Huumeiden käytön helpottaminen on iso virhe

Oregon oli Yhdysvaltojen ensimmäinen osavaltio, jossa kovienkin huumeiden käyttö dekriminalisoitiin.

Marraskuussa vuonna 2020 Oregonin osavaltiossa hyväksyttiin uusi laki, jossa kovienkin huumeiden hallussapito dekriminalisoitiin eli laillistettiin. Laki astui voimaan seuraavan vuoden helmikuussa.

Ajatus oli, että rankaisemisen sijaan huumeidenkäyttäjiä hoidettaisiin. Tarjottaisiin neuvontaa, majoitusta, hoitoa, puhtaita välineitä – mitä tahansa yliannostusten vähentämiseksi ja tartuntatautien leviämisen hillitsemiseksi. Kannabiksen myynnistä saadut verotulot ohjattaisiin vieroitus- ja hoitolaitoksille.

Siis pieleen meni kaikin tavoin tämä huumesuuntautunut tapa hoitaa ongelmaa.

**

Hengenvaarallista ja erittäin addiktoivaa fentanyyliä on nykyään USAssa kaikkialla. Se on synteettinen opioidi, joka on jopa 50 kertaa voimakkaampaa kuin heroiini ja sata kertaa voimakkaampaa kuin morfiini. Nykyään minkä tahansa huumausaineen joukossa voi olla ja usein onkin fentanyyliä.

Alkoholin käyttö julkisilla paikoilla oli edelleen lailla kielletty, mutta sama ei pätenyt muihin päihteisiin.

24-vuotias Gabrielle Ward on käynyt läpi kaiken. Hän seurasi isoveljiensä esimerkkiä ja alkoi käyttää huumeita 12-vuotiaana. Ensin marihuanaa, sitten kokaiinia, sitten mitä vain oli saatavilla. Porttiteoria näyttää hyvin pitävän paikkansa, vaikka huumeita rakastavat Suomessakin muuta väittävät.

Kyse on lopulta myös siitä, millaisilla ihmisillä itsesi ympäröit. 

**

Huumeveikkoja auttava oregonilainen sanoo, että ”Tarjolla on liian helposti ilmaista ruokaa, perusterveydenhuolto ja jonkinlainen asumus, ja siksi ihmisillä ei ole riittävästi syitä muutokseen.

On luotu tila, jossa sinun ei tarvitse kehittyä eikä kukaan odota sinulta mitään. Ei se ole oikein.” Sanoo tämä huumeveikkoja työkseen palveleva.

Juttu perustuu otteisiin Hesarin artikkelista:

 

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009878992.html

 

 

 

 

 

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu