Holocaustin mahdollisti korkeakoulutus

H-sanaa ei viitsisi enäa käyttää. Siitä on niin älyttömän paljon kirjoitettu. Kirjoitan kuitenkin asiaan liittyvästä faktasta, joka on unohdettu ja, josta voidaan edelleen oppia.

Natsien tuhoamisleirien luominen ja niiden seuraukset ovat hyvin kaikkien tiedossa. Lisäksi luullaan tiedettävän minkälaiset ihmiset kehittivät tuhoagendan ja murhakoneiston sekä panivat kaiken käytäntöön todellisuudessa.

He olivat kuulemma aivopestyä kouluttamatonta yhteiskunnan rupusakkia, joka tunsi pätevänsä saadessaan päälleen univormun, natsat kaulukseen ja vapaat kädet tehdä raakuuksia.

No totuus on toinen. Ilman korkeakoulutettua ja älykkäintä  väestönosaa ei Hitlerin sodasta eikä keskitysleireistä olisi koskaan tullut mitään. Hitler ei olisi pärjännyt edes 20-luvun loppuun vapaana miehenä oppejaan toteuttamassa, vaikka hän olikin nerokas puhuja.

Kaiken tuhon nahdollistivat sadattuhannet insinöörit, tekniikan tohtorit, oikeusoppineet, papit,  professorit ja opettajat, taloustieteilijät, lääkärit, kemistit, koulutetut korkeat upseerit ja muut tieteilijät.  He toteuttivat innolla puolueen oppeja ja kilvoittelivat siitä kuka sai nopeitten pahinta tuhoa aikaan ja ylennyksen sekä prenikkaa rintapieleen.

He kaikki tiesivät tekevänsä väärin. Siitä ei ole epäilystäkään, mutta juuri kukaan ei tätä sodan jälkeen koskaan tunnustanut eikä tunnustanut sodanjälkeinen Saksan oikeusvaltiokaan, jonka tuomareiksi palasivat natsiajan tuomarit kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tästä on osoituksena se erittäin mitätön tuomittujen määrä sodan jälkeen ja vakaviin rikoksiin tuomittujen nopea vapauttaminen.

Amerikkalaiset tutkivat Nürnbergin oikeudessa olevien 21 natsijohtajan älykkyyden. Lähes poikkeuksetta nämä herrat kuuluivat paitsi koulutettuihin niin olivat kansansa älykkäimmän 2-10% joukossa. He eivät olleet matalaotsaisia barbaareja.

Ilman korkean tason osaamista ei Saksan huipputehokas organisointi olisi onnistunut. Aseet olisivat jääneet kehittämättä, logistiikka olisi sakannut, johtaminen ei olisi toiminut eikä propaganda olisi ollut nerokasta. Laitkin muutettiin tyrannian palvelukseen oikeustieteen tohtoreiden toimesta ilman yskäisyäkään.

Meille on annettu pilkallinen ääliön kuva herroista Hitler, Himmler, Göring, Hess, Heydrich, Müller, Ribbentrop jne. Totuus on tämä natsijohdon älykkyysosamääristä (100 pistettä on keskiverto sakun äo):

Hjalmar Schacht, valtionpankin pääjohtaja, talousministeri, 143

Arthur Seyss-Inquart, miehitetyn Hollannin valtakunnankomissaari, 141

Hermann Göring, valtakunnanmarsalkka, Hitlerin varamies, 138

Karl Dönitz, suuramiraali, merivoimien komentaja, 138

Franz von Papen, valtakunnankansleri 1932, 134

Eric Raeder, suuramiraali, 134

Hans Frank, miehitetyn Puolan kenraalikuvernööri, 130

Hans Fritzsche, propagandaministeriön virkamies, 130

Baldur von Schirach, Hitler-jugendin johtaja, 130

Joacim v. Ribbentrop, ulkoministeri, 129

Wilhelm Keitel, sotamarsalkka, yleisesikuntapäällikkö, 129

Albert Speer, varusteluministeri, valtakunnanarkkitehti, 128

Alfred Jodl, kenraalieversti, operaatiopäällikkö, 127

Alfred Rosenberg, NSDAP:n pääideologi, 127

Constantin v. Neurath, ulkoministeri, 125

Walter Funk, valtionpankin pääjohtaja, talousministeri, 124

Wilhelm Frick, sisäministeri, 124

Rudolf Hess, Hitlerin varamies 1933-1941, 120

Fritz Sauckel, NSDAP:n aluejohtaja, työvoimajohtaja, 118

Ernst Kaltenbrunner, turvallisuusvirasto RSHA:n johtaja, 113

Julius Streicher, Der Stürmer –lehden julkaisija, 106

Näiden lisäksi monen natsipomon kielitaito oli erinomainen jopa nykymittapuulla. He seurasivat maailman mediaa jo varhain ja he olivat nähneet maailmaa.

Nämä 21 herraa olivat kuitenkin vain promillen osa natsihallinnon korkeakoulutetuista ja älymystöstä.

***

Mitä tästä opimme nykypäivänä? Saksan natsiaika kertoo mm sen, ettei mikään koulutus estä ihmisiä ryhtymästä ihan mihin tahansa tekoihin ja hölmöyksiin. Pyrkyryys, vallanhalu ja edut tekevät koulutetustakin vaarallisen elukan.

Koulutus myös tuo sen ylimielisyyden, jolla voi perustella itselleen ja muulle kansalle, että tietää paremmin mitä meidän pitää tehdä, mitkä ovat oikeat arvot ja mitä saa sanoa ja ajatella.

Onhan määrittelijä itse asiantuntija eli muiden yläpuolella.

 

 

 

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu