Hesarin journalistista laatulinjaa

Laatumedia Helsingin Sanomat jatkaa taattua journalismin vastaista linjaansa tänään. Otan tässä vain yhden esimerkin.

Toimittaja Katja Martelius sotkee jutussaan tyylikkäästi faktat ja tunnekuohunsa. Hänen on tarkoitus kertoa kuinka kamala Hitler oli. Kaikki tietävät sen jopa muutkin kuin Hesarin toimittajat.

Marteliuksen täytyy kuitenkin maksimoida Hitlerin epäinhimillisyys kertomalla kuinka Adolf pelotti kaikkia hänen ympärillään. Koiratkin luimistelivat Adolfia Eva Baunin kotivideoilla, näin tietää Martelius kertoa arkistofilmiä katsottuaan.  Lopulta Adolf tappoi lempikoiransa Blondin syanidilla kokeillakseen vain syanidin tehoa.

Ihan kauhea mies siis, jolle edes lemmikin rakkaus ei kelvannut. Yläkuvassa Hitlerin piirtämä setteri.

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000008073152.html

 

***

Ihan näin eivät asiat kuitenkaan olleet.

29. huhtikuuta 1945 hieman ennen iltapäivän palaveria Hitlerin henkilääkäri Werner Haase ja koirien hoitaja kersantti Fritz Tornow pakottivat Blondin suun auki.

Haase murskasi syanidikapselin pihdeillä koiran suuhun, ja Blondi kuoli silmänräpäyksessä.  Hitler ei ollut paikalla, mutta hän tuli pian huoneeseen katsomaan koiransa ruumista lähtien hetken kuluttua sanaakaan sanomatta pois. Kersantti Tornow sai tehtäväkseen lopettaa Blondin pennut sekä myös muiden bunkkerissa olleiden koirat. (Wiki)

Tiedetään myös, että koirat olivat oikeasti Hitlerille tärkeitä kuten luonto, vaikkei hän ihmishengistä niin piitannut. Tämä näkyi hänen piirroksissaankin. Hän ei maalannut henkilökuvia juuri lainkaan vaan rakennuksia, maisemia ja kuinka ollakaan, koiria kuten yläkuvan setteri.

***

Hitler ja natsijohto tappoivat itsensä, perheensä ja koiransa, etteivät joutuneet venäläisten käsiin. Se kohtalo olisi ollut kuolemaa pahempi. Hitler tappoi itsensä Blondin kuolemaa seuraavana päivänä 30.4.1945.

Pullamössössä kasvatettu ei toki voi tuota valintatilannetta edes tajuta elämänkokemuksellaan.

***

Tekisin muuten saman koirilleni ja itselleni kuin Adolf, jos kommunistit tai vihreät pääsisivät yksinvaltaan Suomessa tai EUssa.

***

PS. Alla olevaan Mauri Lindgrenin kommenttiin liittyen nuorin koiramme Pörrö tervehtii teitä ”wie ein Hund in Finnland [der] mit erhobener rechter Pfote Adolf Hitler zur Weißglut reizte. ” Pörrö on vasentassuinen.

 

+17
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu