Hesan keskustatunneli tarvitaan

Helsingin keskustatunneli on ehdottomasti hyvä idea. Suomen ja Helsingin väestö vanhenee, mutta se ei tarkoita, että vanhojen määrä pienenisi vaan se suurenee rajusti, koska vanhat eivät suostukaan kuolemaan pois eläkkeelle jäädessään kuten 60- ja 70-luvuilla vielä tapahtui. Miesten keskimääräinen elinikä on pidentynyt 1971 vuodesta tähän päivään huimat 13 vuotta ja jatkaa pidentymistään.

Ikääntyneitä ei kauheasti kiinnosta ajaa fillarilla lähiöistä kaupunkiin säällä kuin säällä tai kulkea julkisilla, seisoa pysäkeillä sään armoilla tai kävellä kehnoilla kintuillaan pitkiä matkoja sekä liukastella liukkailla jalkakäytävillä. Myöskään puolison rollaattorin raahaaminen julkisissa kulkuvälineissä ei ole toivottua. Vielä vähemmän kiinnostaa kantaa ostoksiaan pitkiä matkoja.

Keskustatunnelit antavat tilaisuuden paitsi sujuvaan ajoon idästä länteen tukkimatta keskustan katuja niin myös säänsuojan keskustassa kävijöille sekä parkkitilaa maan alla. Sähköautojen yleistyessä ei edes saasteargumentti ole este autoliikenteelle stadissa.

Suomen eläkeläisillä on myös niin pienet eläkkeet, ettei niillä taksilla ajella. Isäni käytti omaa autoa lähes päivittäin kaikkeen asiointiin kunnes täytti 100 vuotta. Hänen oli helpompi ajaa autoa kuin kävellä. Tällaiset autoilevat mummot ja vaarit yleistyvät vauhdilla.

Eli Vapaavuori on ajatellut asiat hieman fiksummin kuin punavihreät jopoilijat, jotka luulevat olevansa ikuisesti nuoria ja terveitä ja muiden itsensä kaltaisia.

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu