesti
Mikäli kallein pihvi on ollut noin 30 euroa, niin ei vielä kummoinen paikka ole.
Kunnollinen pihvikarjan pihvi on raaka-aineena jo suht kallista.
Aussi wagyakin maksaa pitkälti yli 200 kilo.
Sulle myytiin luultavasti Simmentalia.
Ongelmahan näissä juuri on että kuluttajakaupassa ei kuluttajaa juuri rotutiedoilla häiritä.
Ilmoita asiaton viesti
Aberdeen maksoi Riikassa 55€. Painoi raakana melkei puoli kiloa.
Uusimmann suosituksen mukaan voisin syödä lihaa seuraavan kerran helatorstaina (:
Ilmoita asiaton viesti
Voi viitata kintaalla suosituksille, koska ei pihvillä riskeerata, kuin oma terveys, eikä sekään välttämättä kärsi.
Tutkijoiden on kuitenkin kerrottava tutkimustensa tulokset ja jokainen voi sitten tehdä kuten haluaa.
Ilmoita asiaton viesti
Hesalaiset saavatkin maksaa kun eivät snaijaa missä stadilaiset skruudaa hyvin eikä tarvii bungaa itteensä kipeeks
Ilmoita asiaton viesti
Hesalainen on juntti, stadilainen alkuasukas.
Ilmoita asiaton viesti
Ay-sosialisti käy aina henkilöön.
Ilmoita asiaton viesti
Mitäs henkilöön käyvää siinä on, että todetaan ”stadilaisen” tarkoittavan syntyperäistä helsinkiläistä ja ”hesalaisen” muualta Helsinkiin muuttanutta?
Kommentoija sen sijaan itse käy henkilöön nimittelemällä kanssakeskustelijaa halventavana pitämällään nimityksellä, mutta nolaa vain itsensä.
Ilmoita asiaton viesti
Kommentoija on nyt epätoivoinen. 😅
Ilmoita asiaton viesti
Kävin hiljattain turkulaisessa Woolshed? nimisessä ravintolassa. Hyvä pihvi, ranskalaiset, paksu pippurikermakastike erillisessä kipossa ja vähän salaattiakin 13€.
Ilmoita asiaton viesti
Minä kävin elämäni ensimmäistä kertaa Vietnamilaisessa ravintolassa Stålarminkadulla ja voitettuani ennakkoluuloni sain ihan hemmetin hyvää safkaa.
Hinnasta en jaksa olla kiinnostunut.
Ilmoita asiaton viesti
McDonaldsissa hinta ja laatu on aina kohdallaan, kuten myös useimmissa pizzerioissa.
Ilmoita asiaton viesti
Tule Kirkkonummelle, bistro o’mat on erinomainen, toki myös kallis. Täällä on myös halpa erinomainen kiinalainen. Sieltä ei saa kylläkään viiniä, mutta yhdeksällä eurolla syö hyvin ja todella hyvää, jos kiinalaisesta tykkää.
Ilmoita asiaton viesti
En ole syypää Stadin keskustan ravintoloiden alamäkeen. En ole siellä syönyt juuri koskaan jos ei joku tarjoa bisnespäivällistä. Ilmaista ruokaa on paha moittia.
Ilmoita asiaton viesti
Komppaan.
Olen lähipiirille jo vuosia ihmetellyt pääkaupunkiseudun keskihintaisten (40-60 euroa) iltaravintoloiden huonoa laatua.
Referenssinä olen käyttänyt omia kokkauksiani. En nimittäin todellakaan pidä itseäni minään erityisen hyvänä ruuanlaittajana.
Kuitenkin esim. itse valmistetut kalaruuat tai vaikka pippurinen lehtipihvi lisukkeineen maistuu sekä itselleni että vierailleni.
Jos minun taitoni riittävät hyvien raaka-aineiden ja oikean valmistuksen toteuttamiseen, miksi ihmeessä tyytyisin 2-3 kertaa kalliimpaan, huonosti valmistettuun (esim. liialla suolalla pilattuun) ruokaan?
Ilmoita asiaton viesti
”Tämä kato ei todellakaan johdu Ukrainan sodasta tai koronaviruksesta. Syyt ovat muualla. Kerron missä.
Hesan keskustaan on vaikeaa mennä autolla. Viherpunaiset ovat tahallaan tehneet autoilusta vaikeaa ja pysäköinnistä kallista.”
Helsinki on yksi maan parhaiten liikennöityjä alueita, joissa julkiset toimii kuin ajatus, joten turha väittää vihreiden aatteiden vaikuttaneen mitenkään kielteisesti liiketoimintaan. Sen sijaan syitä on useampi ravintoloiden katoamiseen, kuten sijainnista johtuvat liiketoimitilojen korkeat vuokrat, energiakriisi ja työvoimapula, joista energiakriisi on syönyt monen yrittäjän puskurit joka yhdistettynä työvoimapulaan kertakaikkiaan vie pohjan yrittämiselle.
Mutta kyllä sinä Hämäläinen jaksat provosoida ja esittää tuupaa, valitettavasti jotkut vielä uskovatkin valheitasi.
Ilmoita asiaton viesti
Silloin kun asuin Loviisassa jätin auton Itäkeskukseen ja menin metrolla keskustaan. Paljon mukavampi tapa.
Ilmoita asiaton viesti
Ja Helsinki kaupunkina muuttuu. Keskusta ei ole enää keskusta (en tarkoita puoluetta). Tulee useampi keskustaiseksi kun esim. kauppakeskukset Tripla ja Redi valmistuneet. Ja Kallion alue on hyvin trendikäs paikka mutta eihän se blogin kirjoittajalle kylläkään kävisi. 🙂
Olen pyrkinyt välttämään ulkona syömistä tänä vuonna kesällä kun talviaikaan käyn lähes päivittäin. Tänään kävin kylläkin lounaalla kun tuli vaan niin armoton nälkä. Mutta perusteena se lienee hyvä.
Triplassa on useita ravintoloita moneen makuun. Annan etusijan suomalaiselle perheyritykselle joka tekee suomalaista ruokaa. Tänään arvoin poronkäristyksen ja lihapullien väliltä ja jälkimmäinen vei voiton. Se oli maukasta ja aion käydä joskus jatkossakin.
Ravintola oli nimeltään https://www.maristreehouse.fi/ Maristreehouse ja olkoon mainos jonka YP voi poistaa jos kokee sen sääntöjen vastaiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Jos haluan tulla autolla Helsinkiin, niin Länsiväylää tullessa 80 km/h alue loppuu kantakaupungin reunaan. Siitä parin liikennevaloristeyksen jälkeen pääseekin Kampin tunneliin ja valtaviin parkkiluoliin. Tilaa on aina. Ei minkäänlainen ongelma.
Ruokapaikoista: lounaalla tulee käytyä usein, enkä muista huonoa lounasta Helsingissä saaneeni. Kilpailua on paljon eikä huonolla laadulla pärjää. Tilanne on toinen maakunnissa, jossa tarjontaa on vain ABC:llä.
Päivällistä olen viimeksi syönyt Ragussa, Meripaviljongissa ja Mamma Rosassa. Kaikki oikein hyviä ja miellyttäviä kokemuksia.
Pihvi ja ranskalaiset on melkoista kasarimeinikiä, kannattaa tilata jotain muuta.
Ilmoita asiaton viesti
Parkkiluolissa on tilaa aina. Miksikähän?
Ilmoita asiaton viesti
Koska ihmiset eivät osaa laskea. Näkevät euron parin hintaeron pysäköinnissä, mutta eivät osaa nähdä hintaa puolen tunnin korttelirallille, jonka kadunvarsipaikan löytäminen voi vaatia. Lisäksi päivällisaikaan tuo parkkiluola on kadunvarsipysäköintiä halvempi.
Ilmoita asiaton viesti
Kuka niistä parkkihalleista jaksaa rämpiä ylös ja kävellä pitkiä matkoja. Auto on mieluiten saatava oven eteen. Parkkipaikkoja tarvitaan katutasoon.
Ilmoita asiaton viesti
Vegelounaita eivät ikäiseni syö. Ne eivät edes maistu miltään eivätkä pidä nälkää. Ikäihmiset tarvitsevat runsaasti proteiinia, rehuista niitä ei saa.
Liharuoan haitoilla pelottelu on puppua. Kohtuullinen määrä lihaa on kuulunut ruokavalioomme vuosituhannet.
Ilmoita asiaton viesti
Tähän kun vielä lisää korkean alvin, ylisuuret vuokrat ja järjettömän korkean alkoholiveron, niin siinäpä lopputulos.
Kuten blogistikin mainitsee, niin juomissa on myös järjettömät katteet. Esim. olut 8-10e, alkossa 15e maksava viini 45e ravintolassa jne…
Ilmoita asiaton viesti
Ahneet kiinteistöyhtiöt tappavat osaltaan pienet bisnekset, joihin ravintolat kuuluvat. Ravintoloilla ei tyypillisesti ole juuri mitään pääomia vaan ne elävät tulovirroilla. Niille jatkuvat kiinteät kulut ovat myrkkyä.
Välimeren maissa saa perheravintoloissa usein mainiota ruokaa halpaan hintaan. Se onnistuu, kun ravintolatilan omistaa perhe, työvoimana on perhe ja usein osa tuotteista tuotetaan itse kuten viini, ruokaöljyt, liha, kala ja vihannekset sekä yrtit.
Suomessa on kaikki toteutettu mahdollisimman kalliilla ja typerällä tavalla. Lopputulos näkyy asiakkaan ravintolalaskun loppusummassa. Ruoka ei maistu eikä lasku.
Ilmoita asiaton viesti